به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، امروز، دوشنبه، 16 اردیبهشتماه در نشستی خبری با اشاره به برگزاری مناظرات انتخاباتی در جریان تبلیغات دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، گفت: کمیسیون تبلیغات با حضور اعضا شش جلسه به ریاست وزیر کشور برگزار کرده و جلسات زیادی نیز با حضور نمایندگان اعضا در صدا و سیما برگزار شده است.
وی افزود: مناظرهها از نظر شکلی بسیار خوب برگزار و تلاش شده که هم عدالت و مساوات و هم کنترل اموری که قانون بر عهده ما گذاشته، رعایت شود؛ البته شکایاتی از سوی نامزدها و ستادها به ما رسیده که یکی از آن موارد موضوع زمان اختصاص یافته به نامزدها بود که در دومین مناظره این موضوع حل شد؛ سایر مواردی که مربوط به توهین، افترا و مسائل غیر اخلاقی میشود در حال بررسی است و اگر به نتیجه رسیدند، تلاش میشود در آخرین مناظره این موارد نیز لحاظ شود.
وزیر کشور در مورد ارزیابی خود از پخش مناظرهها به صورت زنده گفت: ارزیابی ما از همان ابتدا این بود که در یک فضای آرام، منطقی و با رعایت قوانین و مقررات رخ میدهد؛ آنچه به کمیسیون تبلیغات برمیگردد شکل ظاهری مناظرات است که خیلی خوب برگزار شده و هیچ نگرانی و دغدغهای در این زمینه نداشتیم و نداریم.
وی ادامه داد: پیش از این نگرانیهایی در زمینه مسائل امنیتی مطرح بود به این دلیل که برخی القائات بود که شاید مناظرهها تحریک هواداران و طرفداران نامزدها باشد و موجب شود که اقداماتی انجام دهند اما پیشبینی کرده بودیم که هیچ اتفاقی نمیافتد و همه ارزیابیها و تحلیلهای ما بر این است که ما کماکان امنیت، نظم و آرامش را در حوزه تبلیغات خواهیم داشت.
رحمانی فضلی اظهار کرد: البته در رعایت زمان و برخی موضوعاتی که مورد اعتراض برخی نامزدها شده بود در کمیسیون بحث شد و مقرر شد بنده به عنوان رئیس کمیسیون نامهای به نامزدها بنویسم و مواردی که اتفاق افتاده بود را به صورت توصیهای خدمتشان ارائه کنم که اثر آن را در مناظره دوم شاهد بودیم؛ البته مناظره شرایط و فضای خاص خود را دارد و مردم نیز مناظرهها را در همین جنسی که باعث تبادل و تعالی افکاری بشود، میپسندند.
وی با اشاره به تأثیر پخش مناظرهها به صورت زنده گفت: پخش زنده مناظرهها باعث شفاف سازی و بالا رفتن آگاهیها میشود و شور و شوق انتخاباتی و هیجانهای خاص خود را دارد؛ شعور و آگاهی و نگاه مردم ما نیز بسیار مثبت و بالاست و نامزدها مدیریت خواهند داشت و شرایط امنیتی کشور به گونهای است که هیچ سوءاستفادهای نخواهد شد.
وزیر کشور در مورد طرح برخی ادعاها و تهمتها در مناظرههای انتخاباتی اظهار کرد: توصیه ما همواره این بوده و هست و قانون هم این را میگوید که در بیان نظرات و برنامههای خودمان نباید حقوق دیگران را ضایع کنیم؛ به خصوص نباید به حریم اخلاقی که منجر به هتک دیگران میشود وارد شویم.
وی افزود: کسانی که این آمادگی را در خودشان میبینند که چهار سال مدیریت اجرایی را بر عهده بگیرند، حتما باید اولیات و اصول حاکم بر نظام مقدس جمهوری اسلامی و حاکم بر اخلاق عمومی را رعایت کنند وگرنه خود این موضوع میتواند سوال بزرگی در افکار عمومی ایجاد کند.
رحمانی فضلی تصریح کرد: بحث سلامت انتخابات، قانونی بودن انتخابات و مشارکت بالا و امنیت بالای انتخابات جزو موضوعاتی است که علاوه بر اصرار قانون، مورد تأکید رهبر معظم انقلاب قرار دارد؛ باید به شعور مردم ایمان داشته باشیم و بدانیم همه کارهایی که در قالب هتک، دروغ و اقداماتی غیر قانونی انجام میدهیم در ذهن مردم به عنوان داوری و ارزیابی ثبت خواهد شد و نتیجه آن در روز انتخابات در قالب رأی تجلی پیدا خواهد کرد و امیدوارم اعتماد عمومی را گرامی بداریم و به این سرمایه اجتماعی خدشه وارد نکنیم.
وزیر کشور در مورد تخلفات انتخاباتی نیز گفت: متأسفانه برخی سایتها، خبرگزاریها و روزنامهها که از منابع عمومی و بیتالمال استفاده میکنند، علیرغم تذکراتی داده شده و شکایاتی که به صورت مکتوب به آنها ابلاغ کرده، کماکان به کار خود ادامه میدهند.
وی با بیان اینکه حدود 70 تخلف انتخاباتی ثبت شده است، گفت: از همینجا اعلام میکنم این کار خلاف است و اگر این موضوع هنوز اعلام نشده به این دلیل بوده که دادستانی تفسیری از قانون داشت که به دنبال قطعی کردن آن تفسیر بود که قطعی شده و از امروز انتظار داریم دادستانی همانطور که قانون اشاره کرده، به فوریت رسیدگی کند؛ از مدیران، مالکان و صاحبان این رسانهها هم توقع داریم قانون را رعایت کنند.
رحمانی فضلی در مورد برهم زدن برنامههای نامزدها از سوی هواداران سایر نامزدها نیز گفت: هر نوع اقدامی که نظم عمومی را از طرف یک ستاد یا نامزد و طرفدارانشان برهم بزند احتمال اقدام مشابه از طرف رقبا وجود دارد و این موجب میشود که فضای انتخابات تنشآلود شود.
وزیر کشور همچنین اظهار کرد: قبل از اینکه رقابتهای انتخاباتی آغاز شود شورای عالی امنیت ملی برای اینکه بتوانیم انتخابات را در فضای مشارکتی اجرا کنیم در مصوبهای احضارها، بازداشتها و بستن ستادها و هر اقدامی که در فضای انتخاباتی اثر منفی داشته باشد را ممنون کرد مگر مواردی که به امنیت ملی ما ضربه بزند.
وی با بیان اینکه باید مجموعه قوانین و مقرراتی که حاکم هستند رعایت شود، گفت: خواهش ما از نامزدها و هوادارانشان این است که برخی از مواردی که حساسیت بالایی نسبت به مسائل امنیت ملی دارد به هیچ وجه و در هیچ شرایطی نباید مورد خدشه واقع شود؛ اقوام و اقلیتها به عنوان خط قرمز ما محسوب میشوند و هیچ جسارت و توهین و تحقیری نباید نسبت به اقوام و اقلیتها صورت گیرد؛ بنابراین کسانی که این خطوط قرمز را رعایت نکنند و موجب انشقاق و تفرقه یا تضعیف امنیت ملی باشند یقیناً برای آنها موانعی ایجاد خواهد شد.
رحمانی فضلی در مورد طرح وعدههای غیرعملی از سوی نامزدهای ریاست جمهوری گفت: امروزه گردش اطلاعات به صورت لحظهای صورت میگیرد و هر یک از نامزدها که اطلاعات نادرستی مطرح میکنند بلافاصله در سایتها و رسانههای مختلف مصاحبهها و بیانیهها منتشر میشود.
وی تصریح کرد: به صلاح همه است که رفتار به صدق داشته باشیم؛ یعنی اینکه اول با خودمان صادق باشیم. اگر در درون خودمان به چیزی اعتقاد داریم نباید خلافش را مطرح کنیم؛ صدق رفتار، صدق رسانه و صدق عملی داشته باشیم و به شعور و آگاهی مردم ایمان داشته باشند.
وزیر کشور گفت: در برخی موارد اگر نفی یک عملکرد و یا نادیده گرفتن فعالیتها صورت گیرد، اگر شکایتی صورت گیرد در کمیسیون مطرح و مورد بررسی قرار میگیرد.
وی همچنین در مورد توجه دولت یازدهم برای کاهش قاچاق گفت: موضوع قاچاق ارز و کالا موضوعی است که سالها مطرح میشود و آمار و اعداد متفاوتی نیز در حوزههای گوناگون مطرح بوده که آمار قطعی قاچاق طی سالهای گذشته حدود 25 میلیارد دلار بود اما با توجه به عنایت رئیسجمهور و پیگیری دولت و برخورد جدی تعزیرات، قوه قضائیه و نیروی انتظامی آخرین آماری که متولی امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارائه کرده، به 12 و نیم میلیارد دلار رسیده و این نشان میدهد که قاچاق با مبارزاتی که صورت گرفته به نصف رسیده است.
وزیر کشور با بیان اینکه مبارزه با قاچاق تنها به صورت فیزیکی نبوده است، اظهار کرد: مجموعهای از قوانین و مقررات دچار تغییر شد و سیستمهای به صورت الکترونیکی درآمد؛ به خصوص در گمرک اتفاقات خوبی افتاد؛ البته مبارزه با قاچاق موضوعی میانبخشی است و فقط دولت نیست؛ باید همه کمک کنند تا بتوانیم این رقم را کاهش دهیم.
وی با اشاره به شهادت جمعی از مرزداران در شرق کشور و پیگیریهای مقامات ایرانی برای پاسخگویی دولت پاکستان گفت: ما چند سال بود که شاهد چنین اتفاقاتی در آن منطقه نبودیم و آن منطقه، منطقهای بود که تقریباً با همه اقداماتی که صورت گرفته بود، امکان چنین عملیاتی به درستی قابل پیشبینی نبود و اعتماد ایجاد شده بود که این منطقه مشکل امنیتی ندارد.
رحمانی فضلی افزود: با توجه به اقدامات تروریستی که صورت گرفت، کمیسیون مشترکی در مرز تشکیل شد اسناد و مدارکی که ارائه شد، مقامات پاکستانی پذیرفتند که ورودی تروریستها از مرزهای این کشور بوده است.
وی اظهار کرد: در مراحل اولیه بنده اعتراضی را نوشتم و هم پیشنهاد دادیم که سفیر پاکستان به وزارت خارجه احضار شد؛ دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی موضعگیری کردند و وزارت امور خارجه موضع جدی و تلاش بسیار فراوانی انجام دادند؛ علاوه بر دیدارهایی که داشتند، وزیر خارجه در رأس هیئتی به پاکستان سفر کردند و با وزیر کشور، مسئولان ارتش، وزیر خارجه و نخستوزیر پاکستان دیدارهایی داشتند.
وزیر کشور گفت: قرار شد پاکستان نقش قانونی و وظیفه حراست از مرزهای خود را بپذیرد و ما هم به عنوان کشور همسایه هر نوع همکاری که لازم باشد با پاکستان خواهیم داشت؛ مقامات پاکستان قول دادند در مورد آرایش نیروها در مناطق مرزی تجدید نظر داشته باشند و نظارت و بازرسی و همکاریهای خود را با ایران به صورت مداوم داشته باشند.
وی ادامه داد: همچنین ما خواستار پیگیری، بازداشت و تحویل تروریستها بودیم که این قول را دادهاند و ما هم قرار شد اطلاعات خود را در اختیار آنها قرار دهیم تا این مسئله به نتیجه برسد.
رحمانی فضلی در پاسخ به سؤالی در مورد قانون انتخابات گفت: دولت گذشته در مورد قانون جامع انتخابات یک کار جدی انجام داده بودند و جمعبندی آن آماده بود تا با یک بازنگری آن را به دولت بدهیم؛ اما از مجمع تشخیص مصلحت اعلام شد به دلیل اینکه در حال تدوین سیاستهای کلی انتخابات هستند، بهتر است که بررسی آن به بعد از ابلاغ آن موکول شود.
وی افزود: پس از ابلاغ آن از سوی رهبر معظم انقلاب، مشخص است که با رعایت و توجه به سیاستهای کلی لایحه جامع انتخابات را بازنگری میکردیم که این کار صورت گرفت؛ هفته قبل در کمیسیون سیاسی و امنیتی حدود بیش از 160 ماده مورد بررسی قرار گرفت و به زودی به دولت ارائه میکنیم تا تبدیل به قانون شود.
وزیر کشور گفت: کار بسیار خوبی در قانون جامع انتخابات انجام شده تا ضعفها و اشکالات قانونی را تغییر داده و شرایط جدیدی ایجاد کردیم تا مشارکت و فعالیت احزاب و گروهها را بالا ببریم و تکرار و موازیکاری را حذف کردیم.