اوج سبک زندگی اسلامی - ایرانی را باید در سلامت معنوی جست‌وجو کرد
کد خبر: 1465862
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۰
عباسی:

اوج سبک زندگی اسلامی - ایرانی را باید در سلامت معنوی جست‌وجو کرد

گروه سلامت: رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی با اشاره به تدوین مقیاس سلامت معنوی براساس آموزه‌های دینی و عرفان شیعی، گفت: اوج سبک زندگی اسلامی- ایرانی را باید در سلامت معنوی جست‌وجو کرد.

محمود عباسی، رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری دومین همایش ملی سلامت معنوی، عنوان کرد: این همایش از 12 آذرماه به مدت دو روز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می‌شود.
عباسی سلامت معنوی و آموزش و پژوهش پزشکی، سلامت معنوی و تکامل دوران اولیه کودکی، سلامت معنوی و سبک زندگی اسلامی- ایرانی و سلامت معنوی و مراقبت‌های بهداشتی و درمانی را به عنوان محورهای این دوره از کنگره معرفی کرد.
دبیر گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی برگزاری این همایش در سال آغاز طرح تحول نظام سلامت را فرصت مغتنمی دانست که در پرتو سیاست‌های کلی نظام سلامت می‌تواند مبانی نظری، ماهیت و برنامه‌های راهبردی نظام سلامت را ترسیم کند.
وی افزود: با توجه به نوع و میزان مقالات واصله و نتایج طرح‌ها و فعالیت‌های پژوهشی، مقرر شده است تا همایش دو روزه سلامت معنوی در قالب چهار پانل تخصصی براساس محورهای همایش و دو سمپوزیوم علمی با عناوین: «مقیاس سلامت معنوی» و «سلامت معنوی و نشاط اجتماعی» برگزار شود.
تدوین مقیاس سلامت معنوی براساس آموزه‌های دینی و عرفان شیعی
رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، طراحی و تدوین مقیاس سلامت معنوی براساس آموزه‌های دینی و عرفان شیعی را یکی از دستاوردهای گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی دانست و گفت: سمپوزیوم سلامت معنوی و نشاط اجتماعی نیز که حاصل و عصاره یک پروژه تحقیقاتی ملی است در این همایش به بحث گذاشته خواهد شد و نقد و نظر اندیشمندان حوزه‌های مختلف زمینه اجماع کلی درباره آن را فراهم خواهد ساخت.
اوج سبک زندگی اسلامی- ایرانی را باید در سلامت معنوی جستجو کرد
دبیر گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی با تاکید بر اینکه اوج سبک زندگی اسلامی- ایرانی را باید در سلامت معنوی جستجو کرد، گفت: دیدگاه ما از سلامت معنوی برخلاف غربی‌ها که نگاهشان به آن حداقلی است، براساس آموزه‌های دینی و عرفان شیعی نگاه حداکثری است.
اخلاق و معنویت؛ 2 تفاوت اساسی برنامه‌های نظام سلامت ایران و کشورهای غربی
عباسی در تکمیل این بخش از سخنان خود، گفت: نگاهی که در پرتو آن برنامه‌های آموزشی پزشکی، پرستاری و مراقبت‌های بهداشتی و درمانی معنا می‌یابد. تفاوت اساسی برنامه‌های راهبردی نظام سلامت در ایران با برنامه‌های نظام سلامت کشورهای غربی در اخلاق و معنویت است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی در پایان برگزاری دومین همایش سلامت معنوی را عرصه مناسبی برای همفکری و تعامل اندیشمندان حوزه‌های مختلف علوم انسانی و علوم پزشکی توصیف کرد و گفت: با ایجاد زمینه هم اندیشی و همگرایی اندیشمندان حوزه‌های فقهی، فلسفی، حقوقی، اخلاقی، مذهبی و فعالان عرصه نظام سلامت می‌توان به بسط و گسترش اخلاق و معنویت و تحکیم و نهادینه کردن آن در نظام سلامت امیدار بود. برگزاری نخستین همایش سلامت معنوی در سال گذشته حداقل این زمینه را ایجاد کرده است که امروز سلامت معنوی دغدغه فکری اندیشمندان مختلف به ویژه فعالان عرصه سلامت را تشکیل می‌دهد.

captcha