ویژگی‌های متمایز حج سال 98
کد خبر: 3842272
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۶
حجت‌ا‌لاسلام والمسلمین نواب تبیین کرد:

ویژگی‌های متمایز حج سال 98

گروه جامعه ــ نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت اظهار کرد: اقداماتی همچون تأمین اقلام مصرفی زائران از تولید داخل، حمل و نقل هوایی با هواپیماهای ایرانی و طولانی شدن سفر برای برخی حجاج از ویژگی‌های متمایز حج امسال بود.

در حال تکمیلبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه و سرپرست حجاج ایرانی، یکشنبه 24 شهریورماه، در نشست خبری مشترک با رئیس سازمان حج و زیارت درباره ویژگی‌های حج امسال تصریح کرد: ویژگی اول برنامه‌های حج تمتع این بود که زودتر از سال‌های گذشته و قبل از ماه رمضان برگزار شد. 

وی افزود: دومین ویژگی حج امسال این بود که براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه رونق اقتصادی و تولید داخلی، عمده اقلام مصرفی مورد نیاز و جوایز فرهنگی از داخل کشور تهیه شد. 

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: همچنین تمامی زائران ایرانی امسال برای اولین‌ بار با هواپیماهای ایرانی شرکت هما فرایند رفت و برگشت خود را انجام دادند. امسال همچنین به خاطر محدودیت‌های پروازی، شاهد طولانی‌شدن سفر برای تعدادی از حجاج بودیم، در حالی که گمان می‌کردیم طولانی‌ شدن برای زائران خستگی ایجاد کند اما نه تنها زائران خسته نشدند، بلکه برخی از آن‌ها گلایه داشتند که ای کاش بیشتر می‌ماندیم.

وی با اشاره به بارش باران در روز عرفه گفت: در سال‌های گذشته روز قبل و یا بعد از موسم عرفات بارندگی رخ می‌داد، اما بارش باران در روز عرفه امسال صفای خاصی را به برنامه‌های این روز داد که ویژگی دیگر حج امسال محسوب می‌شود. 

عزت زائران ایرانی تأمین شد

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به همکاری خوب زائران و خادمان حج و زیارت در برنامه‌های امسال تصریح کرد: میزبان عربستانی امسال در زمینه همکاری و ارائه خدمات روان‌تر فعالیت کرد.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه در تمامی برنامه‌های حج امسال عزت زائران ایرانی تأمین شد، گفت‌: برخی شخصیت‌های مهم عربستانی در جلسات از نظم زائران ایرانی در مناسک حج به خوبی یاد می‌کردند و علاقه‌مند به حضور زائران ایرانی بودند؛ این در حالی است که بین دو کشور مشکلات سیاسی وجود دارد.

از خون شهدای منا و حادثه مسجدالحرام نمی‌گذریم

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا درباره غرامت و دیه شهدای منا و حادثه مسجدالحرام تصریح کرد: به هیچ وجه خون این شهدا را فراموش نکرده‌ایم و امسال نیز نامه‌ای پیرو نامه‌های قبلی حجت‌الاسلام قاضی‌عسگر، برای وزیر حج عربستان ارسال کردم و اعلام داشتم ملت مسلمان ایران و خانواده‌های شهدا منتظر هستند.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در ادامه گفت: اینکه عربستانی‌ها پس از چهار سال هنوز می‌گویند در حال مطالعه هستیم، قابل قبول نیست. البته هنوز به هیچ کشوری دیه‌ای پرداخت نشده است. پیگیر هستیم طبق قول پادشاه عربستان، آنچه وعده داده شده است برای شهدای مسجدالحرام و حادثه منا محقق شود.

احتمال از سرگیری عمره 

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به مذاکرات انجام شده در خصوص راه‌اندازی مجدد سفر حج عمره، بیان کرد:‌ اصرار به برگزاری سفر عمره داریم زیرا این خواست ملت ایران است و حدود پنج میلیون و 800 هزار ایرانی در صف انتظار برای سفر عمره هستند؛ البته این اصرار برای برپایی مجدد سفر عمره با  تأکید بر عزت و کرامت زائران و همه شرایط لازم است.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به برنامه‌های فرهنگی صورت گرفته برای زائران حج تمتع گفت: گاهی با زائرانی مواجه هستیم که حتی یک صفحه اطلاعات از مناسک و اعمال حج ندارند. لذا نیازمند به‌روزرسانی اطلاعات آنها و رساندن سطح دینی‌شان به حداقل هستیم که به این منظور جلسات متعددی قبل از سفر حج برای زائران برگزار می‌شود.

وی در پایان یادآوری کرد: شبکه روحانیون کاروان‌ها و معینه‌ها شبکه فعالی است که قبل از سفر حج ده‌ها هزار ساعت برای تمام زائران وقت صرف کرد تا آموزش‌های لازم را در خصوص مناسک دریافت کنند. در حال حاضر می‌توان ادعا کرد زائران ایرانی نسبت به دیگر زائران حج آمادگی معنوی و دینی بیشتری دارند.

انتهای پیام

captcha