تحلیلگر فلسطینی در وبینار ایکنا مطرح کرد

تقویت فرهنگ مقاومت و شکست بازدارندگی اسرائیل؛ دستاورد جنگ تحمیلی علیه ایران + فیلم

کد خبر: 4294677
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۶

ایاد ابوناصر، تحلیلگر فلسطینی گفت:‌ از جمله پیام‌های‌ استراتژیک جنگ اسرائیل علیه ایران، تقویت فرهنگ مقاومت و شکست بازدارندگی اسرائیل است.

تقویت فرهنگ مقاومت و شکست بازدارندگی اسرائیل؛ ماحصل جنگ تحمیلی علیه ایران + فیلم

به گزارش ایکنا، وبینار بین‌المللی «عزت و اقتدار ایران؛ پیامی فراتر از موشک‌ها» با حضور رئیس جهاددانشگاهی و تعدادی از اساتید دانشگاه‌های مختلف جهان روز گذشته، 28 تیرماه در ایکنا برگزار شد.

این وبینار به دنبال جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اسرائیل و آمریکا علیه ایران به همت خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به محورهایی چون «دفاع مشروع ایران در منظومه حقوق بین‌الملل»،  «عملیات وعده صادق ۳ و تغییر معادلات راهبردی منطقه» و «ترور دانشمندان؛ سند مظلومیت ایران و ناقض قوانین بین‌الملل» پرداخت.

این وبینار با حضور پروفسور علی منتظری، رئیس جهاددانشگاهی به عنوان مهمان استدیو مبین ایکنا و در بخش مجازی به‌صورت برخط با ارائه جمعی از استادان دانشگاه‌ها و تحلیگرانی از کشورهای مختلف برگزار شد.

طلال عتریسی، استاد دانشگاه لبنان؛ دانیال یوسف، استاد علوم سیاسی دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی؛ دینا سلیمان، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه پاجاجاران اندونزی و ایاد ابوناصر، تحلیلگر فلسطینی سخنرانان بخش مجازی این وبینار بودند.


بیشتر بخوانید


ایاد ابوناصر، تحلیلگر فلسطینی اهل غزه در سخنرانی ویدئویی خود درباره «عملیات وعده صادق ۳ و تغییر معادلات راهبردی منطقه» سخن گفت و تصریح کرد: جنگ اخیر ایران و اسرائیل ابعاد مختلفی چه از نظر شکل و چه از نظر محتوا و نیز تأثیر قابل توجهی بر معادلات استراتژیک در منطقه داشت. وعده صادق 3 صرفاً یک مقابله گذرا نبود، بلکه تغییری ریشه‌ای در قواعد درگیری بین اسرائیل و نیروهای مقاومت در منطقه ایجاد کرد و همچنین برتری مطلق اسرائیل به تدریج رو به زوال گذاشت.

در ادامه ویدئوی سخنرانی این تحلیلگر فلسطینی را با زیرنویس فارسی مشاهده می‌کنید.

 
ترجمه کامل سخنان ایاد ابوناصر، تحلیلگر فلسطینی به شرح زیر است:
 
«سلام و رحمت و برکات خداوند بر شما باد. 
خداوند اوقات شما را در این نشست پرخیر و برکت که به موضوعی مهم و مسئله‌ای بسیار مهم می‌پردازد که به این منطقه و جهان و همه آزادگان و همه بشریت اختصاص دارد، پر از خیر و برکت گرداند.
سلام به آزادی، سلام به انسانیت، سلام به کسی که زیر یوغ بی‌عدالتی، اشغالگری و استعمار است، منظورم تسلیم است، سلام به دستی که تبر را می‌کوبد و سلام به وظیفه. سلام به خون، آنگاه که بر شمشیر پیروز می‌شود.
 
بله، جنگ اخیر ایران و اسرائیل ابعاد و بازتاب‌های خود را، چه از نظر شکل و چه از نظر محتوا، در منطقه داشت و با تمام معانی و ابعاد جهانی که این کلمه بر آن دلالت دارد، این جنگ تأثیر قابل توجهی بر معادلات استراتژیک در منطقه داشت. این جنگی است که اسرائیل با یک حمله غافلگیرکننده و خائنانه در جریان مذاکرات ایران در عمان آغاز کرد.
 
بله، این همان جنگی است که همه را غافلگیر کرد، اما کسانی که معادله را درک می‌کردند، از این حمله غافلگیرکننده اسرائیل به ایران غافلگیر نشدند. ولی همه ما متفق القول هستیم که یک جنگ غافلگیرکننده بود و منجر به تشدید تنش‌های امنیتی و سیاسی عمده‌ای شد و تغییرات اساسی در توازن قوای منطقه‌ای ایجاد کرد. لذا صحنه منطقه دیگر مانند قبل از جنگ ایران و اسرائیل که ۱۲ روز طول کشید، نیست. 
 

تأثیرات اصلی جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل علیه ایران: 

 
تغییر در موازنه قدرت: این جنگ توانایی اسرائیل را در انجام حملات دقیق دوربرد نشان داد، در حالی که ایران نیز توانایی خود را در پاسخ موشکی و پهپادی و شاید با ابزارهای دیگری مانند موشک‌های جدیدی که استفاده کرد، نشان داد. این امر منجر به ارزیابی مجدد توانایی‌ها و استراتژی‌های نظامی کشورهای کل منطقه شد.
البته، مداخله مستقیم ایالات متحده آمریکا در جنگ، به این جنگ شتاب و بُعد بین‌المللی بخشید که پیچیدگی این جنگ و میزان اثرات آن را افزایش داد، که ما هنوز هم تا به امروز آن را احساس می‌کنیم و با آن زندگی می‌کنیم.
 
البته این مداخله آمریکا نشان می‌دهد که ایالات متحده در استفاده از نیروی نظامی خود برای محافظت از متحدانش در منطقه تردید نخواهد کرد.
 
علی‌رغم اختلافات بین اسرائیل ـ که متحد آمریکاست ـ و کشورهای منطقه، بسیاری از این کشورها متحد آمریکا هستند، اما موضع آمریکا بین یک متحد و متحد دیگر بسیار متفاوت است.
 
اما در سطح منطقه: این جنگ بر روابط بین کشورهای منطقه‌ و قدرت‌های بزرگ نیز تأثیر گذاشته است به‌گونه‌ای که واکنش‌ها با احتیاط و محافظه‌کاری خود را نشان دادند مثل کشورهای حاشیه خلیج فارس که در این جنگ نقش میانجی را برای ایران و ترکیه برعهده گرفتند.
 
تأثیر این جنگ بر اقتصاد: این جنگ بر قیمت نفت و گاز تأثیر گذاشته است، زیرا ریسک بازار نفت افزایش یافته است که می‌تواند منجر به افزایش قیمت‌ها و تقویت تورم جهانی شود. 
ما سناریوهای احتمالی را دیده‌ایم: آرامش مشروط، تداوم تنش و یک جنگ منطقه‌ای فراگیر. اینها گزینه‌هایی هستند که ما در طول این جنگ تجربه می‌کردیم.
 
تقویت فرهنگ مقاومت و شکست بازدارندگی اسرائیل؛ ماحصل جنگ تحمیلی علیه ایران + فیلم
 
معتقدم این سه مورد قبل از پایان این جنگ، مورد بررسی قرار گرفته بودند و ما هنوز در فضایی از تشدید تنش با ابزارهای دیگر زندگی می‌کنیم. منظورم این است که این به نوعی یک رویداد سازش مشروط بین ایران و آمریکا است. البته، همه موارد اعلام شده مورد توافق قرار نگرفته‌اند و من هنوز مصمم هستم که ادامه تنش به هر شکلی وجود دارد به این معنا که تشدید تنش متوقف شده است، اما جنگ روانی یا جنگ نرم بین ایران و اسرائیل، همچنان پابرجاست.
 
اما جنگ منطقه‌ای فراگیر، اگر اوضاع به همین منوال باقی بماند، در آینده‌ای قابل پیش‌بینی، بعید نیست، البته که این امر پیامدهای اقتصادی و امنیتی گسترده‌ای دارد که می‌تواند فراتر از سطح منطقه‌ای گسترش یابد و بتواند از سطح منطقه‌ای فراتر رفته و به سطح جهان و به طور کلی جهانی تبدیل شود. 
 
به طور کلی، جنگ ایران و اسرائیل، موازنه‌های بازدارندگی در خاورمیانه را آشکار کرد، بله، به شیوه‌ای جدید، زیرا این قدرت بازدارندگی دیگر تنها بر اساس برتری نظامی بنا نمی‌شوند، بلکه بر اساس تعاملی پیچیده‌ بین قدرت سخت، مشروعیت نمادین و توانایی جذب هزینه‌های سیاسی و اقتصادی، و ضربه زدن به جناح‌های ضعیف در قطب‌های این درگیری بنا شده‌اند، که ما این را به بارزترین شکل خود در طول جنگ مشاهده کردیم.
 
اثرات مستقیم در تلفات انسانی دو طرف و خسارات مادی: این حملات منجر به جان باختن ۶۰۰ نفر در ایران و تخریب تأسیسات هسته‌ای اصلی شد. در عوض، موشک‌های ایرانی باعث مرگ ۲۸ اسرائیلی و ویرانی گسترده، بی‌سابقه و غافلگیرکننده برای اسرائیل و آمریکا شدند.
 
تنش سیاسی در کشورهای غربی مانند فرانسه و آلمان دراثر حملات اسرائیل، در حالی که کشورهای دیگر، از جمله ایالات متحده و اوکراین، از موضع اسرائیل حمایت کردند. البته، پیامدهای منطقه‌ای همانطور که ما قبلاً اشاره کردیم که تشدید تنش‌ها در منطقه افزایش یافته است؛ بله، کل منطقه، از نظر شکل و محتوا، برخلاف قبل از جنگ ایران و اسرائیل شده است. این موضوع نیز برای ناظران و ناظران روشن شده است.
 
سطح روابط بین‌الملل: طبیعتاً این موضوع به وضوح بر روابط بین کشورهای غربی و ایران، به ویژه در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران و موضوع غنی سازی اورانیوم، تأثیر گذاشته است. آنها با توجه به وجود سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل، این موضوع را تهدیدی برای منطقه به حساب می‌آورند و این نشان دهنده معیارهای دوگانه‌ای است که ما در اینجا به آنها اشاره می‌کنیم.
 
اما مسئله فلسطین: به عقیده من، به هر حال، فضای رسانه‌ای منحصراً تحت تأثیر قرار می‌گیرد، اما جنگ با ایران، که اگر در آینده دوباره از سر گرفته شود، یعنی دوباره از طریق ابزارهای مختلف، به ویژه با ابزارهای خشنونت‌‌آمیز آغاز شود، به نظر من بخش جدایی‌ناپذیری از مناقشه فلسطین و اسرائیل است. زیرا ما می‌دانیم که چرا اسرائیل جنگ علیه ایران را آغاز کرد، حتی اگر به بهانه برنامه هسته‌ای بوده باشد.
 
بله عزیزان، پیام‌های‌ استراتژیک این جنگ، اولاً، تقویت فرهنگ مقاومت است. این یک پیام استراتژیک عملی است که ما با چشمان خود دیدیم و دوم شکست بازدارندگی اسرائیل؛ بازدارندگی اسرائیل که قرار بود ایران را به‌طور برگشت‌ناپذیری بازدارد و نظام را در آن تغییر دهد، به نظر من، به طرز فجیعی شکست خورد و به جای اول خود بازگشت. 
 
ورود اسلحه به جنگ: به نظر من، ما ابزارهای جدیدی را در این جنگ مشاهده کردیم، اگرچه چیزی جز شکست پدافندها وجود نداشت آنطور که در کل منطقه و نه فقط در اسرائیل باید باشد. و دیدیم که چگونه موشک‌های ایرانی از پنج لایه پدافند عبور کردند؟ به نظر من اسرائیل با وجود سخنرانی‌های تبلیغاتی خود نمی‌توانست برای مدتی طولانی در برابر این موشک‌ها مقاومت کند.
 
پیامدهایی برای معادلات منطقه‌ای: اسرائیل دیگر تنها آغازگر جنگ نیست. پس از حداقل ۱۵ سال آماده‌سازی برای این جنگ در سطح منطقه‌ای و حتی با هماهنگی ایالات متحده، آشکار و مبرهن شده است که اسرائیل تنها آغازگر جنگ نبوده است.
 
تشکیل ائتلاف‌های جدید منطقه‌ای: با نگاه منطقه‌ای به صحنه درگیری ایران با اسرائیل و آمریکا، می‌دانیم که عادی‌سازی روابط با سرعت تمام در حال انجام است، اما دیگر آن چیزی نیست که قبل از این درگیری بود. این عادی‌سازی مورد بازنگری و تعریف مجدد قرار گرفته است. البته واشنگتن در موقعیت سردرگمی قرار دارد. ما این را در طول جنگ و اظهارات گیج‌کننده و آشفته ترامپ در بیش از یک صحنه دیدیم که طبیعتاً آنطور که همه جهان تصور می‌کردند، از حمایت اسرائیل ناتوان بود.
 
بالا رفتن فرهنگ مقاومت در منطقه و جهان: ما می‌دانیم که تقریباً در دو سال گذشته و جنگ ویرانگری که تمام مردم فلسطین، به ویژه در غزه، متحمل شده‌اند، فرهنگ مقاومت و رهایی از ظلم و اشغالگری رواج یافته است. امروز، این فرهنگ به یک فرهنگ جهانی تبدیل شده است که با جنگ با ایران تقویت شده است. این به نفع اسرائیل نبوده، بلکه برعکس بوده است.
 
اگر در اینجا توصیه‌هایی وجود داشته باشد، باید گفت وعده صادق 3 صرفاً یک مقابله گذرا نبود، بلکه تغییری ریشه‌ای در قواعد درگیری بین اسرائیل و نیروهای مقاومت در منطقه ایجاد کرد. 
 
و همچنین برتری مطلق اسرائیل به تدریج رو به زوال گذاشت. ما دیدیم که اسرائیلی که طی هشت دهه و بیش از یک قرن از زمان آماده‌سازی و تقویت برای تأسیس اسرائیل ارتقا یافته بود، آن اسرائیلی نیست که در این جنگ چند روزه و با چند موشک و چند پهپاد دیدیم. و هیچ مقایسه‌ای بین زرادخانه‌ای که ایران در اختیار دارد و زرادخانه جهانی که اسرائیل در اختیار دارد، وجود ندارد.
 
عزیزان، آنچه مورد نظر است، یک آگاهی استراتژیک عربی، اسلامی، مردمی و رسمی با اهمیت آنچه در حال وقوع است، می‌باشد. یک آگاهی استراتژیک عربی، اسلامی و بین‌المللی، مردمی و رسمی، با اهمیت آنچه در حال وقوع است. حمایت همه‌جانبه از فرهنگ مقاومت، چه از نظر سیاسی، چه از نظر رسانه‌ای، چه در عرصه میدانی، چه خشن و چه نرم، با همه ابزارها و امکانات. زیرا آنچه از روند تحقیر و به ذلت کشاندن انجام می‌شود، باید همه در این منطقه به بردگی آمریکا دربیایند.
 
به نظر من، افراد آزاده این را تجربه می‌کنند، و این [تجربه] طی دهه‌های متمادی توسط نسل‌ها رد شده است.
 
بله، مستندسازی و تحلیل عملیات برای ایجاد نظریه بازدارندگی در آینده باید مورد استفاده قرار گیرد. این جنگ همچنین نقاط ضعف و حلقه‌های گمشده‌ای را آشکار کرد. ما و همه آزادگان جهان در طول جنگ بین اسرائیل و ایران درباره آن پرسیده و می‌پرسیم. بنابراین، باید از شناسایی نقاط قوت و ضعف و تبلور یک نظریه بازدارندگی در آینده استفاده کنیم که از آزادگان، از این منطقه، از این ملت و از همه کسانی که به دنبال رهایی از بردگی آمریکا در جنگ بعدی هستند، محافظت می‌کند. به نظر من، جنگ بعدی یک جنگ اجتناب‌ناپذیر است. 
 
منظورم این است که در اینجا این نتیجه‌گیری را می‌کنم. عزیزان، نتیجه می‌گیرم که جنگ پیش‌رو ناگزیر است بنابراین لازم است به بهترین شکل ممکن بهبود یافته و جبران شود، عبرت‌ها از آن آموخته شود و استراتژی‌هایی برای مقابله با تجاوز و مقابله با ظلم اسرائیل و آمریکا تدوین شود را که آمریکا مصمم است کل منطقه را به واحه‌ای تبدیل کند که اسرائیلی‌ها بتوانند بدون پاسخگویی یا نظارت در آن چرخ بزنند. به نظر من، این امر چیزی است که فطرت و آزادگی انسان و روح انسانیت و بشریت آن را رد می‌کند. همه انسان‌های آزاده از این مسئله ابا دارند.
 
و همچنین کسانی که در این جهان سهمی از آزادی از شر دشمنانی دارند که با امت دشمنی می‌کنند، صدای خود را بلند کردند، منظورم میزان ظلم، بی‌عدالتی و قتل عامی است که منطقه در معرض آن قرار دارد، قتل عامی که از غزه، کرانه باختری، قدس، فلسطین، لبنان، سوریه، عراق و یمن آغاز شد، سپس آنها سعی کردند ایران را نابود کنند تا ضربه مهلکی به مقاومت وارد کنند، اما همه ما باید گرد هم آییم و با هم اندیشه کنیم، این ملت باید متحد شود و زخم‌های خود را التیام بخشد و بر تمام چیزهایی که جایی برای توجه به آنها وجود ندارد، غلبه کند تا قطب‌نمای خود را به سمت آزادی خود هدایت کند و توانایی‌های خود را که خداوند متعال در این منطقه به آن وعده داده است و اسرائیل و آمریکا بر سر آن در جنگ هستند، حفظ کند. 
 
خداوند به شما پاداش خیر دهد، به ملت‌ها برکت دهد، به تلاش‌ها برکت دهد، به کسانی که در این نشست شرکت کردند برکت دهد؛ به شهدا رحمت، به زندانیان آزادی، به مجروحان بهبودی و به آزادگان غزه، فلسطین، محور مقاومت، جمهوری اسلامی و یمن عزیز که اکنون در وضعیت بحرانی منطقه و جهان قرار دارند، و به همه آزادگان جهان و به همه کسانی که برای آزادی و رهایی در این جهان تلاش می‌کنند، یاری دهد. 
 
شما را تا ملاقاتی دوباره به خداوند متعال می‌سپارم، که ان‌شاءالله در میادین قدس باشد، و ان‌شاءالله عزیز و آزاد خواهد بود و خون شهدای امت ما آزادی، پیروزی و رهایی از دوران آمریکا و اسرائیل را آشکار خواهد کرد. آنها آن را دور می‌بینند، اما ما آن را نزدیک می‌بینیم، و قطعاً ما صادق هستیم. السلام علیکم و رحمة الله و برکاته.»
انتهای پیام
captcha