آخرین پیگیری‌ها از بودجه و بیمه فعالان قرآنی/ نمایش دوگانگی ادعا و عمل در اولویت مسائل قرآنی
کد خبر: 3873593
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۱

آخرین پیگیری‌ها از بودجه و بیمه فعالان قرآنی/ نمایش دوگانگی ادعا و عمل در اولویت مسائل قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ رئیس فراکسیون قرآن و عترت با ابراز تأسف از بیمه فعالان قرآنی و بودجه قرآنی در سال 99، اظهار کرد: یکی از موضوعات حوزه مسائل قرآنی، بیمه فعالان قرآنی است که متأسفانه با بی‌توجهی به آن روبه‌رو هستیم، موضوع واقعاً نگران‌کننده‌ای که دوگانگی ادعا و عمل را در کشور نشان می‌دهد.

آخرین پیگیری‌ها از بودجه و بیمه فعالان قرآنی/ نمایش دوگانگی ادعا و عمل در اولویت مسائل قرآنی

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی، عضو کارگروه پیگیری بیمه فعالان قرآنی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، درباره پیگیری این موضوع از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: طی روزهای اخیر در جلسه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی حاضر شدیم و یکی از مشکلات عمده فعالان و مؤسسات قرآنی را که بیمه است مطرح کردیم.

وی با اشاره به اینکه اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس حاضر در این جلسه قول پیگیری جدی در این موضوع را دادند، ادامه داد: امیدواریم در واپسین لحظات تدوین و تصویب بودجه سال 99، بحث بودجه فعالان قرآنی را در دستور کار قرار دهند و مصوب شود تا این موضوع جزء بیمه‌های مورد حمایت دولت جمهوری اسلامی قرار گیرد و منتظر نتایج هستیم.

شاهسونی در پاسخ به این سؤال که مشکل بیمه فعالان قرآنی چیست؟ اظهار کرد: ردیف بودجه بیمه فعالان قرآنی، هرچند کوچک، در گذشته ذیل صندوق هنرمندان تعریف شده بود که متأسفانه طی سال‌های گذشته نیز به دلیل اینکه ردیف فوق اصلی نبوده است و ردیف فرعی بوده، خیلی به آن توجه نشده است و افزایشی هم نداشته‌ایم. تقریباً حدود سه چهار هزار نفر طی سال‌های گذشته شامل بیمه فعالان قرآنی شده‌اند که در همین حد باقی مانده است، اما درخواست ما این بود که این ردیف از صندوق هنرمندان جدا شود و تحت نظارت خدمات بیمه دولت قرار گیرد تا در ردیف اصلی قرار گیرد و بودجه‌اش نیز افزایش پیدا کند. هرچند در گذشته زیرساخت‌‌های قبلی ناقص بوده اما امیدواریم تکمیل و درست شود.

مدیر مؤسسه بیت‌الاحزان در پاسخ به اینکه اعضایی که تحت بیمه فعالان قرآنی هستند، به طور مستمر پایش می‌شوند تا عضو جامعه قرآنی باشند؟ اظهار کرد: این جزء وظایف معاونت قرآن و عترت است و قطعاً باید این پایش انجام شود و باید این موضوع را از این معاونت جویا شد.

شاهسونی با اشاره به گفت‌وگو‌هایی با حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون تلفیق؛ جمشید جعفرپور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و اصغر مسعودی، عضو کمیسیون فرهنگی، درباره بودجه فعالیت‌های قرآنی در سال 99، اظهار کرد: این گلایه‌ای بود که به عنوان یکی از اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی مطرح شد. بودجه فعالیت‌های قرآنی طی سال‌های گذشته نه تنها افزایش نیافته است بلکه به صورت چشمگیری کاهش یافته؛ لذا درخواست شد اگر بحث نظام جمهوری اسلامی مطرح است و کتاب انقلاب قرآن است، باید به این موضوع توجه جدی شود و اگر دولت بودجه را کاهش داده است، مجلس افزایش دهد.

وی با تأکید بر اینکه در هر دو مورد قول همکاری داده شد، تأکید کرد: تخصیص بودجه در سال 98 حدود 5 و 6 درصد بوده است. همچنین حدود 10 درصد از بودجه فعالیت‌های قرآنی در سال 97 نیز تخصیص یافت و امیدواریم طبق قول‌هایی که داده شد، پیگیر سفت و سخت این دو موضوع باشند.

در ادامه پیگیری این موضوع و میزان اهتمام به این بودجه قرآنی، حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون تلفیق، در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: تلاش خود را در زمینه بیمه فعالان قرآنی انجام می‌دهیم، اما این موضوع به جلسات آخر کمیسیون تلفیق بستگی دارد و اینکه بتوانیم موافقت تلفیق را به دست آوریم. یکی از موضوعات که در حوزه مسائل قرآنی تلاش می‌کنم که به نتیجه برسد، بیمه فعالان قرآنی است که متأسفانه با بی‌توجهی روبرو هستیم. موضوع واقعاً نگران‌کننده‌ای که دوگانگی را در کشور مشاهده می‌کنیم.

وی نیز گریزی به بحث عدم تغییر وضعیت پنج هزار معلم قرآنی آموزش و پرورش به پیمانی و رسمی زد و گفت: در حالی که معلمان هم‌سال و هم‌تراز آن‌ها تبدیل وضعیت پیدا کردند. نامه‌ای را به عنوان رئیس فراکسیون قرآن و عترت تهیه کردم تا آن را در اختیار رئیس‌جمهور قرار دهیم. چرا باید شاهد بی‌توجهی به فعالان قرآنی باشیم؟ با وجود تأکید مقام معظم رهبری در این زمینه، چگونه می‌توانیم توقع 10 میلیون حافظ قرآن را داشته باشیم. باید بتوانیم رویکردی جدی را برای مباحث قرآنی پیش بگیریم.

پژمانفر نیز درباره کاهش بودجه قرآنی در سال 99 اظهار کرد: بودجه شورای توسعه فرهنگ قرآنی 80 درصد کاهش یافته و در مجموع برای اعتبارات حوزه قرآنی حدود 34 یا 36 درصد کاهش داشته‌ایم. ضمن اینکه تخصیص‌ها نیز کاملاً بی‌معناست؛ البته از اعتبارات قرآنی سال 98 نیز 3 درصد محقق شده است. این امر نشان می‌دهد که برخلاف ادعای اعضای دولت و رئیس‌جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اولویتشان به هیچ وجه مسائل قرآنی نیست.

انتهای پیام
captcha