کدام گروه از مؤسسات قرآنی مشمول معافیت مالیاتی هستند؟
کد خبر: 3861379
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۱

کدام گروه از مؤسسات قرآنی مشمول معافیت مالیاتی هستند؟

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد ــ بحث معافیت مالیاتی مؤسسات فرهنگی و هنری این شائبه را ایجاد کرده که شاید تنها گروهی از مؤسسات قرآنی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دارند، مشمول این معافیت‌ها می‌شوند. اما اصل ماجرا چیست؟

به گزارش ایکنا؛ خبر تمدید معافیت مالیاتی مؤسسات فرهنگی و هنری، که این روزها به بحث روز تبدیل شده و موافقان و مخالفانی هم پیدا کرده، باعث نگرانی بخشی از فعالان و مدیران مؤسسات قرآنی نیز شده است. این نگرانی بی‌مورد است و بیشتر به این برداشت بازمی‌گردد که صرفاً مؤسسات قرآنی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معاف از مالیات خواهند بود.

با توجه به اینکه در عرصه فعالیت‌های قرآنی، مؤسساتی هستند که دارای مجوزی غیر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند، خبرنگار ایکنا به گفت‌وگو با محمدمهدی عزیززاده، مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم پرداخت تا پاسخی برای این شائبه بیابد،‌ وی تصریح کرد: اما آنچه که محرز است این است که بر اساس این قانون، مؤسسات فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از پرداخت مالیات معاف خواهند شد.

مشمولان معافیت مالیاتی کدام دسته از موسسات قرآنی هستند؟عزیززاده با تأکید بر اینکه معافیت مالیاتی عرصه فرهنگ و هنر موضوع جدیدی نیست و از قبل وجود داشته است،‌ گفت: وقتی اتکا به درآمدهای مالیاتی افزایش یافته و در دستور کار قرار گرفته است، اولین اتفاق رخ می‌دهد این است که تمامی معافیت‌های مالیاتی که تا پیش از این نبوده، مورد تجدید نظر قرار خواهد گرفت. در ادامه نهادهای معاف شده امکان دفاع از تمدید معافیت خود را خواهند داشت تا اگر دلایلی محکم و مستدلی برای این معافیت داشته باشند،‌ همچنان برقرار بماند.

مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم تصریح کرد: بر همین اساس پیش فرضی که وجود دارد این است که هر معافیتی که استدلال قوی نداشته باشد،‌ معافیت آن باید لغو شود. پس از این موضوع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص وزیر فرایند قابل توجه و دفاع جدی‌ای از این معافیت به عمل آورد که منتج به پایدار ماندن معافیت مؤسسات قرآن شد.

عزیزاده در بخش دیگری از این گفت‌وگو در مورد معافیت مؤسسات دارای مجوز از نهادهایی به غیر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بیان کرد: در سال 94 بند لام ماده 139 قانون مالیات‌های مستقیم بر معافیت مؤسسات قرآنی تأکید می‌کند، در ادامه این بند داشتن مجوز از سایر نهادهای ذیربط هم اضافه شده است و لذا مؤسسات دارای مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی را هم در بر می‌گیرد و در واقع این معافیت شامل همه مؤسساتی که از سازمان تبلیغات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است مجوز دارند، می‌شود.

همچنین حسین بهبودی، مدیر امور مؤسسات و استان‌های سازمان دارالقرآن‌الکریم، نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا در مورد معافیت مالیاتی مؤسسات قرآنی و مشمول بودن مؤسسات سازمان تبلیغات از این امکان، گفت: در بند لام ماده 139 قانون مالیات‌های مستقیم که سال 1394 اصلاح و مؤسسات قرآنی به این بند اضافه شد. در انتهای آن نیز اضافه شد که این مؤسسات باید دارای مجوز از وزارت ارشاد و سایر مراجع ذی‌صلاح باشند.

کدام گروه از مؤسسات قرآنی مشمول معافیت مالیاتی هستند؟وی افزود: با توجه به اینکه این اصلاح با تشکیل هیئت رسیدگی به امور مؤسسات همزمان شده بود، لذا در آن مقطع این موضوع مطرح شد که اعطای مجوز به مؤسسات از طریق وزارت ارشاد و هیئت رسیدگی صورت می‌گیرد،‌ مقرر شد تا مراجع ذی‌صلاح نیز اضافه شود. تا زمانی که هیئت برقرار بود، به عنوان مرجع ذی‌صلاح شناخته می‌شد، اما اکنون که هیئت از بین رفته و به قبل از آن برگشته است، مانند قبل منظور از ذی‌صلاح نهادهای صادرکننده مجوز برای فعالیت موسسات است.

بهبودی در ادامه به تفسیرهای شخصی از این قانون در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف کشور نیز به عنوان یک چالش اصلی در اجرای قانون معافیت مالیاتی مؤسسات قرآنی اشاره و اظهار کرد: متأسفانه برخی مواقع ادارات دارایی در شهرهای مختلف تفاسیر شخصی از این قانون داشتند. در صورتی که ادارات دارایی مسئول شناسایی مرجع ذی‌صلاح در این قانون نیستند. در کشور ما اداره ثبت شرکت‌ها بخشی از قوه قضائیه است زمانی که مجوز را می‌پذیرد و مبتنی بر آن مجموعه‌ای را ثبت می‌کند، آنجا صلاحیت را احراز و تأیید می‌کند.

مدیر امور مؤسسات و استان‌های سازمان دارالقرآن‌الکریم با اشاره به اینکه تلاش‌هایی برای رفع این چالش صورت گرفته و نیمه کاره نیز رها شده است، بیان کرد: باید رایزنی‌های لام را با مجلس داشته باشیم البته معمولاً با نامه‌نگاری کارها را برطرف می‌کردیم اما اینکه دوستان در مجلس اصلاحی را انجام دهند موضوع دیگری است. حدود دو ماه قبل دوستان ما در اتحادیه تهران استفساریه‌ای از مجلس برای همین موضوع داشته‌اند. بر اساس ارتباطی که با نمایندگان تهران در مجلس داشته اند این موضوع را به عنوان یک چالش مطرح کردند و آنها نیز گفته بودند شما یک نامه بفرستید تا پاسخ آن داده شود تا هرجا به چالشی برخورد کردید از آن استعلام بگیرید. باید تدبیری برای این کار صورت بگیرد تا دچار چنین چالشی نباشیم.

انتهای پیام
captcha