به گزارش خبرنگار ایکنا؛ محمدرضا جعفریجلوه، مدیر شبکه دو سیما در مراسم «حس پروانگی» خطاب به دخترانی که راهیان نور را تجربه کرده بودند، عنوان کرد: قدر خود را بدانید که در فضایی چون راهیان نور هستید. مستند «از لاک جیغ تا خدا» برای دوباره اندیشیدن و به خود آمدن است که میخواهد جلوه درستی از انسان شرقی اسلامی ایراین را به جهانیان نشان دهد.
وی گفت: از اینکه شبکه دو میزبان ارائه چنین برنامهای است باعث افتخار است؛ چرا که شاهد رخدادهای خرد و کلانی همچون برگزاری این برنامه هستیم.
در ادامه این برنامه با حضور میرباقری، جعفریجلوه، سردار کارگر و مجتهدزاده از مهدی طحانیان، راوی کتاب «سرباز کوچک امام» تجلیل به عمل آمد. فاطمه دوستکامه و تفکری، کارگردان «از لاک جیغ تا خدا» تجلیل شد و در ادامه تفکری؛ سازنده مستند«از لاک جیغ تا خدا» به ایراد سخن پرداخت.
تفکری گفت: شبکه دو جسارت بسیاری داشت که چنین برنامهای را بسازد و این برنامه ادامه یابد. اکنون 350 قسمت از این برنامه ساخته شده است. هدف ما ساخت هزار قسمت است. در راستای ساخت این مستند تحت فشار از داخل و خارج از کشور هستیم و اولین همایش آن را برگزار میکنیم.
سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در این مراسم عنوان کرد: ما میهمان دخترانی هستیم که در سفرهای راهیان نور حضور داشتند و به گفته خود در این مسیر متحول شدهاند.
وی با بیان اینکه چنین جریانی سربلندی ایران را به دنبال داشت و مناسبات جهان استکبار را بر هم زد، عنوان کرد: در 17 دیماه رهبر معظم انقلاب فرمودند که هنوز سرشکستگی معاهده ترکمنچای را مردم ما حس میکنند.
کارگر با اشاره به اینکه دفاع مقدس فوقالعاده بود، گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند که باید کاری کنیم که مردم تا 100 و 200 سال بعد طعم این پیروزی را بچشند.
وی تأکید کرد: در هر جنگی که وارد شدیم، بخشی از خاک و عزت خود را به بیگانگان تقدیم کردیم ولی در دفاع مقدس از منظر نظامی حتی یک وجب از خاک خود را به دشمن ندادیم. باید بدانیم که هر گاه ضعیف باشیم، دشمن ما را مورد هجمه قرار میدهد. آمریکا اعتراف کرد که در دفاع مقدس 36 کشور در جنگ تحمیلی از عراق حمایت کردند.
کارگر گفت: مقاومت مردم و به ویژه جوانان و نوجوانان در جنگ تحمیلی ایستادگی کردند و همین موضوع سبب موفقیت ما شد. در 7 استان کشور 58 یادمان دفاع مقدس داریم. یادمانهایی که ثبت کردیم، نقاطی هستند که حوادث بزرگ در آنها روی داده است.
وی با بیان اینکه بیش از هزار یادمان داریم که همگی آنها ساخته نشدهاند، اظهار کرد: برای مثال در یادمان شلمچه عملیاتهای متعددی روی داده است که کربلای 4، کربلای 5 و رمضان از آن جمله هستند که در این منطقه واقع شدند. وجب به وجب این خاک به خون رزمندگان آغشته است.
کارگر ادامه داد: جوانان و نوجوانان امروز از جوان و نوجوان دوره انقلاب و زمان جنگ بهتر هستند. رهبر معظم انقلاب به شما امید بسته است و از شما تعریف میکند که این موضوع حائز اهمیت بسیار است. تربیتیافتگان امام، تربیتیافتگان الهی هستند. کاری که مهدی طحانیان در اسارت کرد و عزتی که به دست آورد برای مردم ایران عزت به همراه آورد.
مهدی طحانیان، راوی کتاب «سرباز کوچک امام» نیز که از وی در این مراسم تجلیل شد عنوان کرد: در اوج نهضت و آغاز انقلاب چنان انگیزه و شوری در ما ایجاد شده بود و محبتی از امام در درون دل ما جای گرفت که مستعد پذیرش رویدادهای بزرگ شدیم. جوانان با شنیدن نام امام پر و بال میگرفتند و همه وجودشان سرشار از عشق به ایشان بود.
وی ادامه داد: وقتی ما در این مسیر گام برداشتیم و مسیر را انتخاب کردیم، خداوند به ما لطف و نظر بسیاری کرد تا همه خواستههای دل و نیت ما در راه جهاد، مبارزه و یاری کسی صرف شود که با تمام وجود خواهان پیادهسازی دین اسلام بود. همین موضوع تفضل ویژه خداوند را شامل حال رزمندگان کرد.
طحانیان اظهار کرد: وقتی در عملیات فتحالمبین حاضر شدیم، فرماندهان سعی داشتند سختیهای جنگ را به ما نشان دهند. با چهرههای ارزندهای در جنگ آشنا شدیم. دیدن صحنههای جنگ میتوانست انسان را از انگیزه تهی کند. هر چه خشونت جنگ و ابهت آن بیشتر میشد، ما نیز مصممتر میشدیم.
وی گفت: عشق به امام و اهداف عالی که در ذهن خود داشتیم و رسالات بزرگی که تعریف کردیم، با دیدن صحنههای دردناک از ذهن ما پاک نشد و چنین رویدادهایی بازدارنده ما نبود. اصلاً این گونه نبود که در روحیه ما خللی ایجاد شود و پسروی داشته باشیم. هم این موراد به دلیل اهمیت و عظمت این راه بود.
طحانیان ادامه داد: در جبهه تلاش بسیاری میشد که ما را به عقب برگردانند ولی ما پنهان میشدیم که این اتفاق روی ندهد و به عملیات بعدی برسیم. ما به مدد الهی و توفیق ناشی از اعتقاد به او شجاعت پیدا کردیم که اسارت و سختیهای آن و جنگ را تحمل کنیم. دفاع مقدس دانشگاهی بود که نظیر ندارد. در این دانشگاه آموختیم که اگر میخواهیم کشورمان آسیب نبیند باید قدرت اسلام را درک کنیم. اگر ملت ما ملبس به لباس جنگ شود و وجودش را آماده کند که الطاف خدا را دریافت کند، میتواند کارهای ناشدنی را شدنی کند.
تفکری، کارگردان «از لاک جیغ تا خدا» نیز در این برنامه عنوان کرد: مستند «امام روحالله» ساخته لبنان روی من تأثیر بسیاری گذاشت و سبب تحول و تغییر من شد. همان زمان بود که از امام خواستم تا در رشته هنر قبول شوم و تا زمانی که زنده هستم مستنداتی از این دست بسازم که زمینهساز تحول افراد مختلف شود.
وی گفت: تاکنون 6 هزار دقیقه از این برنامه پخش شده است. من به این باور رسیدم که شهدا و عرفا زنده هستند و دستگیری میکنند. ما نمیدانیم چگونه جوانان را به راهیان نور ببریم که اثرگذار باشد. اگر میدانستیم، قادر به ایجاد تحول در افراد بودیم.
همچنین در این مراسم از الهام قاجار، اسماء سرایی، محبوبه امیدوار، آزاده خرمی، مریم نجفی، نورمحمدی، الهه چرنداوی تجلیل شد. همچنین حامد سعادی و مریمالسادات ذکریایی به عنوان نویسندگان دفاع مقدسی تجلیل شدند.
انتهای پیام