زکات فطریه برای خانه‌سازی سیل‌زدگان هزینه نمی‌شود
کد خبر: 3811212
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۳
معاون بهزیستی تهران تبیین کرد:

زکات فطریه برای خانه‌سازی سیل‌زدگان هزینه نمی‌شود

گروه جامعه ــ معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان تهران با بیان اینکه زکات فطریه برای خانه‌سازی سیل‌زدگان استفاده نمی‌شود، گفت: در این خصوص با مراجع مختلف صحبت و استفتائاتی دریافت شده است، اما همه مراجع اعلام کردند زکات فطریه برای تهیه قوت(تهیه غذای محرومان) است و نمی‌توان هزینه آن را صرف تهیه مسکن سیل‌زدگان کرد.

مهشيد چوبکار، معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی تهران، در گفت‌و‌گو با ایکنا؛ در خصوص متحد‌الشکل شدن صندوق‌های جمع‌آوری زکات فطریه گفت: فعلاً قرار نیست نشستی در این خصوص برگزار شود، اما از سال گذشته صحبت‌هایی در این باره مطرح‌ است.  

وی تصریح کرد: معتقدیم همه افرادی که مسئول جمع‌آوری صندوق‌های زکات فطریه هستند، باید پوشش مشخص و یکسانی داشته باشند و صندوق‌ها نیز یک‌شکل باشد. می‌توان به جرئت گفت که در سال گذشته نیز که مسئله داشتن آرم مشخصی برای صندوق‌ها مطرح شد، فقط سازمان بهزیستی این مسئله را رعایت کرد و برچسب‌های متحد‌الشکل بیشتر به منظور نشان دادن مجوز فعالیت صندوق‌ها به کار رفت.

چوبکار با اشاره به اینکه استان تهران معین استان سیل‌زده خوزستان است، در خصوص اینکه آیا می‌توان وجوه زکات فطریه را به سیل‌زدگان اختصاص داد؟ گفت: در این خصوص با مراجع مختلف صحبت و استفتائاتی دریافت شده است، اما همه مراجع اعلام کردند که زکات فطریه برای تهیه قوت(تهیه غذای محرومان) است و نمی‌توان مثلاً هزینه آن را صرف تهیه مسکن سیل‌زدگان کرد. باید آن را به دست نیازمندان رساند و تجمیع آن برای کاری مانند خانه‌سازی جایز نیست.

وی با پرداختن به برپایی نمایشگاه جشن رمضان در نمایشگاه بین‌المللی تهران، گفت: مردم با مراجعه به این نمایشگاه می‌توانند با همه خدمات بهزیستی آشنا شوند و بخش قابل توجهی از این خدمات را دریافت کنند.

معاون مشاركت‌های مردمی و اشتغال سازمان بهزيستی استان تهران ادامه داد: خدماتی مانند فرزندخواندگی را در این نمایشگاه نمی‌توان ارائه داد اما همه خدمات به مردم معرفی می‌شود. مثلاً ماشین اورژانس اجتماعی در این نمایشگاه وجود دارد و در خصوص اقدامات خط 123 به مردم آموزش داده می‌شود. همچنین به صورت تصویری کودک‌آزاری و راه‌های پیشگیری از آن به مردم آموزش داده می‌شود.  

وی افزود: در حوزه پیشگیری نیز بروشورها و دفترچه‌های مختلف پیشگیری‌ از بیماری‌ها، اعتیاد و ... ارائه می‌شود و مردم می‌توانند از مشاوره‌های روانشناسی رایگان بهره ‌ببرند. اطلاع‌رسانی درباره پیشگیری از معلولیت با انجام آزمایش ژنتیک به همراه دستگاه غربالگری بینایی برای کودکان سه تا پنج سال نیز وجود دارد و کودکان غربالگری می‌شوند.

چوبکار با بیان اینکه بسیاری از خانواده‌ها با بیماری اوتیسم آشنا نیستند و گمان می‌کنند فرزند آرام و بی‌سروصدایی دارند، اما ممکن است برخی از علائم نشانه‌ای از اوتیسم باشد، گفت: اگر پدر و مادر از علائم اوتیسم آگاهی داشته باشند، زودتر می‌توانند به فرزندشان کمک کنند تا کودک بتواند مانند فردی عادی در جامعه زندگی کند، ولی اگر دیر متوجه بیماری کودک شوند، در نتیجه دیرتر می‌توان به کودک کمک کرد و یا حتی نمی‌توان هیچ کمکی کرد.

وی اعلام کرد: بر همین اساس در یک غرفه این نمایشگاه به صورت ویژه آشنایی با اوتیسم به خانواده‌ها آموزش داده می‌‌شود و حتی در این غرفه که به شکل مهدکودک است، تعدادی از کودکان مبتلا به اوتیسم، که با آمدن به مراکز بهزیستی بهبود یافته‌اند، نیز حضور دارند.

چوبکار در پایان گفت: در سایر غرفه‌ها نیز محصولات تولیدی مددجویان به نمایش درآمده است و امیدواریم مردم با حضور در این نمایشگاه از خدمات ارائه‌شده بهره ببرند.

یادآوری می شود نمایشگاه جشن رمضان تا 31 اردیبهشت ماه، از ساعت 18 تا 23 در نمایشگاه بین‌المللی تهران برپاست.

انتهای پیام 

captcha