کد خبر: 2980851
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۰
آخرین جلسه استاد موسوی‌بلده در سال ۹۳؛

اولین بهار بی حضور استاد مولایی/ خاطره ورود تلاوت‌های مصطفی اسماعیل توسط رهبر معظم انقلاب + فیلم

کانون خبرنگاران نبأ: استاد موسوی‌بلده آخرین جلسه قرآنی احسن الحدیث را در سال ۹۳ در حالی به پایان برد که برای شاگردانش از بهترین خاطرات قرآنی‌اش گفت و اظهار کرد: اولین بار بهترین‌ تلاوت‌های استاد مصطفی اسماعیل توسط رهبر معظم انقلاب به ایران آورده شد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، استاد سیدمحسن موسوی‌بلده آخرین جلسه قرآنی سال جاری احسن الحدیث را در حالی به پایان برد که شاگردانش را با بهترین دغدغه‌ها و خاطرات قرآنی‌اش آشنا کرد. وی ابتدا در رابطه با نحوه آشنایی قاریان ایرانی با سبک استاد مصطفی اسماعیل بیاناتی ارائه کرد که در ادامه متن کامل سخنان وی ارائه می‌شود.

استاد مروت اولین قاری ایرانی حاضر در مسابقات مالزی

قرآن‌آموزان و قاریان ایرانی بعد از پیروزی انقلاب بود که کم‌کم با قرای مصری آشنا شدند. آن زمان استاد ما استاد محمدتقی مروت به عنوان اولین قاری ایرانی در مسابقات مالزی شرکت کردند و درست قبل از پیروزی انقلاب بود که مقام اول را در این مسابقات کسب کردند.

در آنجا بود که برای اولین بار با استاد مصطفی اسماعیل آشنا شدند و قبل از این آیین، کسی در ایران شیخ مصطفی اسماعیل را نمی‌شناخت. وقتی استاد مروت از سفر مالزی برگشتند عاشق سبک استاد مصطفی اسماعیل شدند که داور این مسابقات بودند؛ بعد از این ایشان در هر فرصتی تلاش می‌کردند که تلاوت‌های مصطفی اسماعیل را از رادیو قاهره ضبط کنند و به هر طریقی به دست ما برسانند.

آن زمان نوار کاست تازه اختراع شده بود و به ایران آمده بود و قبل از آن نوارهای ریلی وجود داشت. استاد مروت به هزینه خودشان این کاست‌ها را تکثیر می‌کردند و با ما هدیه می‌دانند تا ما نیز با سبک استاد مصطفی اسماعیل انس بگیریم اما نمی‌دانم چرا ما این سبک را نمی‌پسندیدیم.

تا اینکه در یکی از سفرهای دست جمعی که با استاد مولایی به مشهد رفته بودیم، استاد محمدزاده و استاد سادات‌فاطمی تلاوت‌هایی از سوره‌های آل‌ عمران، بقره و هود را به ما هدیه دادند و ما شبانه در همان حسینیه به همراه استاد مروت آنها را گوش دادیم. این تلاوت‌ها واقعا از بهترین تلاوت‌های مصطفی اسماعیل بودند و آن شب با وجود اینکه بسیاری از دوستان و استاد مولایی خواب بودند ما این تلاوت‌ها را گوش دادیم و مزاحم خواب سایرین شدیم. اما از همان شب بود که ما هم عاشق سبک مصطفی اسماعیل شدیم.

ماجرای یک شب بیداری و گوش دادن به کاست‌های مصطفی اسماعیل

البته باید گفت که فردای آن روز به دلیل اینکه مزاحم خواب دوستان شده بودیم استاد مولایی در جایگاه قاضی ما را محاکمه کردند و مجبور به پرداخت جریمه که شامل نهار و مخلفات بود شدیم. البته استاد مروت که نقش اصلی در این ماجرا را داشتند از شدت شادی که ما هم به جرگه ایشان پیوسته بودیم جریمه ما را تقبل کردند و یک نهار مفصل به دوستان دادند.

نکته جالب اینجا بود که این تلاوت‌های آل‌عمران، بقره و هود که دوستان مشهدی به ما هدیه دادند مقام معظم رهبری زمانی که به سوریه رفته بودند با خودشان آوردند و از این طریق در اختیار دوستان مشهدی ما قرار گرفته بود.

تلاوت‌های مصطفی اسماعیل را رهبر معظم انقلاب به خراسان آوردند

رهبر معظم انقلاب در حال حاضر نیز علاقه زیادی به مصطفی اسماعیل دارند و در واقع این تلاوت‌ها را ایشان به خراسان آوردند و از آنجا  به تهران آمد و سپس در سراسر کشور پخش شد. این چنین بود که مصطفی اسماعیل فضای قرآنی کشور را در دوره‌ای قبضه کرد و جلسات قرآنی و قاریان جوان کشور گرایش عجیبی به سبک مصطفی اسماعیل پیدا کردند. این گرایش هنوز ادامه دارد و به هر ترتیب ما علاقه را به مصطفی اسماعیل مدیون مقام معظم رهبری هستیم.

یادی از آن‌هایی که چراغ جلسات قرآن را روشن نگه داشتند

در این روزها و ساعات بهاری پسندیده است که از عزیزانی یاد کنیم که در این حرکت قرآنی ما را یاری کردند و امروز دست تقدیر ما را از آنها جدا کرده است. معلمان و استادان عزیزی که دست ما را گرفتند و پای رحل‌های قرآن آوردند. جا دارد از سخنرانی شهید بزرگوار شهید رجایی یاد کنیم که در آخرین سخنرانی خود در جمع قاریان قرآن گفتند: کسانی که کلاس‌های قرآن را برپا می‌کنند حتی چراغ‌ها را روشن می کنند، رحل‌ها را می‌چینند و فضا را آماده می‌کنند تا این آقازاده‌ها جذب قرآن شوند، زحماتشان دیده نمی‌شود در حالی که این افراد زمینه‌ساز هستند و جا دارد از پدرو مادرهای‌مان یاد کنیم که ما را پای رحل قرآن نشاندند.

در این جلسه لازم است از اساتید بزرگی چون استاد بیوک محمدی و اساتید پیشکسوتی مانند استاد شکوهنده در اصفهان و استاد مختاری در مشهد و اساتید دیگری در سراسر کشور که اکنون در میان ما نیستند یاد کنیم.

اولین بهار بی حضور استاد مولایی

استاد بیوک محمدی از پیشکسوتان بزرگ تهران بودند و دکتر سید ابراهیم مفیدی که جراح و متخصص بودند از معلمان بزرگ قرآن و علم قرائت بودند و بنده در برهه‌ای محضر ایشان را درک کردم یاد تمامی این عزیزان گرامی باد. امسال اولین بهاری است که استاد مولایی (رحمت الله علیه) در کنار ما نیست و بهار را بدون حضور استادی آغاز می کنیم که رهبر معظم انقلاب به ایشان لقب اکبر القراء را اعطا کرد.

ایشان به‌واقع عمر خود را صرف تعلیم و تعلم قرآن کردند و به‌خوبی این علم را آموختند و در طبق اخلاص گذاشتند و آن را به نسل‌های بعد منتقل کردند. بسیاری از اساتید بزرگ امروز خود را شاگرد بالافصل استاد مولایی می‌دانند و خدا را شاکرم که شاگردان ایشان نیز در امر شاگردپروری موفق هستند.

دغدغه من این است که جوان‌های مستعد ما تحت تاثیر لحن زیبای تلاوت کم‌کم به انحراف دچار شوند و از تلاوت با تدبر، موقرانه و آنچه که به نام ترتیل قرآن است دور شوند و آثار چنین انحرافی در نحوه تلاوت قرآن‌آموزان به خوبی نمودار خواهد شد.

من فکر می‌کنم مسئولان و رسانه‌ها باید در این زمینه آسیب‌شناسی کنند و برای اصلاح این الگو باید یک حرکت منسجم انجام شود. البته برخوردها و برنامه‌ها باید به گونه‌ای باشد که بتوان با یک برنامه حساب‌شده بر این نگرانی فائق آمد.

اگر بخواهیم به این شکل پیش برویم آینده قرائت کشور از نظر تقوای قرائت شفاف و روشن نخواهد بود و امیدوارم تا مسیر این انحراف زیاد نشده است بتوانیم این روند را اصلاح کنیم. از خداوند می‌خواهیم هر قدمی را که بر می‌داریم در وادی صدق باشد و از در صدق وارد شویم و ان‌شاءلله در سال جدید کشور بتواند به مشکلاتی که با آن مواجه است فائق شود.

 

 

 

captcha