نبود اراده و باور قوی برای پیشگیری از آتش‌سوزی جنگل‌ها
کد خبر: 3902747
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۷
درویش انتقاد کرد؛

نبود اراده و باور قوی برای پیشگیری از آتش‌سوزی جنگل‌ها

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، با اشاره به دلایل اصلی آتش‎سوزی‌های اخیر در جنگل‌های کشور،‌ از نبود اراده قوی برای پیشگیری از این آتش‌سوزی‌ها انتقاد کرد.

نبود اراده و باور قوی برای پیشگیری از آتش‌سوزی جنگل‌هامحمد درویش، عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به وقوع آتش‌سوزی‌های اخیر در جنگل‌های کشور، اظهار کرد: مهمترین دلیل برای اینکه امسال شدت آتش‌سوزی‌های بیشتر شده، رشد پوشش‌های علفی است که پس از مرحله گل‌دهی در فصل گرما خشک می‌شود و می‌تواند طبیعت را به انبار باروت تبدیل کند.

وی افزود: همه رفتار‌هایی که هموطنان ما به صورت معمول انجام می‌دادند، مانند پرت کردن ته‌سیگار روشن و رها کردن بطری‌های شیشه‌ای در طبیعت، بسیار خطرناک بوده و ممکن است عامل آتش‌سوزی شود. رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی به سرعت اطلاع‌رسانی و هشداردهی به مردم را آغاز کنند.

درویش با بیان اینکه باید سازمان محیط زیست و سازمان جنگل‌ها و مراتع به سرعت تجهیز شوند، گفت: این سازمان‌ها وسایل اطفای حریق مانند دمنده و آتش‌کوب، کوله پشتی، لباس و کفش ضد حریق نیاز دارند در حالی که به اندازه کافی نه تنها برای داوطلب‌ها که برای نیرو‌های خودی نیز موجود ندارند؛ تمام این وسایل را می‌توان با دو تا سه میلیارد تومان تجهیز کرد، اما بودجه‌ای برای آن اختصاص داده نمی‌شود. در حال حاضر یک هواپیمای اطفای حریق در کشور نداریم در حالی که قیمت آن از قیمت اتومبیل پورشه که در خیابان‌های تهران جولان می‌دهد کمتر است؛ این موضوع خجالت‌آور است و این معنی را می‌دهد که باور و اراده جدی برای حفظ محیط زیست و جنگل‌ها وجود ندارد.

عضو کرسی محیط زیست و امنیت ملی شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه در این آتش‌سوزی‌ها یک درصد مردم را مقصر نمی‌دانم، اظهار کرد: مقصر دولت‎ها هستند؛ اگر مردم تخلفی می‌کنند این سؤال به وجود می‌آید که آیا ما به آن‌ها آموزشی داده‌ایم که چه رفتار پرخطری را نباید انجام داد. دولت‌ها باید این آموزش‌ها را ارائه دهند، در حالی که چنین کاری انجام نشده است.

عضو هیئت علمی مؤسسه ملی جنگل‌ها و مراتع گفت: آتش‌سوزی در همه جا اتفاق می‌افتد، اما اگر هوشیار باشیم و کمپ‌های ۲۴ ساعته در نقاط حادثه‌خیز داشته باشیم و دولت به سازمان‌های مردم‌نهاد بها داده و نگاه‌های امنیتی را از آن‌ها بردارد، می‌توانیم این آتش‌سوزی‌ها را به سرعت مهار کنیم. دولت حتی حاضر نیست یک شماره تلفن سه رقمی را اعلام کند تا مردم این شماره را به خاطر سپرده و چنانچه با پدیده آتش‌سوزی روبه‌رو شدند بلافاصله اطلاع داده و نیرو‌های امدادی با کسری از زمان برای اطفاء حاضر شوند، اگر در ساعت اول به این آتش‌ها رسیدگی شود، خسارت‌ها تا ۹۰ درصد کاهش پیدا می‌کند؛ لذا شماره سه رقمی برای محیط زیست یک شماره راهبردی است.

مدیرکل سابق مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست یادآور شد: حفظ جنگل‌ها و مراتع در کشور و رویشگاه‌ها که تعداد کمی از آن‌ها باقی مانده است، باید بخشی از امنیت ملی باشد تا از امکانات نیرو‌های نظامی برای خاموش‌کردن آن استفاده شود، چراکه جنگل‌ها برای حفظ خاک، آب، جلوگیری از ریزگرد‌ها و حفظ تنوع زیستی و جانوری بسیار مهم هستند.

وی یادآور شد: پیش‌بینی من این است که امسال آتش‌سوزی‌ها بسیار گسترده‌تر باشد، معمولاً هر سال بین هشت تا ۴۰ هزار هکتار از جنگل‌های ایران دچار حریق می‌شوند و در سال‌هایی که ترسالی وجود دارد این میزان بیشتر می‌شود. دو سال است که ما ترسالی را تجربه می‌کنیم و این موضوع برای وقوع آتش‌سوزی بسیار خطرناک است. رعد و برق با یک بطری آب معدنی در ساعت‌هایی از روز مانند یک ذره‌بین عمل کرده و آتش ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: اصلاً نباید دنبال این باشیم که مقصر این آتش‌سوزی‌ها چه کسی است؛ طبیعت ایران تبدیل به یک انبار باروت شده است؛ مسئولان باید مراقب باشند، کمپ‌ها ۲۴ ساعته در آماده باش باشند تا جنگل‌ها آتش نگیرند؛ ضمن اینکه افرادی را هم که تخلف می‌کنند به شدت مجازات کنیم و مردم بدانند چنانکه تخلفی انجام دهند و موجب آتش‌سوزی شوند، حاکمیت مسامحه‌ای با تخلف آن‌ها نمی‌کند.
انتهای پیام
captcha