کد خبر: 1360631
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۶
سعیدیان:

توجه به تلاوت‌های زیبا ما را به تدبر و انس با قرآن نزدیک می‌کند

گروه فعالیت‌های قرآنی: قاری بین‌المللی قرآن کریم اظهار کرد: آوازخوانی باید جای خود را به تلاوت‌های معناگرایانه بدهد و توجه به این موضوع ما را به تدبر و انس با قرآن نزدیک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) محمدحسین سعیدیان قاری بین‌المللی قرآن در ارتباط زنده تلفنی با برنامه رادیویی «افق» درباره آموزش‌های تخصصی قرآن کریم در کشور گفت: در هر فن، رشته و هنری، باید برای رشد و کمال آن موضوع تلاش کرد و در این مسیر وظیفه‌ داریم؛ چنان چه در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز به این نکات به وضوح اشاره شده است که اصل و اساس و بنیان اسلام بر پایه هنر است.

این قاری بین‌المللی قرآن ادامه داد: رهبر معظم انقلاب تأکیداتی مبنی بر قرائت زیبای قرآن دارند و همچنین فرمایشات پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) نیز بر این است که قرآن را زیبا بخوانید و حتی در روایات نیز تاکید ویژه‌ای در خصوص جزییات این موضوع شده که فرموده‌اند صدایتان را بالا ببرید و قرآن را با تحریر بخوانید.

بایسته‌های قرائت و حفظ در تلاوت قرآن باید رعایت شود

وی با یادآوری اینکه به هر حال یک مسلمان باید برای کسب حداکثری تلاش کند، افزود: در حوزه تلاوت نیز به همین شکل است که مقام معظم رهبری نیز در این حوزه به قاریان قرآن سفارش کرده‌اند که فن تلاوت را به گونه‌ای جدی بگیرند که بایسته‌های قرائت و حفظ را رعایت کنند و از جمله نکاتی که ایشان همیشه در رهنمودهای خود تذکر می‌دهند، بحث تدبر و معناگرایی در تلاوت قرآن است.

سعیدیان با عنوان این مطلب که بحث معناگرایی و تلاوت‌های معناگرایانه از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: آوازخوانی باید جای خود را به تلاوت‌های معناگرایانه بدهد و توجه به این موضوع ما را به تدبر و انس با قرآن نزدیک می‌کند.

قاری بین‌المللی قرآن کریم ادامه داد: سیره اهل بیت(ع)، فرمایشات مقام معظم رهبری و همچنین داشتن نگاه عاقلانه به مسیر قرآن، ما را به این سمت و سو دعوت می‌کند که باید در موضوعات و مؤلفه‌های قرآن به حداکثرهای توان قرآن دست پیدا کنیم و همیشه در بالاترین درجه‌ها باشیم.

لزوم داشتن نگاه تخصصی به قرآن و فعالیت‌های قرآنی در کشور

وی در ادامه این بخش از سخنان خود عنوان کرد: مقام معظم رهبری فرموده‌اند: «وقتی شما قاریان یک آیه از قرآن را با زیبایی و فن تلاوت قرآن ارائه می‌کنید از یک ساعت سخنرانی اثرگذاریش بیشتر است» و به همین دلیل باید با داشتن نگاه تخصصی در این حوزه بتوانیم آینده خوبی را برای فعالیت‌های قرآنی کشور و به ویژه در حوزه هنر قرائت و حفظ ترسیم کنیم.

وی با یادآوری اینکه در دهه‌های 50 و 60 که ظهور و بروز حرکت نسل قرآنی کنونی بود فضای تخصصی که به ارتقای معلومات قرآنیان منجر شود وجود نداشت و بیشتر آموزش‌های قرآنی در آن دهه‌ها، به روش سنتی و استماع از تلاوت اساتید قرآن بود.

سعیدیان یادآور شد: اما در دهه‌های بعد و با حضور اساتید که در خصوص فنون مختلف قرائت تلاش کرده و به نوعی یادداشت‌های خود را به روز کردند، نسل‌های بعد موفق شدند این مسیر را تا حدودی به صورت علمی و تخصصی دنبال کنند که امیدواریم پس از این نیز موفقیت‌های بیشتری در این حوزه کسب کنیم.

captcha