کد خبر: 3335845
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۳
صالحی‌امیری:

تجلیل از بزرگان سبب فزونی سرمایه‌های فرهنگی می‌‌شود

گروه ادب: رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در مراسم نکوداشت کامران فانی گفت: تجلیل از بزرگان عرصه فرهنگ به سرمایه‌های فرهنگی کشور می‌افزاید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم نکوداشت کامران فانی، کتابدار و مرجع‌نگار برجسته صبح دوشنبه، 5 مردادماه با حضور سیدرضا صالحی‌امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور، احمد مسجدجامعی، عضور شورای اسلامی شهر تهران و جمعی از اساتید در مرکز همایش‌های کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

سیدرضا صالحی‌امیری در این مراسم گفت: من بر این باور بوده و هستم که اگر از بزرگان یاد می‌کنیم، ثمرات بزرگداشت بیش از آنکه متوجه آنها باشد، متوجه ماست و ما به آنها نیاز داریم و پیام ما این است که می‌توانید و می‌توانیم امروز به تبعیت از این بزرگان، این سرمایه‌های ارزشمند را دوباره تکرار کنیم.

وی افزود: در حاشیه این ساختمان، شهرداری در حال حفر زمینی است تا بتواند بنایی را در آن ایجاد کند که عمق خاکبرداری به حدی است که فرد با دیدن آن متعجب می‌شود؛ از این رو به این فکر افتادم که چرا به ریشه‌های کتابخانه ملی نپردازیم. با بررسی این موضوع پی بردیم که ریشه‌های کتابخانه و اسناد ملی به قدری عمیق و طولانی است که هنوز آثار آن ناپیداست.

صالحی‌امیری ادامه داد: در یکی از کند و کاوهای تاریخی به یکی از این ریشه‌ها برخورد می‌کنیم که نامش کامران است و نسبتش نیز ماندگار، نه فانی و ما در حال شناخت ریشه‌های این کتابخانه هستیم که نخستین آن عبدالله انوار بود و از این منظر از کامران فانی تجلیل می‌شود که به نظر می‌رسد گمنام بوده و نسل جوان کمتر با نام وی آشنا هستند.

وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم به جای خاکبرداری، ریشه‌های خود را شناسایی کنیم و این درخت تنومند با این ریشه‌ها سبز است و در آینده نیز از سرمایه‌های دیگر نیز یاد خواهیم کرد.

صالحی‌امیری در ادامه عنوان کرد: فانی حق بزرگی بر فرهنگ، کتاب و کتابداری دارد و من هر وقت که در کنار ایشان بودم، درس‌های بسیای یاد گرفتم و در مدت کوتاه آشنایی، نکات فراوانی از وی آموختم.

وی با تأکید بر حفظ و تقویت سرمایه‌های فرهنگی بیان کرد: ما سرمایه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بسیاری داریم که سرمایه‌های فرهنگی، برخی ملموس و برخی دیگر غیرملموس هستند که سرمایه‌های ملموس اماکن و ابنیه‌های ملی و تاریخی را شامل می‌شود و سرمایه‌های غیرملموس، آنچه معنوی بوده است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی یادآور شد: تجلیل از این بزرگان به سرمایه‌های فرهنگی ما می‌افزاید. بانک مرکزی به جواهراتش می‌نازد و کتابخانه ملی به سرمایه‌های فرهنگی خود می‌بالد و از این منظر محفل امروز، محفلی فرهنگی است.

captcha