حسین اسمعیلزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: متأسفانه سبک زندگی اسلامی در فضای مجازی آنچنان که باید جلوه ندارد و حتی این فضا، فضای تهدید بهشمار میرود چون در لایههای پنهان زندگی بشریت نفوذ میکند و بهجای ارائه سبک زندگی اسلامی و دینی، سبک زندگی مدرنیته غربی را تبلیغ میکند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی با یک نگاه ویژه به این فضا نگریسته و فرمودهاند که این فضا باید بهدرستی مدیریت شود تا به فضای مجازی مسلط شویم چون بدین وسیله دیدگاه تعالیگرا و معنویتگرا میتواند بیشتر خود را مطرح کند.
این مدرس دانشگاه گفت: بهتدریج فضای ترویج سبک زندگی اسلامی در حال توسعه است اما قدرتی که در تفکر ترقیگرای غرب مطرح است و نیز تسلطی که آنها به این فضا دارند، اگر توقع داشته باشیم که میتوان این فضا را بهراحتی به نفع زندگی اسلامی تغییر دهیم شاید توقع چندان معقولی نباشد.
وی افزود: همانطور که کشورمان از نظر تولیدات فکری به اندازه کافی غنی است، پس این خود فرصت مغتمنی در فضای مجازی برای کاربران کشورمان بهشمار میرود پس اولین حرکت آنها باید ارائه سبک زندگی اسلامی در فضای مجازی باشد که این سبک زندگی منطبق با فطرت بشریت بهشمار میرود.
وی اظهار کرد: سبک زندگیای که غرب در فضای مجازی توسعه میدهد یک زندگی خستهکننده است چون تنها به رفع نیازهای مادی انسانها توجه دارد در حالیکه اگر انسان توجهی به معنویات نداشته باشد، در خود احساس خلأ میکند.
این دکترای علوم سیاسی گفت: بهطور حتم در جهان کنونی و عصر ارتباطات، فضای مجازی تأثیرگزارتر از سایر فضاها بهشمار میرود پس اگر این احساس و باور در مراکز علمی و دانشگاهی و سایر مراکز به وجود آید، بیشتر از این میتواند تأثیرگزار باشد بنابراین مسیر فضای مجازی باید به سمت فرهنگ غنی اسلامی هدایت شود.