به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اختتامیه دهمین دوره جشنواره ملی پوشاک بومتن، عصر امروز چهارشنبه سوم اردیبهشتماه در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران با معرفی برگزیدگان بخشهای رقابتی این جشنواره در دو شاخه اصلی مسابقه نقش تنپوش، ویژه طراحی نقوش بر روی تیشرت، شال و روسری با موضوع «منابع طبیعی و تاریخی ایران» و مسابقه طراحی لباس دیبا، ویژه «طراحی و اجرای لوک اداری بانوان شامل ست مانتو، شلوار و مقنعه» برگزار شد.
در ابتدای این مراسم امین مختاری، رئیس جهاددانشگاهی هنر و دبیر جشنواره بومتن، دو رقمی شدن دورههای برگزاری این جشنواره را ریشه در دغدغه برگزارکنندگان جشنواره در حوزههای «بوم»، «تن» و کنشگری برای هدفمند کردن فرهنگ پوشش دانست و گفت: در دهمین دوره تلاش شد کیفیت را بر کمیت ارجح بدانیم و در فرایند برگزاری آن با منتورینگ و راهنمایی شرکتکنندگان، دانشجویان کیفیت کار خود را ارتقا دهند.
وی با تأکید بر اینکه تلاش میکنیم روبه رشد و رو به جلو باشیم، گفت: دبیرخانه جشنواره همچنان فعال است و طراحان میتوانند ایدهها، نظرات، پیشنهادها و انتقادهای خود را با ما در میان بگذارند.
علیرضا کلانترمهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی نیز در این مراسم با اشاره به اینهاد جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی و فرهنگی به نظام مسائل کشور توجه دارد، گفت: طراحی مد و پوشاک یکی از همین مسائل است.
وی ادامه داد: علیرغم تغییر معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی طی سالهای اخیر برگزاری این جشنواره همچنان تداوم داشته و این نشان دهنده اهمیت آن و درست بودن انتخاب موضوع این جشنواره است.
کلانترمهرجردی افزود: نهاد جهاددانشگاهی مأموریت مهمی در حوزه فرهنگ دارد و واسط دانشگاه، صنعت و جامعه است و در جشنواره بومتن همین موضوع هدف اصلی است که با طرحها گامی برای ارتباط با صنعت برداریم و نیاز جامعه را برطرف کنیم.
وی با تأکید بر اینکه کارهای زیادی باید در حوزه طراحی مد و پوشاک انجام شود، گفت: امیدواریم وزارت ارشاد و کارگروه ساماندهی مد و لباس کمک بیشتری در این زمینه به ما بکند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی به ظرفیت پنجره جمعیتی ایران اشاره کرد و گفت: ما بیشترین طیف نوجوان و جوان را داریم که بیشترین مصرف کننده پوشاک هستند بر همین اساس باید به پوشاک به عنوان عنصر تمدنی و فرهنگی توجه زیادی داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما به طراحیهای گزین نیاز داریم. جامعه ایران ویژگی ترمینالی ـ ترانزیتی دارد. ویژگی ترمینالی فرهنگ ایران بالاست و ما خیلی راحت گذارههای فرهنگی سایر ملل را میگیریم، بومیسازی کرده و استفاده میکنیم و علی رغم اینکه این مسئله یک ویژگی خوب در طول تاریخ بوده اما میتواند ما را به مصرف کننده مدهای سایر کشورها تبدیل کند پس باید بر صدور فرهنگمان تمرکز جدی داشته باشیم و نقش ترانزیتی خود را ایفا کنیم.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی تصریح کرد: در حوزه مد میتوانیم برای کشوهای اسلامی و دیگر کشورها نقش بیبدیل ایفا کنیم و این جشنواره با حضور در صنعت و دانشگاه میتواند این حوزه را بهتر راهبری کند.
ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران نیز با اشاره به بازدید خود از آثار برتر جشنواره، کیفیت آثار را ارزشمند و باکیفیت ارزیابی کرد و گفت: دغدغه ما در انجمن همیشه مد و لباس بوده و با کمک کارگروه مد و لباس، جهاددانشگاهی و ... اتفاقهای خوبی در این حوزه رقم خورده است.
وی گفت: ۱۵ سال است که در انجمن آموزشهای مربوط به تجاریسازی را به دانشجویان و فارغالتحصیلان ارائه میدهیم و طی این سالها از سوی جهاددانشگاهی طراحان و برگزیدگان جشنواره به ما معرفی شدند و به صورت رایگان آموزش تجاری سازی را دریافت و به کارگاههای تولیدی معرفی شدند تا شاغل شوند و از هنرشان بهره برداری شود. آماده هستیم به نفرات اول تا سوم این جشنواره نیز به صورت افتخاری آموزشهای تجاریسازی را ارائه کنیم.
شیرازی یادآوری کرد: ۱۰ هزار واحد تولیدی در تهران داریم که مشتاقند از هنر طراحان استفاده کنند، در سایر شهرستانها نیز این امکان میسر است.
در ادامه از سخنرانان نشستهای تخصصی جشنواره و منتخبین راه یافته به جشنواره دیبا تقدیر شد.
اجرای گروه موسیقی سنتی بام دیگر بخش این مراسم بود و در ادامه، مصطفی باقری خلیلی، مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، با تأکید بر اینکه در معاونت فرهنگی، اجتماعی رسالت ما تنها مدیریت امور فرهنگی ـ اجتماعی نیست بلکه جهتدهی به زیست اجتماعی و فرهنگی دانشجویان است، گفت: امروز دانشگاه نه صرفاً یک نهاد آموزشی بلکه بستر شکلگیری هویت، اندیشه و مسئولیت پذیری دانشجویان است.
وی در بحث مهم هویتی و هویت ملی به ویژه هویت ایرانی، اسلامی و انقلابی، یکی از کارهای بسیار اثرگذار را فعالیت در حوزه زبان بیکلام فرهنگی لباس دانست و گفت: در دهمین جشنواره بومتن شاهد بودیم طراحان با رویکرد هویتی به خلق نقش و نگار بر روی لباسها اقدام کردند که جای خوشحالی و قدردانی دارد.
تقدیر از برگزیدگان بخش نقش تن پوش نیز پایان بخش این مراسم بود.
انتهای پیام