تقاضای ۷۱ کشور برای شرکت در مسابقات بین‌المللی قرآن
کد خبر: 3871682
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۱
دبیر ستاد سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم:

تقاضای ۷۱ کشور برای شرکت در مسابقات بین‌المللی قرآن

دیگر رسانه‌ها ــ دولتی با اعلام برگزاری سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم از ۲۲ تا ۲۶ فروردین ۹۹ در مشهد مقدس، گفت: از ۷۱ کشور برای حضور در این رقابت‌ها تقاضا داشته‌ایم که نتایج ارزیابی آنها و تعداد راه‌یافتگان اواخر بهمن اعلام می‌شود.

به گزارش ایکنا، شبستان نوشت؛ یکی از مهمترین و باسابقه ترین فعالیت های قرآنی جمهوری اسلامی ایران، مسابقات بین المللی قرآن کریم است که دوره سی و هفتم آن در فروردین ماه سال 99 برگزار می شود. در بررسی آخرین اتفاقات و برنامه های این رویداد بزرگ بین المللی با «کریم دولتی»، دبیر ستاد این رقابت ها گفت وگویی داشته ایم که مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

تقویم زمانی پیش بینی شده برای سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم چگونه پیش بینی شده و نحوه راهیابی شرکت کنندگان به این عرصه چیست؟

سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در روزهای 22 تا 27 فروردین ماه سال 99 به میزبانی مشهد مقدس و آئین دیدار متسابقین با مقام معظم رهبری نیز 27 فروردین ماه برگزار می شود.

برخی موارد همان روال دوره های قبل است همچون انتخاب شرکت کننده ها که به دو شیوه کلی انجام می شود: نخست حضور نمایندگان کشورهایی که مسابقات سراسری و رسمی معتبر دارند که از آنها درخواست شده به طور مستقیم نماینده خودشان را اعزام کنند، این گروه شامل شش کشور می شود.

شیوه دیگر آنکه فراخوان عمومی از طریق سایت رسمی مسابقات اعلام و از همه سفارتخانه ها و رایزنی ها و دستگاه های فرهنگی جمهور اسلامی ایران در سایر کشورها درخواست شد تا نسبت به حضور چهره های برجسته در این رقابت ها اقدام کنند.

این چهره ها با چه کیفیتی امکان حضور در مسابقات بین المللی قرآن را می یابند؟

ثبت نام و ارسال مشخصات شخصی همراه با نمونه تلاوت متقاضیان از طریق سایت مسابقات انجام شد، بعد از این، یک مرحله آزمون ورودی انجام می شود، بدین صورت که از طریق تماس تصویری صحت قرائت و محفوظات ارسالی ارزیابی می شود. نتیجه این مرحله آزمون ورودی، در اواخر بهمن مشخص می شود.

با توجه به اتمام زمان ثبت نام اولیه، از 71 کشور متقاضی شرکت داشته ایم که ممکن است در ارزیابی ها ریزش داشته باشیم و این تعداد کاهش یابد.

مرحله دوم در زمان برگزاری و در مشهد مقدس در دو مرحله مقدماتی و یک مرحله نهایی انجام می شود.

در سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، برادران در رشته های قرائت تحقیق، ترتیل و حفظ کل، خواهران در رشته حفظ کل و نیز طلاب علوم دینی در رشته های قرائت تحقیق و ترتیل و حفظ کل با یکدیگر برای کسب رتبه های برتر رقابت می کنند.

البته دو رشته تفسیر و خطابه قرآنی هم برای طلاب علوم دینی پیش بینی شده که در صورت رسیدن تعداد متسابقین به نصاب، برگزار می شود.

مقرر است در دو بخش دانش آموزی و روشندلان، مسابقات بین المللی قرآن کریم به صورت دوسالانه برگزار شود، لذا در دوره سی و هفتم شاهد رقابت این دو گروه نخواهیم بود.

رشته ترتیل به سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در بخش برادران بر چه اساسی و با چه اهدافی انجام شده است؟

پیشنهاد افزایش رشته ترتیل به این رقابت ها از سال ها قبل مطرح شده بود اما هم سطوح را نمی دانستیم و هم اینکه افزودن رشته جدید نیازمند هزینه های مادی و معنوی است که باید به تبعات و جوانب آن نیز توجه شود.

امسال و برای دوره سی و هفتم این پیشنهاد دوباره مطرح و در شورای معین ستاد عالی مسابقات کارشناسی شد که در نهایت با برگزاری آزمایشی این رشته موافقت به عمل آمد، اگر نتیجه مطلوب باشد در سال های آتی به عنوان رشته مستقل ادامه می یابد.

نحوه انتخاب شرکت کنندگان (با توجه به آنکه نخستین دوره برگزاری رقابت ها در این رشته است)، بدین صورت است که از همه دارندگان درجه ممتاز ترتیل در مسابقات کشوری سازمان اوقاف و امور خیریه در پنج سال گذشته دعوت به عمل می آید تا در آزمون انتخابی که نیمه اول بهمن برگزار می شود، شرکت کنند، از این طریق نماینده منتخب جمهوری اسلامی مشخص می شود.

هیئت داوران چگونه انتخاب می شوند؟

اعضای هیئت داوران هنوز تعیین نشده اند، جلسات متعدد برگزار شده و امید است تا انتهای دی ماه به جمع بندی درباره اسامی داوران برسیم.

از طریق نهادهای رسمی کشورها و نیز نهادهای رسمی جمهوری اسلامی در دیگر کشورها و افراد مرتبط با چهره های جهانی در حال بررسی اطلاعات هستیم، امید است تا انتهای ماه جاری بتوانیم اسامی را نهایی کنیم.

چرا میزبانی مسابقات به مشهد مقدس واگذار شد؟

پیش از این، یک بار در سال 87 این اتفاق افتاده بود و مسابقات بین المللی قرآن کریم در مشهد مقدس برگزار شد، اما شاید آنطور که باید به ظرفیت های مشهد و آستان قدس توجه جدی نشد.

اصل اینکه مسابقات در شهری دیگر برگزار شود از سوی نماینده ولی فقیه پیشنهاد شد تا از سایر ظرفیت های کشوری نیز استفاده شود، امید است این تجربه پیش رو، راه برگزاری مسابقات بین المللی را در سنوات آتی در سایر استان ها هموار کند.

آیا برنامه های جانبی مسابقات بین المللی قرآن کریم همچون همایش پژوهش های قرآنی و کرسی های تلاوت در مشهد مقدس برگزار می شوند؟

آستان قدس رضوی همکاری خوبی دارد و بنابر رایزنی ها مقرر است تا همزمان با مسابقات بین المللی قرآن هم در شهرهای استان خراسان رضوی و هم در بسیاری از مراکز استان ها در کشور محافل قرآنی برگزار و از این طریق در همه کشور فضاسازی شود.

انتهای پیام
captcha