صعود و سقوط شاخص‌های اقتصادی در پی توافق ژنو
کد خبر: 1324787
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۲۸
اهم اخبار اقتصادی هفته/

صعود و سقوط شاخص‌های اقتصادی در پی توافق ژنو

گروه اقتصاد: مهم‌ترین عناوین اخبار اقتصادی هفته اول آذرماه تحت تاثیر مذاکرات ایران و گروه 1+5، موید روند مثبت در شاخص‌های اقتصادی است به نحوی که جدای از رکوردشکنی جدید شاخص کل بورس، بازار خودرو نیز با کاهش قیمت روبرو شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، مهم‌ترین عناوین اخبار اقتصادی هفته اول آذرماه تحت تاثیر مذاکرات ایران و گروه 1+5  موید روند روبه‌ جلو و مثبت در شاخص‌های اقتصادی است.



براساس این گزارش، اولین واکنش مثبت به توافق میان ایران و گروه 1+5 در بازار بورس و اوراق بهادار نمایان شد که شاخص‌کل با عبور از مرز 81 هزار واحد رکورد جدیدی را به ثبت رساند. لغو تحریم‌های بخش نفت و انرژی یکی از دلایل رشد شاخص‌ها عنوان شد. همچنین در بازار ارز و طلا نیز شاهد افت شدید قیمت‌ها بودیم. در بازار ارز قیمت دلار به عدد 2940 تومان و قیمت هرگرم طلای 18 عیار به 89 هزارتومان رسید.



کاهش قیمت خودرو  و عدم اقبال خریداران



بازار خرید و فروش خودرو نیز تحت تاثیر تحولات هفته اخیر با کاهش ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومانی قیمت‌ها همراه بود، اما همچنان بدون مشتری است. تا پایان امروز 6 آذرماه قیمت پراید 132 مدل SE با قیمت 19 میلیون و 200 هزار تومان، پراید 132 مدل EX با قیمت 18 میلیون و 200 هزار تومان، پراید 111مدل SEبا قیمت 19 میلیون و 300 هزار تومان و سمند SEبا قیمت 25 میلیون و 300 هزار تومان در بازار به فروش رسید. همچنین پژو پارس سال با قیمت 35 میلیون و 100 هزار تومان، تیبا دوگانه سوز 24 میلیون و 300 هزار تومان، پژو 206 تیپ 5 با قیمت 38 میلیون و 400 هزار تومان، پژو 206 تیپ 6 با قیمت 51 میلیون تومان و پژو 206 تیپ 2 با قیمت 37 میلیون و 100 تومان قیمت گذاری و به مشتریان عرضه شد.



اعلام آمار بانک مرکزی از تورم و رشد اقتصادی



بانک مرکزی با اعلام شاخص‌های عمده اقتصادی سه ماهه چهارم سال 1391، رشد تولید ناخالص داخلی با احتساب نفت را منفی 5.8 درصد و بدون نفت منفی 3.1 درصد اعلام کرد. بانک مرکزی همچنین تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه را 6757090 میلیارد ریال، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص را 1609966 میلیارد ریال، هزینه‌های مصرفی بخش خصوصی را 2999816 میلیارد ریال و هزینه‌های مصرفی بخش دولتی را 670406 میلیارد ریال اعلام کرده است.



روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی اطلاعیه‌ای که در خصوص نرخ تورم منتشر کرد، نرخ 42 درصدی تورم نقطه به نقطه را تائید کرد.



حل معضلات مرتبط با ربا در گرو تطبیق با مصادیق جدید است



حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان، عضو شورای فقهی بانک مرکزی در گفت‌وگو با ایکنا، در رابطه با مسئله ربا و کاهش ارزش پول در سیستم بانکی  گفت: در رابطه با مسئله کاهش ارزش پول به اشتباه ادعایی مطرح می‌شود که باید تعریف نوینی از ربا ارائه شود، حال آنکه ما نیازی به تعریف جدید نداریم، بلکه باید تطبیق جدید صورت گیرد که متناسب با شرایط روز جامعه باشد. و تعریفی را که در شریعت از ربا آمده، باید با پدیده‌ها و مصادیق اموال امروزی تطبیق دهیم، وگرنه تعریف از ربا در دست ما نیست، بلکه در دست شریعت است، و ما تنها می‌توانیم تحقیق کنیم که در بحث شریعت، شمول آنچه را شریعت ربا می‌داند، در بازه زمانی فعلی بررسی کنیم.



حجت‌الاسلام موسویان همچنین تاکید کرد: در خصوص پول اعتباری و مسئله ربا دو دیدگاه وجود دارد. دیدگاه اول قائل بر این است که پول را قدرت خرید می‌داند؛ به دیگر سخن کسی که پول را قرض می‌دهد، در واقع قدرت خرید را قرض می‌دهد. دیدگاه دوم این است که پول گرچه همراه خود قدرت خرید را منتقل می‌کند، اما این پول مال اعتباری است که در اثر ارزش اسمی خاصی معتبر می‌شود، یعنی اگر شما صد هزار ریال قرض می‌دهید باید صد هزار ریال اعتبار نیز دریافت کنید.



انتشار گزارش صد روزه دولت در زمینه اقتصادی



حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، ریاست محترم جمهور در برنامه‌ای تلوزیونی، گزارشی صد روزه از فعالیت‌های دولت در بخش‌های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی  ارائه داد و هم‌زمان متن گزارش صدروزه مکتوب نیز از سوی پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد ریاست جمهوری منتشر شد.



گزارش مکتوب اقتصادی دولت فعالیت‌های دولت را در یک مقدمه و چهار بخش کلی، شامل عناوین «چه تحویل‌ گرفته‌ایم و از کجا شروع کرده‌ایم»، «رویکرد دولت در حل مسائل چیست؟»، «نگاه مثبت به آینده و تعهدات»، «توقعات و اقدامات 100 روزه دولت» مورد بررسی قرار داده است.



در بخش اول، نگاه کلی به مسائل و مشکلات اقتصادی پیش رو ارائه شده که در آن اهم مشکلات اقتصادی بیکاری و رکود تورمی عنوان شده است. حل مسائل نیز به عنوان بخش دوم گزارش مذکور رویکرد کلی، دولت در هر سه عرصه اقتصاد، فرهنگ و سیاست،را اعتماد به مردم و در نظر گرفتن جایگاه دولت به عنوان پشتیبان و فراهم آورنده زیر ساخت معرفی می‌کند. در عرصه بین‌المللی نیز اعلام شده است که در چارچوب منطق و احترام به حقوق بین الملل، مواضع اصولی جمهوری اسلامی و منافع ملی را پی می‌گیریم و مشی ما در این زمینه همان است که مقام معظم رهبری تحت عناوین عزت حکمت و مصلحت تعیین کرده اند.

captcha