سید حمید هاشمی، دبیر جشنواره «اتقان» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اهداف این جشنواره اظهار کرد: رصد وضعیت رسانههای قرآنی، صفحات شخصی شبکههای اجتماعی، وبلاگها، وب سایتهای آموزش قرآن در سطح کشور، بررسی نیازها رسانههای قرآنی کشور و حمایت از این رسانهها از اهداف جشنواره به شمار میرود.
وی افزود: رسانههایی که بخشی از صفحه یا بخش مشخصی از صفحه را به مسائل قرآنی اختصاص داده باشند، میتوانند در این جشنواره شرکت کنند و نیازی نیست که همیشه با محوریت قرآن کار کرده باشند.
دبیر اولین جشنواره اتقان تصریح کرد: در این جشنواره آنچیزی که به دنبالش هستیم، تحلیل وضع موجود است، زیرا هماکنون ضریب نفوذ ابزارهای دیجیتال و هوشمند در میان جامعه قرآنی و غیرقرآنی بالا رفته است و اگر رسانههای دیجیتال مطالب خوبی را در بخش وبلاگ و صفحات مختلف ایفا کنند، میتوانند یک ظرفیت خوبی را در کارهای قرآنی شاهد باشیم.
وی بیان کرد: دومین جشنواره اتقان به صورت تخصصیتر و با درنظر گرفتن نتایج جشنواره اول و کیفیت بخشی رسانههای قرآنی کشور، نیمه دوم سال برگزار میشود.
معاون محتوایی اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور تصریح کرد: آن چیزی که در این جشنواره برایمان مهم بوده حضور مؤسسات قرآنی است. معتقدیم هر مؤسسه قرآنی یک رسانه قرآنی است. هماکنون بیش از 1400 مؤسسه فعالیت میکنند که از این تعداد بیش از پنج هزار شعبه در کل کشور است.
وی با اشاره به جوایز جشنواره بیان کرد: در این جشنواره به دنبال این نبودیم که جشنواره ملی و بینالمللی برگزار کنیم بلکه بیشتر نگاهمان بخش مردمی کار قرآنی است. به همین منظور جوایزمان در 36 بخش به برگزیدگان اهدا خواهیم کرد. یعنی جوایز در چهار بخش اصلی همچون پایگاههای اینترنتی آموزش قرآن، صفحات شخصی، نرمافزارهای قرآنی و رسانههای مکتوب درنظرگرفته شده که هر یک از بخشهای اصلی شامل سه بخش است و در نهایت هر بخش نفرات اول تا سوم معرفی خواهند شد.
هاشمی اظهار کرد: 36 جایزه تلفیقی از سکه بهار آزادی و جوایز نفیس دیگر است که سکهها از تمام سکه شروع و به ربع سکه ختم میشود. جوایزنفیس هم شامل جوایز مادی و معنوی است. به نوعی سعی خواهیم داشت از رسانههای برگزیده حمایت را داشته باشیم.
وی افزود: پیشبینی میشود با رایزنیهای انجام شده بخشی از جوایز را به تسهیلات و حمایت از نشریات و آثار رسیده اختصاص دهیم.
دبیر جشنواره اتقان تصریح کرد: تا کنون آثار خوبی به دست دبیرخانه ارسال شده است و حتی بیش از حد انتظارمان بود. مشارکت مؤسسات قرآنی و سایر نهادها و سازمانها در نخستین دوره جشنواره خوب بوده است.
گفتنی است؛ علاقهمندان و فعالان قرآنی تا 15 خرداد مصادف با ایام ولادت یگانه منجی عالم بشریت، حضرت مهدی (عج) فرصت دارند تا نسبت به ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره واقع در اتحادیه تشکلهای قران و عترت کشور و تکمیل فرم مربوطه در صفحه ویژه جشنواره اتقان که در وبسایت www. etghan. ir اقدام کنند.