لازمه صلح پایدار اصلاح رابطه انسان با خداوند است
کد خبر: 3954167
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۴
ابتکار:

لازمه صلح پایدار اصلاح رابطه انسان با خداوند است

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: صلحی که در قرآن بارها از آن سخن گفته شده، از درون انسان‌ها آغاز می‌شود و اگر بخواهیم صلح پایداری شکل گیرد، باید رابطه انسان با خدا اصلاح شود. این رابطه آرامشی در وجود انسان ایجاد می‌کند که موجب آرامش با خانواده، جامعه و حتی محیط زیست می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایکنا، دومین روز از نشست بین‌المللی زنان، صلح و امنیت پایدار امروز دوشنبه 27 بهمن ماه با حضور معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

در این نشست ابتکار، صلح را بحث همه انسان‌ها دانست و گفت: اینگونه نیست که چون ما در غرب آسیا زندگی می‌کنیم و سال‌هاست که در این منطقه جنگ وجود دارد و وجود رژیم صهیونیستی و دخالت سایر کشورها منطقه را تحت تأثیر قرار داده است، فقط ما با جنگ درگیر باشیم. اکنون افریقا، امریکا و ... متأثر از ناامنی است و موضوع آوارگی، بی‌خانمانی انسان‌ها و فقر ناشی از جنگ و ناامنی کماکان موضوع همه بشر است. اگر روزی بیدار شویم و ببینیم که دیگر جنگی نیست، عید حقیقی برای همه جهان خواهد بود.

وی زنان را بیش از همه متأثر از جنگ‌ها دانست و گفت: تأثیرات طولانی جنگ‌ها حتی بعد از پایان جنگ همچنان بر زنان آسیب‌زاست. سال‌هاست که جنگ ایران و عراق به پایان رسیده اما تأثیرات جنگ در خانه زنان و مادران شهید ما همچنان ادامه دارد.

ابتکار با ابراز تأسف از اینکه حتی در کشورهایی که در جنگ نیستند تضییع حقوق کودکان وجود دارد، تصویب قانون حمایت از کودکان و نوجوانان را اقدامی مؤثر برای حمایت از کودکان در ایران برشمرد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: صلحی که در قرآن بارها از آن سخن گفته شده، از درون انسان‌ها آغاز می‌شود و اگر بخواهیم صلح پایداری شکل گیرد، باید رابطه انسان با خدا اصلاح شود. این رابطه آرامشی در وجود انسان ایجاد می‌کند که موجب آرامش با خانواده، جامعه و حتی محیط زیست می‌شود.

وی ضمن هشدار در مورد تأثیرات جنگ بر محیط زیست و باقی ماندن آلودگی‌های ناشی از جنگ در طبیعت، گفت: انسان‌ها اول باید به صلح درون برسند تا بتوانند به صلح جهانی دست پیدا کنند و یکی از مشکلات کنونی جهان این است که مدیریت سیاسی جهان از سوی افرادی صورت می‌گیرد که هنوز با خودشان به صلح و آرامش نرسیده‌اند.

ابتکار با تأکید بر اینکه صلح باید توأم با عدالت باشد، گفت: در مورد صلح در فلسطین صحبت زیاد شده است اما هیچگاه حقوق همه در این صلح دیده نشده است.

ابتکار با یادآوری اینکه چهل و دومین سال پیروزی انقلاب را پست سر گذاشتیم، گفت: انقلاب ما تحول بزرگی در جامعه بشری بود، به این دلیل که این نهضت در برابر استعمار ایستاد و الگویی در ساختار سیاسی جهان شکل داد که علی‌رغم فراز و فرودها در نوع خود بی‌نظیر است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری انقلاب ایران را برخاسته از صلح درونی امام خمینی(ره) دانست و گفت: امام از همه دعوت کرد که در برابر ظلم بایستند و این انقلاب علی رغم همه فشارها و جنگ اقتصادی کماکان مرجع الهام بخش برای همه انسان‌هاست.

وی از فعالیت ایران در زمینه صلح در منطقه و حمایت از پناهجویان سخن گفت و بیان کرد: تمام کودکان پناهجو در ایران به دستور مقام معظم رهبری می‌توانند رایگان تحصیل کنند؛ در شرایط کرونا نیز از خدمات بهداشتی رایگان برخوردار هستند.

ابتکار به جنایات گروه داعش در حق زنان و کودکان به خصوص زنان ایزدی اشاره کرد و گفت: مبارزه با این جریان شرور با هدایت سردار سلیمانی صورت گرفت و به موفقیت‌های بزرگی دست یافت که جاودانه و غیرقابل انکار است.

وی تصریح کرد: زنان به دلیل حس مادری و نگاه به آینده فرزندانشان صلح‌طلبی طبیعی دارند و باید از این حس در مناسبات جهانی و مدیریت مسائل امنیت و دیپلماسی صلح استفاده شود اما متأسفانه کماکان زنان نقش پررنگی در دیپلماسی بین‌المللی ندارند. در ایران به دستور رئیس جمهور کشورمان مقرر شده است که 40 درصد مدیران خانم باشند که اکنون 25 درصد این طرح محقق شده است.

وی از انتخاب سفیر زن در ایران نیز سخن گفت و افزود: امام راحل، مرحوم خانم مرضیه دباغ را به عنوان یکی از دو نماینده خود برای رساندن نامه به گورباچف انتخاب کرد و این اقدام پیام مهمی داشت. زنان به دلیل هوش عاطفی که دارند می توانند گره‌های مشکلات را رفع کنند.

وی بر لزوم توجه به امنیت زنان در درون خانواده و جامعه نیز اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم جامعه رو به رشد باشد باید امنیت در مفهوم وسیع در داخل کشورها برای زنان فراهم شود. در این زمینه ما لایحه حفظ کرامت زنان را به مجلس ایران ارائه کرده‌ایم که به ابعاد مختلف خشونت علیه زنان می‌پردازد، البته شرایط خشونت علیه زنان در ایران نسبت به سایر کشورها بهتر است اما در یک کشور اسلامی حتی نباید یک مورد خشونت علیه زنان وجود داشته باشد.

وی با تأکید بر نقش سازمان‌های خیریه و مردم نهاد در حمایت از زنان گفت: در ایران دو هزار و 700 سازمان مردم نهاد در موضوع زنان داریم و برنامه آموزشی برای تقویت این تشکل‌ها اجرا می‌شود.

ائتلاف زنان مسلمان برای صلح

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در پایان سخنانش با اشاره به تشکیل ائتلاف زنان مسلمان برای صلح گفت: این ائتلاف امکان تداوم فعالیت دارد.

در ادامه این نشست نیز پنل تبادل تجربیات بانوان فعال در کشورهای مختلف در زمینه ترویج صلح برگزار شد.

یادآوری می‌شود، دومین پنل این نشست نیز در نوبت بعد از ظهر برگزار می‌شود.

انتهای پیام
captcha