کد خبر: 4246344
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۵
خسروپناه بیان کرد:

تهدید تبدیل زیست جهان اهل بیتی به پسامدرن

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن هشدار نسبت به تهدید تبدیل زیست جهان انقلاب اسلامی و اهل بیتی به زیست جهان پسامدرن، گفت: عده‌ای تلاش می‌کنند که خانواده‌گریزی شکل بگیرد و نوجوانان و جوانان ما گرفتار نسبی‌گرایی، پوچ‌گرایی، ابتذال و ... شوند.

حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناهبه گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم گرامیداشت سالروز تأسیس شورای فرهنگ عمومی که امروز دوشنبه ۱۴ آبان ماه همزمان با روز فرهنگ عمومی در وزارت ارشاد برگزار شد، ضمن تبریک روز فرهنگ عمومی و قدردانی از فعالان این حوزه، گفت: شورای فرهنگ عمومی در وزارت ارشاد زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و انتخاب دبیر آن هم در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب می‌رسد. این شورا از این جهت شأن مهمی دارد که یک سریانی در استان‌ها و شهرستان‌ها با مسئولیت ائمه جمعه، استانداران و فرمانداران دارد و مصوبات این شورا توسط این افراد اجرا می‌شود؛ یعنی یک ساختار حکمرانی در شورای فرهنگ عمومی وجود دارد.

وی ادامه داد: اهمیت این شورا از این جهت است که به مقوله‌های فرهنگ عمومی در راستای تقویت انسجام ملی، انسجام دینی و پاسداری از هویت و سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی می‌پردازد. در واقع دغدغه‌های عمومی که در شهرها و شهرستان‌ها در حوزه فرهنگ عمومی وجود دارد در این شورا تصمیم‌گیری می‌شود.

حجت‌الاسلام خسروپناه با ابراز رضایت از اینکه طی این مدت شورا در حوزه نام‌گذاری مناسبت‌های ملی و مذهبی، برگزاری رویدادهای فرهنگی در استان‌ها، ترویج فرهنگ خانواده محوری و محله‌محوری و حمایت از زبان فارسی و گویش‌های بومی، کارهای ارزنده‌ای انجام داده است، گفت: جلسات این شورا طی این مدت با نظم خوبی با حضور وزیر ارشاد دنبال شده است.

وی ادامه داد: چالش‌هایی نیز پیش رو داریم که با امکانات رصدی که در کشور هست و مرکز رصد که در شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کند باید کمک کرد حل شوند و این شورا باید به چالش‌های فرهنگ عمومی کشور مخصوصاً در حوزه هوش مصنوعی و فضای مجازی توجه بیشتری داشته باشد. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به تهدیدهای جهانی و فرهنگی بیگانه نیز اشاره کرد و گفت: عده‌ای تلاش می‌کنند که خانواده‌گریزی شکل بگیرد و نوجوانان و جوانان ما گرایش زیست جهان پسا‌مدرن پیدا کنند و گرفتار نسبی‌گرایی، پوچ‌گرایی، ابتذال و ... شوند. البته بسیاری از شخصیت‌های علمی در دنیا هم این خطرات را هشدار داده‌اند و کتاب‌های خوبی هم توسط محققان نوشته شده است اما به هر حال ما جامعه ایران اسلامی هستیم، جامعه‌ای که مردم شیعه، سنی و حتی اقلیت‌های ادیان دینیش هم محبت به اهل بیت(ع) دارند و این محبت در ایران اسلامی ریشه دارد بنابراین با کمک این مفاهیم و بنیان‌های ریشه‌ای اجازه ندهیم تهدیدهای جهانی و تهدید‌هایی که از فرهنگ بیگانه می‌آید، نوجوان و جوان ما را دچار آسیب‌های فرهنگی ‌کند لذا باید از این آسیب‌ها پیشگیری کرد.

وی افزود: البته مسئله گسست‌ نسل‌ها هم که توسط عده‌ای مطرح می‌شود، حرف درستی نیست؛ ما در همین راهپیمایی 13 آبان شاهد بودیم که نوجوانان و جوانان ما از مدارس با چه شوری آمدند و علیه استکبار جهانی شعار دادند. اگر تهدیدی می‌بینیم، تهدید تبدیل زیست جهان انقلاب اسلامی و زیست جهان اهل بیتی به زیست جهان پسامدرن است که حتی ممکن است برخی از افراد دهه 20، 30 و 40 ما هم به این آسیب دچار شوند که طبیعتاً شورای فرهنگ عمومی در تربیت نسل‌های آگاه و هویت‌دار باید تلاش ویژه‌ای داشته باشند، حتماً با رصد دیده‌بانی فرهنگی شورا این اقدامات را انجام دهد، بازنگری بر برنامه‌ها داشته باشد و اگر برخی از برنامه‌ها اثرگذار نبوده، حتماً اصلاح شوند و با یک نگاه حکمرانی فرهنگی مسائل فرهنگ عمومی دنبال شود. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: برخی از استان‌ها در کشور، برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی را به صورت جدی دنبال می‌کنند که از آن‌ها تشکر می‌کنیم؛ با اینکه امکانات و منابع لازم هم در اختیار آن‌ها نیست تلاش می‌کنند فعالیت‌ها به ثمر برسد اما متأسفانه در برخی از شهرستان‌ها و استان‌ها چند ماه و حتی یک سال و بیش از یک سال شورای فرهنگ عمومی تشکیل نمی‌شود که این خلأ حتماً باید رفع شود. 

انتهای پیام
captcha