الگوی حکمرانی خوب از دیدگاه نهج‌البلاغه
کد خبر: 3858403
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۳
در شماره جدید ماهنامه «الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت» بررسی شد؛

الگوی حکمرانی خوب از دیدگاه نهج‌البلاغه

گروه اقتصاد ــ شماره هفتاد و سوم ماهنامه الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت منتشر شد. یکی از مواردی که در این شماره مورد بررسی قرار گرفته «الگوی حکمرانی خوب از دیدگاه نهج البلاغه» است.

به گزارش ایکنا، برخی از مهم‌ترین مطالب این شماره که از سوی مرکز الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت منتشر می‌شود شامل «فراخوان نهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»، «ابلاغ سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری»،«الگوی حکمرانی خوب از دیدگاه نهج البلاغه»، «الگوی اثربخش اسلامی ایرانی پیشرفت در جهان اسلام» و «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت؛ الگویی گفتمانی در راستای تحول همه‌جانبه» هستند.

«آینده‌پژوهی گفتمان انقلاب اسلامی ایران افق 1420»، «اصول راهبردی عدالت و بررسی تدابیر سند الگوی پایه»، «صعود چهارپله‌ای ایران در گزارش جهانی شاخص نوآوری»، «بررسی سه گزارش اصلی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با استفاده از مدل مفهومی سرو اندیشه» و «معنویت عاشورایی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» از جمله دیگر مطالب این شماره هستند.

در بخشی از مقاله «الگوی حکمرانی خوب از دیدگاه نهج البلاغه» به قلم محمد منتظری، اکبر بهمنی و علیرضا فتحی‌زاده آمده است: براساس الگوی حکمرانی خوب از دیدگاه نهج‌البلاغه توجه به برخی ملاحظات عملی توصیه می‌شود:

1- تحقق الگوی حکمرانی کریمه به کارگزاران باصلابت و شایسته احتیاج دارد که خود نیازمند نظام گزینش بوده و انتخاب مناسبی برای جذب کارکنان و مدیران با کفایت است.

2- از آنجاکه یکی از موارد تأثیرگذار بر نیل به سرمایه اجتماعی، رفتار فاضله است که با تأثیر بر عمل‌گرایی تحت عنوان پدیده محوری مطرح شده است، توصیه می‌شود مدیران کلان دور از فضای حرّافی، جنجال‌آفرینی و شعارزدگی، عمل‌گرایی را سرلوحه کار خود قرار دهند.

3- با عنایت به تعامل‌مداری و تأکید بر انتقادپذیری و پاسخگویی با عنوان شرایط مداخله‌گر مؤثر بر نیل به سرمایه اجتماعی، توصیه می‌شود برای جلب رضایت عمومی، افزایش میزان حاکمیت متقابل حاکمیت و امت و افزایش میزان شفافیت در جامعه،میدران پاسخگویی مناسب و به موقع را مورد تأکید عملی قرار داده و از پذیرش انتقادهای به حق سرباز نزنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این نشریه و همچنین نهمین کنفرانس الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت، با شماره 02188352080 تماس برقرار کنید.

انتهای پیام
captcha