دفتر پانزدهمین جشنواره تلاوت‌های مجلسی بسته شد
کد خبر: 3949247
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۴

دفتر پانزدهمین جشنواره تلاوت‌های مجلسی بسته شد

مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره تلاوت‌های مجلسی و پنجمین فجر تلاوت شب گذشته با حضور جمعی از چهره‌های مختلف فرهنگی، قرآنی، خیرین و هنرمندان در تالار همایش‌های بین‌المللی برج میلاد تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره تلاوت‌های مجلسی و پنجمین فجر تلاوت شب گذشته، سوم بهمن‌ماه با حضور عبدالهادی فقهی‌زاده؛ معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین ادیب یزدی، محمدجواد حق‌شناس؛ رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین دانشمند، شهرام گیل‌آبادی؛ رئیس خانه تئاتر و جمعی از چهره‌های مختلف فرهنگی، قرآنی، خیرین و هنرمندان در تالار همایش‌های بین‌المللی برج میلاد تهران برگزار شد.

مراسم اختتامیه با توجه به شیوع ویروس کرونا و اهمیت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی با حداقل تعداد افراد برگزار شد. فینال فینالیست‌های جشنواره پانزدهم تلاوت مجلسی با قرائت زیبای آیاتی از سوره مبارکه انسان از سوی مهدی غلام‌نژاد، قاری بین‌المللی قرآن کریم آغاز شد. یکی از بخش‌های زیبای این مراسم حضور کاروان زیر سایه خورشید بود که با حضور خود در این آیین و حمل پرچم حرم مطهر امام رضا(ع) فضای مراسم را معطر به عطر رضوی کردند.


حمیدرضا نقاشیان، رئیس جشنواره تلاوت مجلسی با بیان اینکه همه اذعان داریم که قرآن همه چیز است، اما نسبت به عظمت آن آگاهی درست و دقیقی نداریم، اظهار کرد: امروز قرآن برای زندگی پاک بشریت، مانیفستی بی‌همتاست، چراکه پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «هیچ شفیعی در قیامت جایگاه قرآن را ندارد».

وی افزود: جشنواره تلاوت که امروز پانزدهمین دوره اختتامیه آن را برگزار می‌کنیم بر این اصل و اهمیت پا به عرصه ظهور نهاد تا بتواند در تحقق‌ بخشیدن به‌خواست رضای خدای متعادل در پیاده‌سازی تمدن اسلامی در حد خود نقش ایفا کند، برآنیم که باشیم و بر این کرسی استوار باشیم تا با پیروی از منویات مقام معظم رهبری و دستورات ایشان در تبیین آموز‌های قرآن مسیر روشنی را برای خود و جامعه ایجاد کنیم.

ضرورت مشارکت مردمی در تولید ادبیات قرآنی
رئیس جشنواره تلاوت مجلسی و فجر تلاوت با تأکید بر اینکه امروز این مسابقات می‌تواند راهی مؤثر در مسیر اهداف متعالی آموزه‌های قرآن کریم را به ما نشان دهد، گفت: معتقدیم مشارکت مردمی در تولید ادبیات قرآنی از ضروریات‌ این مسیر است. ایمان راسخ داریم که ترویج انس با قرآن در جوانان و نوجوانان می‌تواند راهگشای درک پیشتازی در پایه‌ریزی تمدن اسلامی باشد.

نقاشیان تصریح کرد: در همه عرصه‌های فکری و ستادی مسئولینی داریم که باید در ترویج هنر‌های مرتبط با قرآن در جهت کاربردی‌سازی آن در سنین مختلف کار کنند و همه در این مسیر لازم التکلیف هستیم؛ لذا ما نیز بدون هیچ تعمدی نه تنها در جغرافیای کشور که در ابعاد جهانی در مسیر توسعه جشنواره تلاوت اقدام می‌کنیم.
دفتر پانزدهیمن جشنوراه تلاوت‌های مجلسی بسته شد

بخش بعدی این مراسم رقابت پایانی قاریان برتر جشنواره برای کسب مقام نخست برترین مرتل سال کشور بود. این بخش با سه داور ویژه قرآنی ازجمله محمدرضا پورزرگری، مهدی‌ غلام‌نژاد و جعفر فردی و همچنین سه داور ویژه مردمی شامل اصغر همت، بازیگر سینما و تئاتر، حجت‌الاسلام والمسلمین دانشمند و شهرام گیل‌آبادی داوری شد که یکی از اتفاقات جالب و کم‌نظیر در انتخاب قاری برتر سال و مراسم اختتامیه بود.
دفتر پانزدهیمن جشنوراه تلاوت‌های مجلسی بسته شد

امین عبدی، حسین شالچی، سعید عبدی، سیدمحمد طاهایی، ابراهیم عقیلی و سیدجاسم موسوی به عنوان نفرات برتر جشنواره تلاوت‌های مجلسی و راه‌یافتگان به مرحله فجر تلاوت (مرحله فینال) با هم رقابت کردند که در پایان، برگزیدگان این و سایر بخش‌های مختلف و نفر برگزیده بخش بین‌الملل جشنواره، معرفی و تجلیل شد.
دفتر پانزدهیمن جشنوراه تلاوت‌های مجلسی بسته شد

اجرای تواشیح، توسط گروه بین‌المللی هدی بخش دیگری از این برنامه بود. در ادامه ابتهال‌خوانی محمدامین کهن، نوجوان قرآنی کشور و ابتهال‌خوانی حسن خانچی به این مراسم شور و حال دیگری بخشید. همچنین تلاوت زکریا الزیرک قاری مراکشی در این مراسم به عنوان نفر برگزیده اولین دوره بخش بین‌الملل جشنواره پخش شد.

البته بخش بین‌الملل جشنواره تلاوت‌های مجلسی امسال برای اولین‌بار به صورت آزمایشی برگزار شد و پس از اعلام فراخوان جشنواره استقبال جالبی از آن به عمل آمد تا جایی که ۱۵۰ اثر از نقاط مختلف جهان به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد. در اولین دوره بخش بین‌الملل جشنواره تلاوت‌های مجلسی چهره‌هایی، چون عبدالفتاح طاروطی، احمد ابوالقاسمی و سیدعباس انجام، سعید مسلم از تونس و حسین همدان از لبنان آثار را قضاوت کردند و مهدی دغاغله رئیس هیئت داوران بود.
دفتر پانزدهیمن جشنوراه تلاوت‌های مجلسی بسته شد
 
محمدجواد حق‌شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران به عنوان دیگر سخنران مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره تلاوت مجلسی «فجر تلاوت»، در بخش‌هایی اظهار کرد: شاید یکی از ستم‌هایی که از سوی ما مسلمانان بر قرآن روا شده، رویکرد انحصارگرایانه به قرآن بوده است. اگر در درون بپذیریم که قرآن به همه تعلق دارد، علی‌القاعده باید برای افزایش حضور قرآن و مخاطبان قرآن در جامعه بیش از پیش تلاش کنیم. خدمت به قرآن این نیست که آن را تنها محدود به ماه رمضان و مجالس ترحیم برای آمرزش مردگان کنیم. قرآن نباید تنها زینت‌بخش مجالس سوگ ما باشد. سؤال اینجاست که چرا نباید قرآن را در شادی‌ها، جشن و سرور و مناسبت‌های مهم زندگی و در متن زندگی باشد؟ چه کسی گفته است که قرآن را باید تنها در جمع محدود خواند؟ آیا این ستم به قرآن نیست؟

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: وقتی که هنر تلاوت در کنار قرآن قرار می‌گیرد و توانمندی انسان در تلاوت آن با به کارگیری موسیقی استفاده می‌شود، قرآن شنیده‌تر می‌شود. ما باید بتوانیم از هنر‌هایی که امکان بسط و گسترش مفاهیم بلند قرآن کریم را دارد، بیشتر استفاده کنیم و امروز این وظیفه برعهده قاریان محترم و کسانی است که صوت زیبا دارند و این یکی از اتفاقات ارزشمند این جشنواره است تا بتواند قرآن را به خانه‌های مردم و جامعه بکشاند. این گامی قابل ستایش است.

عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دیگر سخنران این مراسم در بخش‌هایی با تأکید بر اینکه قرآن، عامل بیداری از غفلت و یادآور حقیقت است به ضرورت فلسفه قرائت، کتابت و حفظ قرآن اشاره کرد و گفت: همراه شدن با کاروان قرائت، کتابت و حفظ، ما را در مسیر تلاش برای تحقق وجود لفظی قرآن قرار می‌دهد و تلاش برای کتابت قرآن تلاش برای تحقق وجود کتبی قرآن است. همچنین تلاش برای قرائت قرآن تلاش برای وجود صوتی و لفظی قرآن است که در نهایت در مقابل تحریف‌پذیری آن کمک می‌کند.
دفتر پانزدهیمن جشنوراه تلاوت‌های مجلسی بسته شد

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: کتابت، قرائت و حفظ قرآن کریم زمینه‌ای را فراهم می‌کند که پیام‌های متعالی و ارزشمند قرآن را بار‌ها و بار‌ها ببینیم و به سمع دیگران برسانیم و این علوم از این جهت ارزش بسیاری دارد. همه این‌ها زمینه فهم بیشتر از قرآن را فراهم می‌کند که اگر این‌ها نباشد ما از بسیاری از نعمات برخوردار نخواهیم شد.

آخرین سخنران این مراسم داود جعفری، دبیرکل پانزدهمین جشنواره تلاوت‌های مجلسی بود که و ضمن ارائه گزارشی از مجموع آرای مردمی این جشنواره گفت: جشنواره تلاوت‌های مجلسی چند سال قبل در حسینیه صاحب‌الزمانی (عج) تهران و همچون کودکی نوپا کار خود را آغاز کرد و کم کم در سطح تهران و سپس در کل کشور به کار خودش ادامه داد. مجمع قرآنی صاحب‌الزمانی (عج) تهران متشکل از عده‌ای کوچک از بچه‌های هیئت قرآنی بود که امروز این هیئت تبدیل به یک جوان بروند شده که پا به عرصه بزرگ جهانی گذاشته است.

وی افزود: امسال بالغ بر سه میلیون بار این جشنواره دیده شد و بخش وسیعی از این دیدن در حوزه بین الملل بوده است. امروز یک اتفاق بزرگ از یک جلسه کوچک رخ داد که نشان‌دهنده اتکا و اطمینان به جوانان بود. ما اینجا یک نمونه کوچک از اتفاق جهانی هستیم که در جهت منویات مقام معظم رهبری حرکت کردیم. ایشان فرمودند ما باید امروز در صدد ساختن تمدّن خود باشیم و باور کنیم که این ممکن است؛ لذا کاری کنید که اگر مردم دیگر بلاد خواستند به یک علم دست پیدا کنند از طریق زبان فارسی آن را بیاموزند.

دبیرکل پانزدهمین جشنواره تلاوت‌های مجلسی گفت: برای داوری آثار حدود دو میلیون ۷۰۰ هزار نفر به شش نفر پایانی رأی دادند که نشان‌دهنده حمایت مردمی از این جشنواره است. پایان‌بخش این برنامه تقدیر و معرفی از برگزیدگان و رونمایی از لوح فشرده دوره ترتیل بیان وحی بود.
گزارش از وهاب خدابخشی
انتهای پیام
captcha