کد خبر: 3312198
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۹
حمید محمدی:

معرفی منشور توسعه فرهنگ قرآنی و اقدامات شورا همچنان ضرورت دارد/ رسانه‌ها کمک کنند

گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی ضمن بیان برخی اقدامات شورا برای معرفی منشور توسعه فرهنگ قرآنی به عموم مردم بر نقش اثرگذار خبرگزاری تخصصی قرآن در این زمینه تأکید کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که در برنامه‌های سال 94 شورا، جایی برای معرفی هر چه بیشتر منشور توسعه فرهنگ قرآنی در نظر گرفته شده است یا خیر؟ گفت: در سال 1390 این کار تا حدودی صورت گرفت، در این سال در استان‌ها برای مدیران کل استانی و در قالب طرحی با عنوان «سلمان» که برای ارتقای سطح اطلاعات از منشور بود مبادرت به این کار کردیم.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح در حد برگزاری جلساتی چند ساعته بود، افزود: به نظر می‌رسد معرفی هر چه بیشتر منشور توسعه فرهنگ قرآنی به فعالان قرآنی و جامعه، کاری است که باید به آن پرداخته شود و این از کارهای روی زمین مانده است. این معرفی باید هم شامل معرفی منشور باشد و هم معرفی خود شورای توسعه باشد؛ همچنین جایگاه و نقش آن و نیز کمیسیون‌ها و شوراهای استانی و نقش و وظایف آنها را معرفی کند.
محمدی تصریح کرد: برای این کار کتابی را چاپ کرده‌ایم و تمام مصوبات نیز در قالب چندین جزوه چاپ شده است، معرفی سایر فعالیت‌ها نیز به زودی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه چندین کار در این زمینه را به طور همزمان در دست اجرا داریم، اظهار کرد: انتشار مجموعه مصوبات و مستندات آنها، انتشار مجدد اسناد قبلی، ساخت مستند تصویری عملکرد شورای توسعه فرهنگ قرآنی و تأثیرگذاری مصوبات آن در دستگاه‌ها از جمله فعالیت‌هایی است که برای معرفی شورا و منشور در دست اجرا قرار داده‌ایم.
وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری برای معرفی منشور و ایجاد ادبیات واحد بین تمام دستگاه‌های زیربط در امر منشور، اقدامات اثرگذاری را انجام دهیم و این مسیر را پیگیری خواهیم کرد.
رئیس ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن با بیان اینکه در معرفی شورا خبرگزاری ایکنا می‌تواند بسیار اثرگذار باشد، گفت: به نظر من شرایط تقریباً مناسبی وجود دارد که اگر بتوانیم این حرکت را به صورت جامع انجام دهیم و همه را از آن بهره‌‌مند کنیم، اتفاق مبارکی خواهد بود که امیدواریم این اتفاق هر چه زودتر روی دهد.
محمدی در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا معرفی منشور در قالب برگزاری کارگاه‌های آموزشی راه مناسب‌تری برای شناساندن آن به فعالان قرآنی است؟ گفت: برخی اظهارنظرها و صحبت‌هایی که می‌شود نشان می‌دهد که هنوز شورا و منشور به آن صورت که باید و شاید، معرفی نشده است، ما نیز به این موضوع رسیده‌ایم.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: البته باید این را گفت که هر چقدر هم تبلیغ و اطلاع‌رسانی در زمینه شورا صورت بگیرد باز هم سطحی از ناآگاهی و بی‌اطلاعی و عدم اشراف بر موضوعات وجود خواهد داشت، اما احساس من این است که باید این اطلاع‌رسانی به حدی که حتی از تفاسیر مصوبات نیز آگاه شوند، صورت بگیرد.
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با تأکید مجدد بر اثرگذاری خبرگزاری تخصصی قرآن در معرفی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به جامعه،‌ به اختصاص برنامه‌ای در رادیو قرآن برای معرفی منشور اشاره کرد و افزود: باید در این زمینه فعالیت‌های خاصی صورت بگیرد، برای معرفی بیشتر منشور می‌توان قدم‌های اساسی را با کمک رسانه‌هایی همچون ایکنا برداشت.

captcha