کد خبر: 4296072
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۴
زهیر دهقانی آرانی تبیین کرد

نگاه آخرالزمانی صهیونیسم جهانی به جنگ

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در بررسی ابعاد مذهبی و سیاسی صهیونیسم جهانی، گفت: این جریان دارای دو بازوی مهم یهودی و مسیحی است که در کنار یکدیگر، با رویکرد منجی‌گرایانه و آخرالزمانی، اهداف خود را پیگیری می‌کنند.

زهیر دهقانی ارانی، استادیار دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین زهیر دهقانی آرانی، استادیار دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران امروز پنجشنبه دوم مردادماه در نشست «روایتی صادق از وقایع منطقه و نشانه‌های ظهور» که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به صورت برخط برگزار شد به ارائه موضوعی با عنوان «نگاه مذهبی و الزام‌های نظم نوین جهانی به تجاوز اخیر اسرائیل به ایران اسلامی» پرداخت و اظهار کرد: وقتی از صهیونیست صحبت می‌کنیم، باید توجه داشته باشیم که این جریان دارای دو بازوی اصلی است و برخلاف تصور رایج که صهیونیسم صرفاً در بستر دین یهودیت است، بازوی دیگر آن صهیونیسم مسیحی است که نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. در واقع، اگر صهیونیسم مسیحی نبود، صهیونیسم یهودی به پیروزی‌ها و مقبولیت‌های صد سال اخیر دست پیدا نمی‌کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به سابقه رسمی حدود ۱۰۰ ساله جریان صهیونیسم جهانی، بیان کرد: تقریباً همزمان با شکل‌گیری صهیونیسم یهودی در اروپا، صهیونیسم مسیحی نیز با محوریت آمریکا شکل گرفت که در برخی موارد حتی جلوتر بود که برای مثال، تئودور هرتسل به عنوان بنیانگذار رسمی صهیونیسم یهودی، چهار ابزار و گام مختلف برای عملیاتی کردن ایده خود به کار گرفت، از جمله تشکیل کنگره بزرگان صهیونیست در بازل سوئیس.

وی ادامه داد: یکی از گام‌های مهم، همراه کردن سه گروه اصلی یهودیان بود و نخستین گروه، یهودیان ثروتمند مانند خاندان روچیلد بودند که بدون حمایت مالی آنها پیشرفت ممکن نبود. دومین گروه، دانشمندان برجسته یهودی بودند که نقش علمی آنان قابل توجه است. بیش از ۲۰ نفر از برندگان جایزه نوبل یهودی هستند؛ افرادی مانند آلبرت انیشتین در فیزیک، زیگموند فروید در روانشناسی و چیم ویزمن در شیمی، پشتوانه علمی اسرائیل را پایه‌گذاری کردند. دانشگاه‌های اسرائیل اکنون در رده‌بندی علمی جهان جایگاه قابل توجهی دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: گروه سوم که بسیار تعیین‌کننده است، پایه دینی جریان صهیونیسم بود که این گروه سبب شد بسیاری از یهودیان که باور داشتند منجی را باید خداوند به طور مستقیم بفرستد، به همراهی با این پروژه ترغیب شوند و برای این منظور، عده‌ای از علمای مهم یهود مانند آبراهام اسحاق کوک همراه شدند و این ایده که باید به سرزمین آبا و اجدادی خود بازگشت، به یهودیان ارائه شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دهقانی آرانی در ادامه به ارتباط خاص میان برخی گروه‌های یهودی مذهبی و شخصیت نتانیاهو اشاره کرد و گفت: در میان یهودیان مذهبی، گروه حسیدی‌ها که قدمتی بیش از ۲۰۰ سال دارند و مرکزیت آنها در نیویورک است، از دهه ۱۹۵۰ با رهبری ربی اشتیرسون مسیر آماده‌سازی زمینه‌های ظهور منجی را پی گرفتند.

نقش برجسته فرقه‌های حسیدی 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، با اشاره به اهمیت ارتباطات ویژه میان رهبران اسرائیل و فرقه‌های یهودی به ویژه فرقه حسیدی، گفت: نماینده اسرائیل در سازمان ملل دو بار توسط نتانیاهو دیدار و مورد ارادت قرار گرفته است که فیلم این دیدار‌ها در اینترنت موجود است و به خوبی نشان می‌دهد که نتانیاهو با افتخار و تأکید بر نقش فعال این فرقه‌ها سخن می‌گوید.

وی افزود: فرقه حسیدی‌ها از عوامل کلیدی در کوچ یهودیان به اسرائیل پس از انقلاب‌ها بوده‌اند و با هزینه‌های گسترده‌ای این حرکت را پشتیبانی کرده‌اند که این فرقه به طور ویژه در سال ۱۹۹۱ اعلام کرد که همه آنچه برای ظهور موعود مسیحی (ماشیه) می‌توانسته انجام دهد، انجام داده و اکنون نوبت رهبران اسرائیل است.

حجت الاسلام والمسلمین دهقانی آرانی ادامه داد: در دیداری که رهبران فرقه حسیدی با نتانیاهو داشتند، به وی گفته شد که در سازمان ملل در میان دشمنان و فضای تاریک حضور دارد و وظیفه دارد یهودیان را از این دوران سیاه نجات دهد. این مسئولیت سنگین، با انتظارات فرقه‌های مذهبی همراه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تأکید کرد: سران این گروه‌ها با اکثر رؤسای جمهور آمریکا ارتباط داشته‌اند، به ویژه با ترامپ و این جریان به عنوان بازوی فرهنگی و مشروعیت‌بخشی مذهبی رژیم صهیونیستی در عرصه‌های غربی فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به ماهیت سکولار رهبران اسرائیلی از جمله نتانیاهو و ترامپ، گفت: این افراد مذهبی به معنای واقعی نیستند، بلکه از مذهب برای همراه‌سازی گروه‌های مذهبی یهودی بهره می‌برند تا جمعیت تأثیرگذاری را تحت حمایت خود داشته باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین دهقانی آرانی همچنین درباره صهیونیسم مسیحی اظهار کرد: این جریان که از نیمه دوم قرن نوزدهم شروع به فعالیت کرده، معتقد است برای ظهور عیسی مسیح باید یک دولت یهودی قدرتمند در فلسطین تشکیل و حمایت شود. در اواخر قرن بیستم این گروه قدرت مالی، رسانه‌ای و سیاسی گسترده‌ای یافت و به ویژه با جریان جمهوری‌خواه آمریکا ارتباط و همکاری نزدیکی برقرار کرد.

تناقضات دیدگاه‌های مسیحیان صهیونیست درباره یهودیان و ظهور مسیح

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به تناقضات دیدگاه‌های مسیحیان صهیونیست درباره یهودیان و ظهور مسیح اشاره و افزود: براساس تفاسیر مذهبی آنها، بعد از تشکیل دولت یهودی باید صلحی برقرار شود، اما سپس دوره‌ای هفت ساله رنج و مصیبت آغاز می‌شود که طبق برخی تفاسیر دو سوم یهودیان کشته خواهند شد، موضوعی که اغلب مخفی نگه داشته می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، به پیشگویی‌های مذهبی مانند یاجوج و ماجوج اشاره کرد که گفته می‌شود از شمال به اسرائیل حمله خواهند کرد و افزود: ممکن است جنگ کنونی با ایران در همین راستا تعبیر شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین دهقانی آرانی گفت: نظام اسرائیل نیز از این نماد‌ها و آموزه‌های مذهبی بهره می‌برد و حتی قوانین پرحاشیه‌ای را به دلیل حمایت از مذهبیون تصویب می‌کند. نتانیاهو از اصطلاحاتی مانند «نبرد رستاخیز» استفاده می‌کند که نشان از اهمیت مذهبی این مفاهیم دارد.

انتهای پیام
captcha