معرفی خدمات مرحوم «محمدجعفر تجلی» به جامعه قرآنی
کد خبر: 3964132
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۳

معرفی خدمات مرحوم «محمدجعفر تجلی» به جامعه قرآنی

دو نفر از فعالان قرآنی کشورمان ضمن معرفی گوشه‌ای از خدمات مرحوم محمدجعفر تجلی به جامعه قرآنی، او را در زمره مدیران موفق امور قرآنی کشورمان به حساب آوردند که برکات آثار او در این سالها هم جامعه قرآنی را بهره‌مند کرده است.

معرفی خدمات مرحوم «محمدجعفر تجلی» به جامعه قرآنی

به گزارش ایکنا؛ روز گذشته 23 فروردین ماه خبر درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر تجلی، معاون فرهنگی اسبق سازمان اوقاف و امور خیریه و مسئول برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن ایران در اواخر دهه 60 منتشر شد. برای آشنایی با خدمات این مدیر امور قرآنی در سال‌های دور، گفت‌وگویی با مهدی قره‌شیخلو و ذبیح الله روحی صورت گرفته است که در ادامه می‌خوانید:

مهدی قره‌شیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به اینکه حجت‌الاسلام تجلی در اواخر دهه 60 مسئولیت امور فرهنگی سازمان اوقاف را بر عهده داشته‌اند، گفت: در آن زمان کارهای خوبی نسبت به توسعه کمی و کیفی مسابقات در سطح بین‌المللی و ملی انجام دادند.

وی افزود: برخی مقررات و قوانین حمایتی برای صاحبان مسابقات بین‌المللی را ایشان به ثمر رساندند. قانونی که بر اساس آن نفرات صاحب رتبه در مسابقات بین‌المللی، می‌توانند بدون کنکور وارد دانشگاه شوند، از جمله موضوعاتی بود که در زمان ایشان و با پیگیری‌های ایشان به ثمر نشست.

قره‌شیخلو به راه‌اندازی چاپخانه بزرگ قرآن کریم اشاره و اظهار کرد: راه‌اندازی این چاپخانه که یکی از بزرگ‌ترین چاپخانه‌های خاورمیانه بود در زمان مدیریت ایشان راه‌اندازی شد. مرحوم تجلی در دوره‌ای که در سازمان اوقاف و امور خیریه مسئولیت قرآنی داشتند، بسیار پرکار، پرتلاش و موثر بودند.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه انگیزه کار قرآنی آن مرحوم بسیار زیاد و اثرگذار بود، بیان کرد: بعد از اینکه از مسئولیت قرآنی در اوقاف فارغ شدند و به امور دیگر پرداختند، همیشه ارتباط خود با فعالیت‌های قرآنی و جامعه قرآنی را قطع نکردند. ایشان حداقل در دوره‌ای که در حوزه قرآن فعالیت می‌کردند از مدیران کارآمد و اثرگذار کشور بودند که یادگارهای خوبی از خود به جا گذاشتند و ان‌شاءالله خداوند به پاس همه این زحمات و تلاش‌ها، رحمت واسعه خودش را نثار روح این مرد بزرگ کند.

قره‌شیخلو همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اثرگذاری‌های مرحوم تجلی بر مسابقات قرآن و ارتقاء سطح آن، گفت: ایشان در دوره‌ای مسئول مستقیم برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن بود و مطمئناً اثرات بسیار زیادی بر ارتقاء کمی و کیفی مسابقات داشته‌اند که البته این ارتقاء متناسب با امکانات و شرایط همان دوره بوده است.

وی افزود: زمانی که ایشان مدیر بودند، حدود 30 سال قبل و اواسط و اواخر دهه 60 بوده است. متناسب با امکاناتی که در آن دوره وجود داشته است، کارهای خوبی در حوزه مسابقات انجام داده‌اند. این اقدامات از حیث کمیت و کیفیت و از حیث تعامل با کشورهای دیگر برای حضور پررنگ متسابقان در مسابقات، دارای اهمیت است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان با تأکید بر اینکه عملکرد مرحوم تجلی را موفقیت‌آمیز می‌دانم، اظهار کرد: ایشان از جمله مدیران قرآنی بود که همواره اهمیت خاصی برای نظرات کارشناسان قرآنی قائل بود و ارتباطات خوبی با جامعه قرآنی داشت. ایشان از جمله مدیران موفق، پیگیری، پرتلاش و شایسته‌ای برای امور قرآنی کشور بودند.

پیگیری‌های تجلی برای حمایت از قاریان و حافظان بین‌‌المللی قرآن

همچنین ذبیح الله روحی، یکی دیگر از فعالان قرآنی کشور که سال‌های زیادی را با مرحوم محمدجعفر تجلی همکاری داشته است، نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، گفت: حجت‌الاسلام تجلی با عنوان مدیر دفتر خدمات دینی و قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه مسابقات قرآن در دو سطح ملی و بین‌المللی را برگزار می‌کرد، بعدها این پست به معاونت فرهنگی ارتقاء پیدا کرد.

روحی افزود: وی در دوره مدیریت مهدی امام جمارانی، ‌در سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان مشاور و سرپرست حوزه معاونت فرهنگی خدمت کرد و خدمات شایانی را در همان دوران از خود نشان داد و جامعه قرآنی سال های سال از آثار و برکات این خدمات بهره‌مند بوده است.

روحی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به اقدامات آن مرحوم در دوران مدیریت خود بر امور قرآنی اشاره و اظهار کرد: از جمله اقدامات برجسته وی می‌توان به راه‌اندازی چاپخانه قرآن سازمان اوقاف اشاره کرد که در نوع خود اقدام بسیار کم‌نظیری بود. در آن دوران این چاپخانه به عنوان یک چایخانه بی‌نظیر در خاورمیانه شناخته می‌شد.

وی بیان کرد: طرح حمایت از قاریان و حافظان بین‌‌المللی قرآن کریم و ادامه تحصیل در یک مقطع بالاتر از جمله طرح‌هایی بود که با پیگیری‌های وی به نتیجه رسید. همچنین اولین قاریان مصری همچون «غلوش» و «بسیونی» در دوره ریاست ایشان به ایران آمدند و شخصاً شاهد تلاش‌ها و زحماتی بودنم که ایشان برای به ثمر رسیدن این اقدام از خود نشان دادند. آثار حضور قاریان مصری بر جریان تلاوت ایران بر کسی پوشیده نیست و کسی که این اقدام را انجام داد، مرحوم تجلی بود.

انتهای پیام
captcha