کد خبر: 3713977
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۲
حیدر رضایی:

نمایش«تبر» در پی معرفی «فرنگیس حیدرپور»؛ شیرزن کُرد دفاع مقدس است

گروه هنر ــ با اجرای نمایش خیابانی«تبر» در ششمین جشنواره ملی «تئاتر ایثار»، به یکی از زنان غیور کُرد دوران دفاع مقدس که توانست 3 متجاوز بعثی را به هلاکت برساند می‌پردازد.

نمایش«تبر» در پی معرفی «فرنگیس حیدرپور»؛ شیرزن کُرد دفاع مقدس است

حیدر رضایی، نویسنده و کارگردان نمایش خیابانی «تبر» در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا گفت: با کارگردانی این نمایش در ششمین جشنواره ملی «تئاتر ایثار» شرکت دارم و شامگاه امروز یکشنبه ساعت 20 در تئاتر شهر کرمانشاه، اجرای داوری این اثر نمایشی را در پیشگاه مردم غیور کرمانشاه تجربه خواهیم کرد.

وی در مورد داستان نمایش «تبر» گفت: این نمایش یک اجرای اعتراضی است و قصد داریم با اجرای این نمایش اذهان مخاطبان را معطوف به یکی از یادگارهای دوران دفاع مقدس کنیم، شیرزنی کُرد به نام «فرنگیس حیدرپور» که در دوران تجاورز رژیم بعث، سه بعثی را با استفاده از تبر به هلاکت رساند.

رضایی با اشاره به اینکه در شرایطی کنونی توسط برخی از دوستان مسئول تندیس های زیادی از این شیرزن کُرد ساخته می شود و در اماکن مختلفی نصب و با استفاده از نام او، مانورهای تبلیغاتی گسترده‌ای صورت می‌گیرد، تصریح کرد: این امر در شرایطی است که کمتر کسی از خود فرنگیس حیدرپور و اینکه اکنون در چه شرایطی زندگی می‌کند و وضعیتی معیشتی او چگونه است، خبر دارد  و باید بگویم که متأسفانه این بانوی غیور کُرد این روزها در مشقت امور زندگی خود را می گذراند و دیگر کسی از او یادی نمی کند و درصدد رفع حوائج و نیازهای او نیست.

این کارگردان تئاتر گفت: چند روز پیش دیداری با فرنگیس حیدرپور داشتم و از او خواستم به تماشای نمایش«تبر» بنشیند اما واقعیت امر آن است که او با همه قهر است و به من گفت کسی دیگر با من کاری ندارد و همه خواهان تبر من هستند تا اینکه مرا دوست داشته و به من محبت کنند.

رضایی افزود: فرنگیس حیدرپور در اوایل جنگ که مجبور به ترک خانه خود در روستای گُورسفید از توابع گیلانغرب می‌شود برای آوردن آذوقه به روستا مراجعت می‌کند اما با سه سرباز متجاوز بعثی در حیاط خانه‌اش مواجه می‌شود و با تبری که می‌تواند آن را از گوشه حیاط خانه پیدا کند، هر سه آن متجاوزان را به هلاکت می‌رساند.

وی تأکید کرد: نمایش«تبر» در فضای سورئال در واقع شرح حال زندگی  فرهنگیس حیدرپور از زبان تبری است که این روزها بیشتر از خود او ارزش و اعتبار دارد و اعتراضی است به رویکرد و نگاه منفعت‌طلبانه برخی مسئولان که تنها با مانور تبلیغاتی و ساخت تندیس‌های متعدد از او به فکر مطامع خود هستند بدون آنکه از حال و روز واقعی این قهرمان دوران جنگ خبری داشته باشند.

رضایی در پایان گفت: امشب و در آخرین شب از اجراهای نمایشی ششمین جشنواره ملی «تئاتر ایثار» این نمایش را به این امید که قدر و منزلت حماسه آفرینان دوران دفاع مقدس را بیشتر بدانیم، اجرا خواهیم کرد.

یادآور می‌شود، ششمین جشنواره ملی «تئاتر ایثار» فردا دوشنبه 24 اردیبهشت در کرمانشاه به کار خود پایان خواهد داد.

انتهای پیام  

   

 

captcha