کد خبر: 1376375
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۸

عرضه کتاب «درآمدی بر زیباشناسی اسلامی» در بازار نشر

خبرنگاران افتخاری/ نظام مشرفی نبی‌کندی: کتاب «درآمدی بر زیباشناسی اسلامی» تألیف اولیور لیمن با ترجمه نازنین اردوبازارچی و سیدجواد فندرسکی توسط نشر علم منتشر شد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، اغلب اعتقاد بر این است که در شکل‌گیری هنر اسلامی نوع بسیار خاصی از شعور و آگاهی به کار رفته است به طوری که هنر اسلامی از هنرهای دیگر تفاوت بسیاری دارد و مسلمانان در هنر به تجسم و ترسیم انسان مجاز نیستند و خوشنویسی برترین فرم هنر اسلامی است.

اولیور لیمن این اندیشه‌ها را به چالش می‌کشد و معتقد است که آنها نادرستند. در عوض او می‌گوید معیارهایی که در هنر اسلامی به کار گرفته می‌شوند باید با معیارهای به کار رفته در هنر به مفهوم کلی یکسان باشند و تلاش در جهت اینکه هنر اسلامی در مقوله‌ای خاص قرار گیرد ناشی از شرق‌شناسی است.

لیمن درباره مسائلی بحث می‌کند که در نقاشی، خوشنویسی و معماری باغ‌ها ادبیات فیلم‌ها و موسیقی مطرح شده است. او به آموزه‌های قرآن توجه ویژه‌ای دارد به ویژه از معنا و مفهوم آفرینش ادبی و معجزه‌وار قرآن بحث می‌کند و دو بخش آن را مورد تأمل قرار می‌دهد یعنی یوسف و زولیخا و سلیمان و ملکه سبا.

مباحث او از مثا‌ل‌های تاریخی، هنری، فلسفی، کلامی و آثار هنری جهان اسلام کمک می‌گیرد و الگوی موجود و مقبول در تحلیل هنر اسلامی را با دشواری‌ها و موانع زیادی روبرو می‌کند. مؤلف در این کتاب سعی کرده است که اشتباه‌های رایج درباره هنر اسلامی را توضیح دهد و آنها را به چالش بکشد و خط بطلان بر آنها قرار دهد.

مؤلف در مقدمه کتاب می‌گوید، هنر اسلامی هنری بسیار متعالی و فارغ از جنبه‌های زمینی است و ما باید رفتاری زیباشناسانه در مقابل آن اتخاذ کنیم و سعی کنیم  برای آن سؤالی طرح کنیم. در این کتاب نقش هنر در واژه‌هایی همچون خداوند در مقام خالق، دین و سبک هنر، ادبیات، موسیقی خانه و باغ اعجاز قرآن تفسیر اسلام از هنر در آیه‌ها و سوره‌ها را نشان می‌دهد.

یادآور می‌شود، کتاب «درآمدی بر زیباشناسی اسلامی» در تیراژ هزار و 100 نسخه و با قیمت 21 هزار و 500 تومان منتشر شده است.

captcha