به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدباقر قالیباف، شهردار تهران صبح امروز 22 خرداد در حاشیه نشست امضای تفاهمنامه همکاری بین شهرداری تهران و وزارت ارشاد در موزه هنرهای معاصر در جمع خبرنگاران حاضر شدند و به سؤالات پاسخ دادند.
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا درباره جای خالی قرآن در ایستگاههای مترو و برنامههای شهرداری تهران در این زمینه گفت: امسال موضوع قرآن و نماز در اولویت کاری ما است و در بحث نمایشگاه قرآن نیز با همکاری وزارت ارشاد داریم و نمایشگاههایی که در مترو و در 22 منطقه تهران برگزار میشود، توجه ویژه میشود.
تبلور موضوع قرآن در ایستگاه مترو ولیعصر(عج)
وی افزود: این موضوع را فصلی نمیکنیم که صرفاً به خاطر ماه مبارک رمضان برگزار شود و این موضوع در آینده هم ادامه خواهد داشت و یکی از موضوعات مهم ما در مترو همین است. زمانی در مراسم افتتاح مترو میدان انقلاب گفتم که مترو از یک مجموعه فنی و مهندسی و خدماتی به طور کامل به یک سازه اجتماعی تبدیل شده است؛ یعنی امروز مردم ما حدود بیش از سه میلیون نفر 30 دقیقه از وقت خود را به طور مرتب در مترو میگذرانند. و در اینجا باید از مردم عذرخواهی کنم که در برخی از ساعات به خاطر مشکلات، فشار جمعیتی داریم و در آنجا کار فرهنگی چندان معنا نمیدهد و امیدواریم با توسعهای که برای ایستگاهها داریم این مشکلات رفع میشود.
قالیباف ادامه داد: اینجا فرصت توسعه فرهنگی در ایستگاهها مطرح است و نمونه آن را میتوانید در ایستگاه حضرت ولیعصر(عج) میتوانید ببینید. بسیاری تصور داشتند که این مجموعه تبدیل به یک مجتمع تجاری مد و لباس، فست و فود و ... خواهد شد، اما اجازه ندادیم و گفتیم آنجا بهترین مکان برای موضوع فرهنگی است و در حال حاضر موضوع آن قرآنی است.
وی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره تقابل میان نیازهای شهری با توسعه فرهنگی و هنری در بحث توسعه مترو تهران و تئاتر شهر اظهار کرد: من فکر میکنم تقابلی وجود ندارد، شاید این بحثها در زمینه فنی، حقوقی و بخشی وجود داشته باشد و این تصمیمات باید با همکاری متقابل حل و فصل شود، کما اینکه در این تفاهمنامه این موضوعات پیش بینی شده است همچنین برای تحقق آن کمیتهای پیش بینی شده است و مترو را که مثال زدید همین موضوع هم حل شده است و گاهی برخی اختلافات در مجموعه دوستان خبرنگار است و در میان مسئولان اختلافی وجود ندارد وگرنه تکلیف این مکان روشن شده و کارهایش در حال انجام است.
رسالت اصلیمان توجه به روح و روان مردم است
قالیباف تصریح کرد: این تفاهمنامه هم در حقیقت شهرداری تهران با رویکرد فرهنگ و اجتماعی که معتقد است شهرداری یک سازمان خدماتی نیست، یک نهاد اجتماعی است و ما بر اساس باورهای دینی در کنار توجه به موضوعات کاربردی رسالت اصلیمان توجه به روح و روان مردم این شهر است و تلاش کردن برای سلامت جسمی و روحی مردم است.
وی ادامه داد: حوزه فرهنگ و به ویژه اصحاب فرهنگ و هنر و مردم متوقع هستند، این همکاریها بیشتر باشد، به طور طبیعی بر اساس قانون وزارت ارشاد رسالت قانونی دارد نماینده حاکمیت و قوانین و مقررات و سیاستها را دنبال کند و شهرداری برای اثرگذاری بیشتر نیاز به همکاری بیشتر با ارشاد دارد که این تفاهمنامه این همکاری را مطمئنتر میکند تا هر دو سازمان بتوانند کمک بیشتری کنند.
شهردار تهران با بیان اینکه شهر تهران در این بخش نقش منحصر به فردی دارد، بیان کرد: چون هم تأثیرات بینالمللی و هم ملی دارد. از سوی دیگر امروز 71 درصد جمعیت کشور ما شهرنشین هستند که این میتواند الگویی برای ما باشد و مظلومیتی که رهبر انقلاب درباره فرهنگ فرمودند، تلاش کنیم تا فرهنگ را از این مظلومیت خارج کنیم و تمدن بزرگ اسلامی و ایرانی و توجه به باورهای دینی و انقلابی را مورد توجه قرار دهیم. این امر از تولید محتوا، تولید محصولات فرهنگی و ... در این تفاهمنامه میگنجد.
افتتاح مجموعه خاوران و صبا تا دهه فجر امسال
قالیباف در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری درباره سالنهای تئاتر و نمایش گفت: سالن تئاتر هم مثل سینما در شهر به تعداد زیادی وجود دارد و از آن استفاده میشود، البته قصد ارائه گزارش کار را ندارم، اما مجموعه خاوران مجموعهای است که در مقیاس کشورهای اسلامی و خاورمیانه حرفی برای گفتن دارد، در حقیقت آن یک سالن هم نیست، سالنهایی که در حوزه کارهای حرفهای، آموزش و تولید موثر است و مطمئن هستم که امسال تا پیش از دهه فجر مجموعه خاوران و صبا را با حضور اصحاب فرهنگ و هنر به ویژه هنر نمایشی افتتاح خواهیم کرد.
علی جنتی، وزیر ارشاد نیز در پاسخ به سؤالی درباره مفاد تفاهمنامه گفت: این تفاهمنامه در زمینه همکاری برای توسعه زیرساختها، ایجاد فضاهای فرهنگی مورد نیاز شهر تهران و تولید محصولات فرهنگی است. به عبارت دیگر با این تفاهمنامه با شهرداری تهران در حوزه تولید فیلمهای سینمایی، اجرای نمایشهای هنری و حتی ساخت ارکستر سمفونیک مورد نیاز کشور همکاری خواهیم داشت.
وی ادامه داد: تأمین محتوای مورد نیاز فرهنگسراها نیز از دیگر موضوعات این تفاهمنامه است و شهرداری تهران در این راستا دارای برخی امکانات است که وزارت ارشاد از آنها بیبهره است. مانند فضاهای فرهنگی که به دلیل اعتبارات محدود نمیتوانیم در این حوزه ورود داشته باشیم و بخشی هم جزء اختیارات ماست و شهرداری نمیتواند در این حوزه کار کند. به همین دلیل این همکاریها به صورت متقابل انجام خواهد شد.