به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی کشور عصر امروز شنبه، 16شهریور در نشست خبری با خبرنگاران در حاشیه برگزاری همایش معاونین آموزشی جهاد دانشگاهی کشور در ارومیه، اظهار کرد: شروع فعالیت جهاد دانشگاهی در سال 59 و تدوین اساسنامه فعالیت علمی این نهاد با محور پیش بردن اقتصاد کشور به سمت اقتصاد دانش بنیان و فناورانه بوده است و مسلما تحقق این امر نیازمند توسعه زیرساختها و فعالیتهای فرهنگی، فناورانه و علمی و آموزشی است.
وی با بیان اینکه اساس تحقق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی دست یافتن به اقتصاد دانش بنیان و فناورانه است، به نقش جهاد دانشگاهی در تحقق این مهم اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی تمام سعی را بر آن داشته است که در این عرصه الگوسازی کند.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی برای کمک برای دست یافتن به اقتصاد دانش بنیان و عدالت محور که مد نظر مقام معظم رهبری نیز هست، در کنار تلاشهای علمی جهادگران خود در عرصههای مختلف تولید علم و فناوری پیشنهادهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت کرده است که به این نهاد در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی مأموریتهای خاصی را بدهند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه یکی از راههای تحقق اقتصاد مقاومتی انتقال فناوری به کشور است و جهاد دانشگاهی در این عرصه میتواند اهرم و بازوی توانمندی برای کشور باشد، اضافه کرد: جهاد دانشگاهی آمادگی خود را برای انجام مأموریتها در بخشهای خاص برای کمک به تولید علم فناورانه در راستای پویا کردن اقتصاد عملی کشور که ضرورت تحقق اقتصاد مقاومتی است به دولت اعلام کرده است.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه ما معتقدیم نظام ملی تولید علم و فناوری در حال حاضر در کشور یک ساختار کاملی نیست، گفت: جهاد دانشگاهی باتجربه بسیار ارزندهای که در زمینه تولید علم دارد و مشکلات در این مسیر آشنایی دارد میتواند در زمینه اصلاح این ساختار کمک فکری بدهد و در حوزه برنامهریزی توسعه کشور حضور جدی و اثربخش داشته باشد.
طیبی ادامه داد: پیشرفت فناوریها و علوم تولیدشده در حال حاضر جذابیت خاصی در رقابت با محصولات خارجی ندارند و ما نمیتوانیم با آنها به رقابت بپردازیم چرا که علت اصلی موفقیت کشورهای توسعهیافته همین است که آنها میتوانند جذابیت فناوری خود را بالا ببرند.
وی در رابطه با برنامههای آتی اقتصاد کشور گفت: تولید علم در کشور باید تبدیل به ثروت شود، برنامهریزی کردهایم که در سال 1404 اقتصاد ما متکی به تولیدات ملی خودمان باشیم و سند تعریف توسعه جهاد دانشگاهی و نقش آن در توسعه کشور و نیازهای ملی تنظیمشده و نیازمند حمایتهای استانداران هستیم.
طیبی گفت: جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی اقدامات مناسبی داشته است و همچنین دستاوردهای چشمگیری در حوزه پزشکی و علمی داشته که در این راستا نیازمند حمایت استاندار آذربایجان غربی هستیم که با حمایتهای ایشان میتوانیم فناوریهای به دست آمده را در سطح بینالمللی مطرح کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: هدف ما توسعه پایدار و منسجم علم و فناوری در کشور است، جهاد دانشگاهی نگاه مسئله محوری به علم و دانش دارد و میتواند تجربه خود را در توسعه علمی و پیشرفت کشور به کار ببرد.