مبنای منبر تغییر مخاطب است نه قصه‌گویی
کد خبر: 3970955
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۴
حجت‌الاسلام حائری طبسی:

مبنای منبر تغییر مخاطب است نه قصه‌گویی

سخنران و واعظ اهل‌بیت‌(ع) در برنامه هیئت‌آنلاین با تأکید بر اینکه هر کسی به نحوی به اهل بیت(ع) اظهار ارادت می‌کند، گفت: ما روی منبر فقط برای قصه‌گویی نمی‌رویم؛ مبنای ما تغییر مخاطب است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، مهمان بیست و یکمین برنامه هیئت‌آنلاین، حجت‌الاسلام سیدمرتضی حائری‌طبسی، سخنران و واعظ اهل بیت(ع) بود.

وی در این گفت‌وگو اظهار کرد: دغدغه امروز من مثل همه بچه هیئتی‌ها این است که این محدودیت‌ها و تلخی‌های هیئت را چگونه بگذرانیم؟ کرونا شاید تجربه خوبی شود؛ به هرحال می‌گذرد. اگر کرونا نبود برکاتی مثل همین هیئت‌آنلاین را نداشتیم، بساط زیبا و عالم‌گیری که موجب شده تا یک مجلس در تهران را همه در اقصی نقاط جهان ببینند. 

این سخنران درباره تفاوت کار تبلیغ در کشورهای عربی با ایران گفت: فیلمی از عزاداری کویت در سال 2000 وجود دارد که مراسمی بسیار سرد و بی‌روح است. اما حالا فرهنگ عزاداری از ایران به آنجا منتقل شده است. این تأثیر هیئت‌های ایران است. الان آن‌ها هم به سبک هیئت‌های ما هروله می‌کنند و سینه می‌زنند. اما بحرین چون ایرانی هستند از ابتدا فرهنگ عزدارای‌شان مثل ما بود. 

طبسی بیان کرد: بچه مذهبی‌ها نباید توقع داشته باشند که دیگران هم مثل آنها باشند. هرکس باید آن‌طوری که دوست دارد به اهل‌بیت عرض ادب کند. بچه هیئتی‌ها غرق محبت امام حسین(ع) هستند و باید این محبت را با رفتارشان بین بقیه پخش کنند تا دیگران جذب شوند. ما اجازه توهین به کسی که در ایام محرم یا فاطمیه مثل ما اهل مجلس نیست یا مراسم شادی می‌گیرد نداریم.

وی افزود: این‌طور نیست که ما به بهشت می‌رویم آن‌ها جهنم. اما بهشت دوستداران اهل بیت(ع) با بقیه فرق می‌کند. چتر خداوند در بهشت شامل حال خیلی‌ها می‌شود. روایت داریم روز قیامت، نعمت‌های خدا در بهشت به درگاه پروردگار گلایه می‌کنند که تو ما را برای این‌ها خلق کردی ولی این‌ها به ما توجه نمی‌کنند. ندا می‌رسد این گروه را رها کنید این‌ها دوست دارند کنار سیدالشهداء بنشینند. البته هیئتی‌ها هم باید خیلی انسان‌های خوبی باشند تا به این درجه برسند. سیدالشهدا(ع) رحمت واسعه خداوندی است. بنابراین خیلی‌ها زیر چترش قرار می‌گیرند. اگر خدای‌نکرده نسبت‌به مردم عادی حتی در ذهنم فکر نادرستی کنم، جوابی برای اربابم نخواهم داشت. وظیفه‌ من فقط آن است که افراد را جذب کنم. اسلام طوری ما را تربیت کرده که این توقع از بچه هیئتی‌ها بیشتر است.

وی افزود: ما روی منبر فقط برای قصه‌گویی نمی‌رویم؛ مبنای ما تغییر مخاطب است. وقتی کسی به امام حسن مجتبی(ع) توهین کرد. امام چگونه برخورد کردند؟ حضرت فرمودند هر نیازی داری بیا پیش من و این باعث تغییر آن مرد شد. ما باید این رفتار را یاد بگیریم. اگر کسی هیئت نمی‌آید یا درباره هیئت، بد حرف می‌زند ما حق درشتی نداریم، چون ما برای وصل کردن آمدیم.

این سخنران تصریح کرد: من به خیلی‌ها بدهکارم؛ اول از همه به امیرالمؤمنین(ع) بدهکار هستم. اگر مولا امیرالمؤمنین(ع) به من بگوید ابن‌ابی‌الحدید معتزلی برای من شعر گفت و کتاب نوشت و حمایت کرد شما برای من چه کار کردید چه جوابی داریم؟ برای همین خودم را بدهکار می‌دانم. بعد به همه اساتیدم، پدر و مادرم و بعضی از بچه هیئتی‌ها بدهکارم که شاید نسبت به آن‌ها کم‌کاری کرده باشم.

وی اضافه کرد: من 10 سال از عمرم را خارج از کشور زندگی می‌کردم ولی احساس می‌کنم اشتباه کردم. باید در همان قم می‌ماندم و مسیر علمی خودم را طی می‌کردم شاید امروز بهتر می‌توانستم مثمرثمر باشم.

لازم به یادآوری است، «هیئت‌آنلاین» ویژه‌برنامه 30 قسمتی تهیه‌ شده در پلتفرم هیئت‌آنلاین به نویسندگی حامد عسگری، اجرای صابر خراسانی و کارگردانی امیر تاجیک است. این مجموعه فاخر مذهبی در شب‌های ماه رمضان از وبسايت و اپلیکیشن «هیئت‌آنلاین» و سامانه‌های دیگر در فضای مجازی برای مخاطبان منتشر می‌شود.

قسمت‌های مختلف این مجموعه هر روز ساعت ۱۸:۳۰ پخش خواهد شد.

انتهای پیام
captcha