حجتالاسلام والمسلمین عسکر دیرباز، نماینده آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری و رئیس دانشگاه قم، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره سالروز جهاد دانشگاهی گفت: یکی از ایدههای انقلاب اسلامی از ابتدای پیروزی بحث تحول در علوم بوده تا از حالت صرف نظری خارج و جنبه کاربردی پیدا کند.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی در این راستا ایجاد شد و در طول سالهای فعالیت خود حقیقتاً به صورت جهادی عمل کرده و برکات زیادی داشته است.
رئیس دانشگاه قم افزود: به همین دلیل دشمنان انقلاب اسلامی و پیشرفت کشور در این زمینه دست به کار شدند و در راه پیشرفت علمی کشور مانعتراشیهای زیادی شده است و حتی دست به ترور اندیشمندان علمی کشور زدند.
دیرباز با بیان اینکه جهاد توفیقات زیادی داشته است، تصریح کرد: یکی از عرصههای فعالیت جهاد دانشگاهی عرصه قرآنی آن است که پرتلاش ظاهر شده تا بتواند فرهنگ قرآنی را در سطح دانشگاهها ترویج دهد.
فعالیتهای میانرشتهای جهاد دانشگاهی
رئیس دانشگاه قم افزود: یکی از عرصههای بکری که جهاد دانشگاهی در این عرصه نیز وارد شد، مباحث میانرشتهای علوم و قرآن است که کارهای تحقیقی خوبی انجام داده و با توجه به نیازهای کشور باید با همکاری دیگر نهادها این موضوع به صورت جدیتر پیگیری شود.
وی فعالیت جهاد دانشگاهی در زمینه درمان ناباروری و تحقیق درباره سلولهای بنیادی را از دیگر فعالیتهای فاخر و خوب جهاد دانشگاهی برشمرد و اظهار کرد: با گذری در آیات قرآن و روایات ملاحظه میشود که مقوله جهاد موضوعی محوری و مهم در همه عرصهها است.
مبانی مدیریت جهادی
دیرباز ادامه داد: افرادی در صدر اسلام و در دوره پیامبر(ص) باعث پیشرفت اسلام شدند که روحیه جهادی داشتند و در راه آرمانهای اسلامی سر از پا نمیشناختند؛ لذا مدیریت جهادی که در فرمایشات رهبری و شعار سال وجود دارد، برگرفته از قرآن و سنت رسول الله است.
عضو خبرگان رهبری عنوان کرد: بسیج حداکثری نیروها و صرف وقت لازم و دقت مناسب برای تحقق برنامهها مهمترین مولفههای مدیریت جهادی است که با انطباق فعالیتهای جهاد دانشگاهی بر این مقولات درمییابیم این نهاد گامهای بلندی برداشته و توسعه خوبی در سطح کشور داشته است و میتواند الگو برای سایر نهادها در سطح کشور باشد.