کد خبر: 1314395
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۰
حجت الاسلام اکرمی:

انقلاب اسلامی در شکل و محتوا پرتوی از آموزه‌های اصیل عاشورایی است

گروه سیاسی: رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با بیان این نکته که انقلاب اسلامی در شکل و محتوا پرتوی از آموزه های اصیل عاشورایی است، گفت: انقلاب اسلامی با پشتوانه‌های فرهنگ دینی به پیروزی رسید و در ادامه نیز برای حرکت روبه جلوی خود از مبانی دینی استفاده کرده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با تسلیت فرا رسیدن ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفای ایشان به مسئله نقش عاشورا در جریان پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: در حرکت ملت ایران نمی توان نقش دین را کم رنگ دانست؛ حرکت مردم ایران در مواجه با استبداد پهلوی با استمداد از فرهنگ عاشورا صورت گرفت.

وی عنوان کرد: انقلاب اسلامی از سال 41 شروع شروع و در سال 57 به نتیجه رسید، چنین انقلابی از ابعاد گوناگون قابل بررسی است و یکی از این ابعاد شعارها و هدفهای انقلاب اسلامی است.

الگوگیری خطبا از سخنرانی‌های امام در محرم42 

عضو جامعه روحانیت مبارز افزود: در 15 خرداد 42 سخنرانی‌های امام در دهه محرم و شوری که این فرهنگ عاشوری پدید آورد به این منتهی شد که دیگر خطبا نیز با استفاده از فرهنگ عاشورا علیه رژیم شاه افشاگری کنند.

رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری عنوان کرد: عاشورا در ایجاد انقلاب اسلامی و تداوم آن نقش تاثیرگذاری داشته است و راهپیمایی‌های عاشورای سال 57 در سراسر کشور نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی داشت و رژیم پهلوی نتوانست مقابل فرهنگ عاشورایی ملت ایران مقاومت کند.

عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: در ایام دهه عاشورا در قبل از انقلاب اسلامی مردم شعارهای خود را با محوریت قیام امام حسین(ع) سر می‌دادند و امام(ره) نیز فرمودند که ما هرچه داریم از محرم و صفر است و نیز فرمودند، عاشورا را زنده نگه دارید؛ در واقع هرچه انقلاب اسلامی جلوتر می‌رود فرهنگ عاشورا در بین مردم و در جمهوری اسلامی نهادینه‌تر می‌شود.

انقلاب اسلامی؛ در شکل و محتوا پرتوی از آموزه‌های اصیل عاشورایی

اکرمی عنوان کرد: انقلاب اسلامی در شکل و محتوا پرتوی از آموزه‌های اصیل عاشورایی است؛ انقلابی که با پشتوانه‌های فرهنگ دینی به پیروزی رسید و در ادامه نیز برای حرکت روبه جلوی خود از مبانی دینی استفاده کرده و امروز الهام‌بخش حرکت‌های ضد استکباری ملت‌ها است.

رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه شعارهای قبل از انقلاب رنگ و بوی عاشورایی داشت، گفت: وقتی مردم شعار می دادند«رهبر ما خمینیه،نهضت ما حسینیه»، نشان دهنده و بیانگر پیوند مستحکم میان انقلاب اسلامی و آموزه های عاشورا است؛ عاشورا با مردم ایران عجین شده و این فرهنگ مردم را برای مقابله با مستکبران تربیت کرده است.

ضرورت تبیین صحیح و مستدل عاشورا

اکرمی در پاسخ به این سؤال که عزاداری‌های عاشورا باید چگونه باشد، افزود: در مورد عاشورا مواردی باید مورد اهتمام باشد؛ مهم‌ترین موارد روایت صحیح عاشورا، درایت درباره عاشوراست؛ باید عاشورا را مستند و مستدل برای مردم تبیین و از خرافه‌گویی برحذر کرد.

 رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در این رابطه گفت: درزمینه فرهنگ ناب عاشورا درایت و دقت داشته باشیم و فلسفه و فایده و حکمت آن را برای مردم بازگو کنیم و حرمت عاشورا را از نظر متن و محتوا باید حفظ شود.

عضو جامعه روحانیت مبارز عنوان کرد: باید همه کسانی که دل در گرو فرهنگ عاشورا دارند، با توجه به نقش  و ظیفه خود ابتدا اهمیت عاشورا را درک کنند و سپس حق آن را ادا کنند؛ ضروری است که ابتدا هدف انقلاب امام حسین(ع) را بشنناسیم سپس این انقلاب را برای مردم تبیین کنیم.

اکرمی افزود: کسانی باید عاشورا را تبیین کنند که اهل علم، ذوق و قریحه باشند تا بتوانند به درستی روایت کرده و مسائل عاشورا را برای مردم تبیین کنند و حرمت این فرهنگ اصیل اسلامی را پاس بدارند.

عضو جامعه روحانیت مبارز در پایان اظهار کرد: همه کسانی که به عاشورا عشق می ورزند، باید زینت عاشورا باشند و این فرهنگ اسلامی را که فرهنگ مبارزه با ظلم و جور و انحراف است به آیندگان منتقل کنند.

captcha