ضرورت حرکت مؤثرتر در فضای مجازی برای تقویت محتوای دینی
کد خبر: 3842481
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۵

ضرورت حرکت مؤثرتر در فضای مجازی برای تقویت محتوای دینی

گروه فناوری اطلاعات ــ رئیس شورای سیاست‌گذاری سوگواره رسانه‌های دیجیتال مهر محرم با تأکید بر اینکه برای ماندگاری معارف اسلامی باید از ابزار ارتباطات استفاده کنیم، تصریح کرد: با توجه به انبوه فعالیت‌های مخرب، نیازمند حرکت هدفمند و مؤثرتری در فضای مجازی برای تقویت محتوای دینی و مذهبی هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اصغر فضیلت، رئیس شورای سیاست‌گذاری سوگواره رسانه‌های دیجیتال مهر محرم و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ به سؤالی مبنی بر جایگاه فضای مجازی در انتشار مبانی بلند قیام اباعبدالله(ع) و حماسه حسینی(ع) اظهار کرد: امروز دشمنان و مخالفان اسلام در فضای مجازی به‌ دنبال شبهه‌افکنی و ایجاد تردید در میان باور‌های نوجوانان و جوانان هستند؛ آن‌ها با طرح سؤالات شبهه‌برانگیز برای نوجوانان و جوانان و سپس پاسخ‌های جهت‌دار، ابهامات زیادی را در اذهان جامعه هدف خود ایجاد می‌کنند که لازم است فعالان این عرصه در همین فضا به مقابله با این هجوم فرهنگی و مذهبی بپردازند و به دنبال روشنگری باشند.

وی افزود: قیام امام حسین(ع) همواره الگوی مبارزه با ظلم، استبداد و تحریف دین به شمار می‌رود و قطعاً فضای مجازی می‌تواند فرصت مناسبی برای تبلیغ و تبیین مبانی اسلام و قیام عاشورا باشد؛ در عین حال، باید به این نکته توجه کرد که دشمنان، حماسه حسینی(ع) را برای ایجاد شبهه نشانه رفته‌اند و این دلیل روشنی بر عمق این حماسه بر جامعه مسلمان و آثار آن بر جوامع دیگر است. در این شرایط پرداختن به فضای مجازی و تولید محتوا می‌تواند علاوه بر تبلیغ دین به صورت صحیح، توسعه محتوا‌های فرهنگی ما را تثبیت کند.
 
برای ماندگاری معارف اسلامی از ابزار ارتباطات استفاده کنیم
 
رئیس شورای سیاست‌گذاری سوگواره رسانه‌های دیجیتال مهر محرم با تأکید بر اینکه برای ماندگاری معارف اسلامی باید از ابزار ارتباطات استفاده کنیم، تصریح کرد: تضمین ماندگاری فرهنگ عاشورا در عرصه مجازی با تولید محتوای فرهنگی و دینی در این عرصه ممکن است. در سال‌های اخیر خوشبختانه برخی از مراکز مذهبی و دینی پایگاه‌های معتبری را برای تبلیغ و پاسخ به سؤالات و شبهات ایجاد کرده‌اند، اما با توجه به انبوه فعالیت‌های مخرب، استفاده از شیوه‌های مختلف و به‌کارگیری ابزار‌های نوین ارتباطی، نیازمند حرکت هدفمند و مؤثرتری در فضای مجازی برای تقویت محتوای دینی و مذهبی هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین فضیلت با اشاره به اینکه متأسفانه برخی از هموطنان با‌ بی‌توجهی به متن برخی پیام‌ها و اهداف پشت پرده آن و با ارسال مجدد برای دوستان و بستگان خود، ناخودآگاه به ابزار دست شبهه‌افکنان تبدیل شده‌اند، افزود: همه باید به این نکته توجه داشته باشیم که ارسال هر پیام منفی و مخرب به معنی مشارکت در اهداف منفی آن است؛ لذا باید تلاش کنیم که قیام عاشورا را همراه با تبیین فلسفه حرکت امام حسین(ع) و یارانش تبلیغ کنیم و زنده نگه داریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ادامه داد: در دنیای امروز که دشمنان تلاش دارند با تهاجم فرهنگی از طریق فضای مجازی باعث تضعیف فرهنگ بومی و مذهبی ما شوند، برگزاری جشنواره‌هایی مانند مهر محرم می‌تواند در تقویت فرهنگ عاشوریی مؤثر باشد؛ لذا پرداختن به این نگاه و مضمون و اینکه از چه زاویه‌ای از ابزار دیجیتال استفاده کرد، به دانش، ذوق و مهارت فعالان و صاحبان اثر بستگی دارد.
 
سوگواره مهر محرم؛ مجرای ارتباط محتوا‌های فرهنگ عاشورایی
 
فضیلت با اشاره به اینکه با توجه به این موضوعات، برگزاری چنین سوگواره‌هایی مفید است، تصریح کرد: سوگواره مهر محرم در کنار شبکه‌سازی‌های غیررسمی به صورت ملی و بین‌المللی می‌تواند مجرای ارتباطی گسترده‌ای را ایجاد کند و محتوا‌های فرهنگ عاشورایی از جمله فرهنگ نورانی نماز به‌ خصوص نماز ظهر عاشورا را تبلیغ و تبیین کند. در واقع هدف این سوگواره همگرایی و هم‌افزایی ملی و بین‌المللی در حوزه تولید و نشر محتوای فرهنگی عاشورایی به‌ ویژه در حوزه فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی است.

انتهای پیام
captcha