مهران رجبی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) سریالسازی در تلویزیون را رویکردی پسندیده نامید و اظهار کرد: تا یک یا دو دهه پیش تنها هفتهای یک یا دو بار شاهد پخش سریالهای ایرانی از تلویزیون بودیم، اما در 10 سال گذشته شاهدیم که سریال سازی به شدت در سیما رواج پیدا کرده است، زیرا نیاز جامعه این ضرورت را ایجاد میکرد که تولیدات نمایشی رشد محسوسی داشته باشند.
وی افزود: دلیل بالا رفتن کمیت سریالهای تلویزیونی را در چند عامل میتوان جستجو کرد، اما مهمترین نکته این است که در یک دهه گذشته وسایل ارتباط جمعی از جمله ماهوارهها رشد محسوسی پیدا کردهاند، بنابراین برای اینکه رسانه ملی مخاطب خود را داشته باشد ضروریست که در این گستردگی شبکههای تلویزیونی گوی رقابت را به شبکههای خارجی نبازد، بنابراین طبیعی است که برنامههای نمایشی رشد کمی قابل توجهی داشته باشند.
این بازیگر در پاسخ به این سوال که در سریالهای ایرانی توجه به مضامین و دستورات دینی چه جایگاهی دارد؟ گفت: من نگاه به آموزههای دینی را در سریالهای دینی را مثبت ارزیابی میکنم، به ویژه در این چند ساله که تولیدات نمایشی نگاهی دقیقتر به موضوعات ارزشی دارند. دلیلم نیز این است که در گذشته معمولا نگاه به فرامین و احکام دینی شکلی رو و سطحی داشتند اما در زمان حال در قالب رفتارهای اجتماعی به اینگونه مضامین توجه میشود. برای مثال در سریال «آوای باران» بسیاری از توصیههای اسلامی در بطن داستان قرار دارد.
استفاده مناسب از کارشناسان دینی در سریالها
بازیگر فیلم «زیر نور ماه» ادامه داد: اینکه این امتیاز (نگاه اگاهانه به موضوعات دینی) به چه دلیل به وجود آمده را میشود اینگونه توضیح داد که برنامهسازان در تولیدات خود سعی میکنند از مشاوره کارشناسان مذهبی بهره برند تا کارشان از داشتههای منطقی بهره لازم را برده باشد. در ضمن بالا رفتن سطح سلیقه مخاطبان تلویزیون نیز عامل دیگری است که باعث گرایش دقیقتر فیلمسازان به موضوعات دینی شده است.
وی با بیان اینکه در کنار تلویزیون سینما نیز توانسته نگاهی مطلوبتر به موضوعات اخلاقی و دینی داشته باشد، گفت: موفقیت تلویزیون در تولید آثار اخلاقی و دینی همدوش با سینما حاصل شده است، چون سینما و تلویزیون قادرند با تولیدات خود روی هم تاثیرات متقابل بگذارند. برای همین هرگاه تلویزیون به لحاظ کیفی رشد داشته سینما نیز اوج گرفته و هرگاه وضعیت نامطلوب بوده، نتیجه نیز کارهای سطحی و بیارزش از کار در آمدهاند.
حمایت از تولیدات نمایشی اقدامی در جهت مبارزه با هجمه ماهوارهها
رجبی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه هجمه شبکههای ماهوارهای شکلی گستردهتر به خود گرفته است، چون با دوبله سریال های نامناسب سعی میشود که فرهنگ خانوادهها مورد هجمه قرار گیرد. برای همین ضروریست که از تولید سریال های تلویزیونی بیشتر حمایت شود تا بیننده ما با گرایش به سمت تولیدات رسانه ملی، علاقهای برای روی آوردن به سمت تولیدات شبکههای ماهوارهای را نداشته باشد.