حجتالاسلام مهدی ولیزاده، مدرس مرکز آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، در رابطه با مسئله وحدت گفت: وحدت اسلامی به معنای یکی شدن مذاهب اسلامی و نادیده گرفتن اختلافات و شیعه شدن سنی، یا سنی شدن شیعه نیست.
وی افزود: مقصود از وحدت اسلامی همبستگی مسلمانان و اتحاد پیروان مذاهب گوناگون باوجود اختلافات مذهبی، در برابر دشمنان اسلام و بیگانگان است.
وی ادامه داد: معنای صحیح وحدت شیعه و اهل سنت این است که با توجه به اینکه بین دومذهب مشترکات بسیاری وجود دارد،، دو گروه باید بر محور این مشترکات به هم نزدیک شده و برای حفظ و تعالی اسلام با همدیگر همکاری و همیاری داشته باشند؛ چرا که هر دو دشمن واحدی دارند و دشمنان اسلام، دشمنان هر دو مذهب هستند.
حجتالاسلام ولیزاده گفت: مسلمانان باید در برابر این دشمنان و برای جلوگیری از سوء استفاده آنان، از اختلافات پرهیز کرده ودر مقابل آنها بر وجوه اشتراک خود تکیه کنند تا بتوانند بر دشمنان اسلام که دشمن مشترک شیعه و سنی هستند، از خود دفاع کنند.
مدرس مرکز آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان غربی در خصوص ثمرات وحدت بین مذاهب اسلامی ابراز کرد: با توجه به اینکه سیاست استعماری و دسیسههای بیگانگان، فرق اسلامی از جمله شیعه و سنی را از هم جدا کرده است، باید سیاست اسلامی بهمنظورمقابله با دشمن مشترک، آنها را به هم پیوند دهد.
به گفته وی، کمک به عزت اسلام و بی اثر کردن توطئههای دشمنان دین مقدس اسلام ثمره وحدت بین مذاهب اسلامی است و در سایه وحدت پایدار و استوار امت اسلامی دسیسه و مکری که دشمنان برای جهان اسلام طرحریزی کردند ابتر و بی ثمر خواهد ماند.
حجتالاسلام ولیزاده با اشاره به رابطه درونی وحدت فرق و مقوله بیداری اسلامی، تصریح کرد: یکی از محورهای اساسی بیداری اسلامی بازگشت مسلمانان به هویت اسلامی خویش است و در این راستا هویت دینی و اسلامی دارای آثار مهمی است که از جمله آنها هدفمند کردن انسانها، تبیین فلسفه حیات، امید به آینده ، زمینهسازی برای هویت تمدنی و وحدت دینی است.
این مدرس مراکز علمی گفت: جریان بیداری اسلامی، مسلمانان را برای ترسیم هویت اسلامی خود بر اساس سه محور پرهیز از اختلافات و تکیه بر اشتراکات دینی، تکیه بر هویت مشترک مسلمان و جهان اسلام و حراست از ارزشهای هویت اسلامی در برابر تهدیدهای درونی و بیرونی وا میدارد چون جریان بیداری اسلامی یکی از حیاتیترین مسائل گرایش ملتهای مسلمان بهسوی وحدت دینی و اسلامی است؛ نکتهای که تمامی قدرتهای استکباری درصدد جلوگیری و ایجاد مانع بر سر راه آن هستند.