یکی از مراکز قرآنی استان خراسان شمالی، خانه قرآن شهری حضرت زهرا(س) در شیروان است که تاکنون بیش از 100 قرآنآموز را تحت پوشش قرار داده است.
شهربانو شوکتی، مدیر این خانه قرآن که دورههای تربیت مربی قرآن در رشتههای مختلف را گذرانده و حافظ 10 جزء است، درباره روند تأسیس خانه قرآن به خبرنگار ایکنا گفت: در سال 1389 با درخواست بانوان علاقهمند در منطقه سکونتم به تدریس قرآن مشغول شدم. نخستین کلاسهای آموزشی را در منزل شخصیام دایر کردم، اما استقبال بانوان باعث شد تا در سال 1391 برای خانه قرآن از سازمان تبلیغات اسلامی مجوز رسمی دریافت کنم.
شوکتی بیان کرد: به تدریج فضای منزل برای پذیرش افراد علاقهمند پاسخگو نبود و با هماهنگی که با هیئت امنای مسجد مسلم ابن عقیل(ع) شیروان داشتم، کلاسها در مسجد ادامه یافت. در مسجد دوره آموزش حفظ قرآن کریم ویژه کودکان، نوجوانان و بزرگسالان آغاز شد به طوری این آموزشها گسترش یافت و فضای بیشتری از مسجد در اختیار ما قرار گرفت. پس از شش سال فعالیت در مسجد، یک اتاق 12 متری به خانه قرآن تحویل داده شد به طوری که کلاسهای روخوانی قرآن با تدریس اینجانب برپا شد و گاهی از اساتید قرآن شهر مشهد نیز دعوت میکردیم. به تدریج با کمک خیرین و هیئت امنای مسجد، ساختمانی در جوار مسجد، احداث و فضای بزرگتری در اختیار خانه قرآن قرار گرفت و با نام و مدد از بانوی دو عالم، مجوز فعالیت خانه قرآن را به نام حضرت زهرا(س) گرفتیم.
وی درباره فعالیتهای فرهنگی و قرآنی این خانه قرآن بیان کرد: هماکنون 40 قرآنآموز در دوره پیشدبستان قرآن، مشغول فراگیری قرآن به صورت بازی، شعر و قصهگویی هستند و آموزشهای مداحی، تفسیر، روخوانی و روانخوانی، تجوید، مفاهیم، حفظ و حفظ موضوعی قرآن نیز برای علاقهمندان بالای سه سال دایر کردیم. دورههای آموزش تجوید، مفاهیم و تربیت مربی قرآن کریم نیز از دیگر کلاسهای این مرکز است. همچنین از سال 95 به منظور بهرهمندی آقایان از آموزشهای قرآن کریم با دعوت از اساتید و حافظان ممتاز قرآن کلاسهایی نیز برای پسران دایر شد.
شوکتی بیان کرد: به تدریج با توجه به توسعه فضای خانه قرآن، بانوانی که در کلاسهای آموزش قرآن کریم حضور داشتند، خواستار راهاندازی دورههای آموزش صنایع دستی مانند خیاطی، قالیبافی و گلیمبافی شدند، بنابر این دارالقرآن به منظور ایجاد اشتغال برای بانوان، آموزشهای هنری را راهاندازی کرد که هم اکنون برخی به عنوان خیاط ماهر فعالیت دارند.
وی افزود: از دیگر آموزشهایی که بسیار مورد توجه و استقبال بانوان قرار گرفت، گلیمبافی است. به طوری که چندین دار قالی برپا شده که کسب درآمدی برای بانوان خانهدار است. در حال حاضر در طبقه پایین دارالقرآن، تعداد 10 نفر مشغول فراگیری آموزش قالیبافی هستند.
مدیر خانه قرآن حضرت زهرا(س) با اشاره به اینکه یکی از آرزوهای بنده، توسعه و ارتقا خانه قرآن به مؤسسه قرآنی است، گفت: در ابتدای تأسیس، مبلغ بلاعوض یک میلیون تومان از سوی اداره تبلیغات اسلامی اهدا شد. اما درخواست ما از مسئولان توجه بیشتر به مؤسسات و خانههای قرآنی در مناطق کمبرخوردار است.
این مرکز قرآنی در زمینههای آموزش حفظ قرآن کریم، سبک زندگی، امامشناسی، احکام اسلامی، مناجاتخوانی، دعاخوانی و آموزش نماز نیز فعالیت دارد و برای بانوان کمسواد، دورههای روخوانی و روانخوانی قرآن را برگزار میکند.
خانه قرآن شهری حضرت زهرا(س) به نشانی شیروان، خیابان ولیعصر(عج)، جنب مسجد مسلم ابن عقیل(ع) واقع شده است.