کد خبر: 1390587
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸
به همت انتشارات مرکز اسناد انقلاب؛

کتاب «تاریخ شفاهی زندگی و مبارزات شهید صادق امانی» به چاپ رسید

گروه ادب: انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، کتاب «تاریخ شفاهی زندگی و مبارزات شهید صادق امانی»، تألیف امین عزیزی و مجتبی سلطانی‌احمدی را روانه بازار نشر کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی امسال نخستین کتاب خود با عنوان «تاریخ شفاهی زندگی و مبارزات شهید صادق امانی»،  تألیف امین عزیزی و مجتبی سلطانی‌احمدی را روانه بازار نشر کرد.

در مقدمه این اثر آمده است: «با شروع نهضت اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی(ره) در اوایل دهه 1340 شمسی و مبارزه ایشان بر ضد رژیم پهلوی، عده‌ای از نیروها و شخصیت‌های متدین و وارسته که برخی از آنها سابقه فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی را در کارنامه خود داشتند، با قبول مرجعیت دینی و سیاسی امام خمینی(ره) به او پیوستند و جزء نیروهای مبارز و فعال نهضت و انقلاب درآمدند. این افراد با مجاهدت و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر نقش مهمی در سازماندهی، مدیریت و تربیت اخلاقی و عقیدتی نیروهای انقلابی و انسجام آنها ایفا کردند و در نهایت بر سر اهداف خود جان باختند.

یکی از این شخصیت‌ها که نقش مهم و چشمگیری در نهضت امام خمینی(ره) دارد، صادق امانی است. امانی در دوره جوانی با سیدمجتبی نواب‌صفوی آشنا شد و به گروه فدائیان اسلام پیوست. هر چند عضو رسمی این گروه نبود، اما به همکاری با این جمعیت پرداخت. وی ضمن تمایل سیاسی به نواب‌صفوی و آیت‌الله کاشانی به موازات همراهی و همکاری با جمعیت فدائیان اسلام، به همراه عده‌ای از دوستانش در گروه شیعیان که خود یکی از اعضای مؤسس آن بود، به فعالیت اجتماعی و فرهنگی مبادرت کرد.

با آغاز قیام امام خمینی(ره)، امانی ضمن پذیرش مرجعیت دینی و سیاسی ایشان در مسیر اهداف و سیاست‎های امام خمینی(ره) گام برداشت. در همین راستا با همراهی و همکاری عده‌ای از دوستان و همرزمانش دست به تشکیل هیئت‌های مؤتلفه اسلامی زد. برجستگی چشمگیر و قابل توجه امانی، آموزش تربیتی و عقیدتی اعضای جمعیت مؤتلفه بود، به طوری‌ که عمده مسائل ایدئولوژیک و عقیدتی جمعیت مؤتلفه توسط امانی رهبری و سازماندهی می‌شد. امانی در سازماندهی قیام سرنوشت‌ساز 15 خرداد 1342 به همراه دیگر اعضای مؤتلفه ایفای نقش کرد.

وی همچنین نقش ویژه‎ای در تشکیل شاخه نظامی مؤتلفه داشت. با توجه به همین توانایی‌ها و فعالیت‌های چشمگیر امانی بود که به جرأت می‎توان او را از طراحان اصلی عملیات ترور حسنعلی منصور، نخست‌وزیر وقت در بهمن 1343 معرفی کرد. وی پس از واقعه ترور منصور دستگیر و بعد از سال‎ها مبارزه علیه رژیم پهلوی در سحرگاه 26 خرداد 1344 به همراه دیگر همرزمانش به حکم دادگاه نظامی رژیم پهلوی به اعدام محکوم شد و به درجه شهادت نائل آمد.

این کتاب با توجه به نقش تأثیرگذار و مؤثر صادق امانی در بنیانگذاری هیئت‌های مؤتلفه اسلامی و با عنایت به وارستگی اخلاقی و شخصیت خودساخته وی و کسب تجربیات فراوان در گروه شیعیان و انتقال آن به اعضای مؤتلفه ـ به ویژه دوستان همرزمش در شاخه نظامی مؤتلفه ـ برای اجرای اهداف و نظریات امام خمینی(ره)، در راستای تبیین نقش شخصیت‌ها در تاریخ انقلاب، به بررسی عملکرد شهید صادق امانی در قالب تاریخ شفاهی ‌می‌پردازد.

گفتنی است که کتاب «تاریخ شفاهی زندگی و مبارزات شهید صادق امانی» در شمارگان 2 هزار نسخه و 384 صفحه و به قیمت 140 هزار ریال روانه بازار نشر شده است.

captcha