بررسی واقعه غدیر خم در کتب علمای شیعه و اهل‌ سنت
کد خبر: 3914121
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۳
حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین حسینی قمی تبیین کرد:

بررسی واقعه غدیر خم در کتب علمای شیعه و اهل‌ سنت

سخنران حرم بانوی کرامت گفت: هیچ موضوعی به اندازه مسئله غدیر خم در کتب مختلف شیعه و اهل سنت مطرح نشده است، چراکه کتب احادیث، تاریخی، تفسیری، لغت و اعتقادی تماما به این مسئله پرداخته‌اند.

به گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدحسین حسینی قمی، شب گذشته، 11 مردادماه بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء در آستانه عید غدیر خم طی سخنانی، اظهار کرد: هر فرد باید در حد توان خود قدمی در مسیر احیا و بزرگداشت غدیر بردارد، چراکه خداوند تعظیم شعائر را دوست دارد.

وی افزود: عده‌ای از علمای بزرگ اهل سنت وقتی مظلومیت حضرت علی(ع) را مشاهده کردند در عظمت حضرت کتاب نوشتند و از این مظلومیت مورد تأثیر قرار گرفتند.

حسینی قمی تأکید کرد: کتاب خصائص علی ابن ابیطالب(ع) مربوط به قرن چهارم و نوشته شده به قلم صاحب کتاب سنن نسایی از علمای بزرگ اهل سنت نمونه مصداق بارز این مسئله است که وی در مقدمه کتاب انگیزه خود را این‌گونه توضیح داده که وقتی وارد دمشق شدم مشاهده کردم همه مردم مدح افراد دیگری را می‌گویند اما احدی مدح علی ابن ابیطالب(ع) را نمی‌گوید به همین خاطر به خاطر مظلومیت حضرت این کتاب را به نگارش در آوردم.

وی افزود: در تاریخ ذکر شده است بعد از کتابت این کتاب این عالم مورد سرزنش و اذیت و آزار قرار گرفت.

حسینی قمی یادآور شد: کتاب «شواهد التنزیل» نوشته حاکم حسکانی یکی دیگر از این کتب علمای بزرگ اهل سنت است که مربوط به هزار سال پیش است و در مقدمه کتاب آورده علت نگارش این بوده که وارد جمعی می‌شود و مشاهده می‌کند عده‌ای منکر شأن نزول بعضی از آیات قرآن در حق حضرت علی(ع) می‌شوند که همین مسئله انگیزه نگارش می‌شود.

وی اظهار کرد: ۱۱۶۳ حدیث و ۲۱۳ آیه در این کتاب ذکر کرده که مربوط به حضرت علی(ع) است و ۱۲۰ فضیلت را ذکر کرده  و نوشته است که حضرت با احدی در این فضائل شریک نیست.

استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: هیچ موضوعی به اندازه مسئله غدیر خم در کتب مختلف شیعه و اهل سنت وجود ندارد چراکه کتب احادیث، کتب تاریخی، کتب تفسیری، کتب لغت و کتب اعتقادی تماما به این مسئله پرداخته‌اند.

وی افزود: خطبه غدیر رسول خدا در کتب احادیث، داستان غدیر خم در کتب تاریخی، واژه غدیر، خم، اولی، ولی در کتب لغت، آیاتی که در روز غدیر ابلاغ شده در کتب تفسیری و مسئله غدیر به عنوان یک مسئله کلامی و اعتقادی در کتب کلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

سخنران حرم بانوی کرامت بیان کرد: علامه امینی در ابتدای کتاب الغدیر به نقل از منابع اهل سنت نکات بسیار دقیق و مهمی را متذکر شده که بسیار راهگشاست و کسانی که کمی انصاف داشته باشند می‌توانند به حقیقت دست پیدا کنند.

وی افزود: در این نکات آمده که برای حجة الوداع نبی خدا، حضرت به تمامی مسلمین اعلام عمومی و دعوت عمومی برای مراسم حج کرد و حتی پیک دعوت به اطراف مدینه فرستاد و همچنین عموم مهاجرین و انصار همراه رسول خدا بودند و یک حج استثنایی، عمومی و تنها حج رسول خدا بعد از هجرت به مدینه بود.

حسینی قمی تأکید کرد: طبق نوشته علامه امینی به نقل از منابع اهل سنت، رسول خدا پیاده راهی مکه شد و تنها مسئله‌ای بود که رسول خدا در عمر شریف خودشان با این همه مقدمات و زمینه‌سازی اعلام کرد و در منطقه غدیرخم همه حجاج را به مدت سه روز در گرمای سوزان نگه داشت که جلو رفتگان برگردند و جاماندگان برسند و آیات غدیر ابلاغ و نازل شد و محتوای آن این بود که اگر این مسئله ابلاغ نشود تمام رسالت ناتمام خواهد ماند و با ابلاغ ولایت دین کامل و نعمت تمام خواهد شد.

حسین شاهبداغی
انتهای پیام
captcha