نیاز به کادرسازی در گام دوم انقلاب اسلامی
کد خبر: 3977214
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۶
گزارش ایکنا از رونمایی کتاب‌های انتشارات انقلاب اسلامی؛

نیاز به کادرسازی در گام دوم انقلاب اسلامی

رئیس اندیشگاه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: در گام دوم انقلاب اسلامی به کادرسازی نیاز داریم که باید براساس فرمایشات رهبری تبیین شود. در این زمینه، مسئولینی باید امور را برعهده بگیرند که خود را در تراز رجل سیاسی تقویت کنند.

نیاز به کادرسازی در گام دوم انقلاب اسلامی داریمبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیین معرفی و رونمایی از کتاب «رجل سیاسی» و «دولت جوان حزب‌اللهی» ظهر امروز ۲۳ خردادماه در دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، انتشارات انقلاب اسلامی برگزار شد.

محمدعلی قندهاری، مدیر عامل انتشارات انقلاب اسلامی در این مراسم، گفت: انتشارات انقلاب اسلامی طی ۱۱ سال فعالیت، ۲۰۰ عنوان کتاب منتشر کرده و در کنار کتاب‌های تحلیلی و پرداختن به زندگی مقام معظم رهبری، تبیین بیانات معظم‌له را نیز به عنوان یکی از وظایف اصلی مورد توجه قرار داده است. همچنین در مناسبت‌ها و اتفاقات مهم سیاسی و مذهبی، کتاب‌هایی شامل «انتخاب صالحان» و «انتخابات لیلة القدر نظام اسلامی» را منتشر کرده است.

وی افزود: امسال در آستانه انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری دو کتاب «رجل سیاسی» و «دولت جوان حزب‌اللهی» را منتشر کردیم که در این دو اثر سعی شده شاخص‌ها و تراز‌های مدنظر مقام معظم رهبری هم برای سیاستمداران تراز انقلاب و هم شاخص‌های تشکیل دولت پیش رو مورد توجه قرار گیرد. بنا داریم با انتشار این کتاب‌ها، دغدغه‌های مقام معظم رهبری را تبدیل به مطالبه عمومی کنیم.

قندهاری ادامه داد: با توجه به زمان اندک تا انتخابات ریاست جمهوری، نسخه PDF کتاب «دولت جوان حزب‌اللهی» به صورت رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است. کتاب «رجل سیاسی» نیز به صورت چاپی در دسترس مخاطبان قرار دارد.

مدیرعامل انتشارات انقلاب اسلامی در ادامه بیان کرد: انتشارات انقلاب اسلامی در فصل جدید فعالیت‌ها هم تولید محتوا و هم بازآفرینی گرافیکی و هویت بصری آثار را در دستور کار خود قرار داده است. همچنین پیش از این، انتشارات دارای لوگو و نشان نبود، از این رو این نشان با طراحی مسعود نجابتی آماده شده که از تکرار سه حرف الف به عنوان اولین و استوارترین حرف شکل یافته است.

معرفی جلوه‌هایی از الگوی سیاستمدار تراز

حجت‌الاسلام علی محمدی، گردآورنده کتاب «رجل سیاسی» درباره این اثر گفت: این کتاب در هفت فصل باور‌های سیاستمدار تراز، شناخت‌های لازم برای سیاستمدار تراز، شاخص‌های سیاستمدار تراز، اهداف سیاستمدار تراز، وظایف سیاستمدار تراز، الگو‌های سیاستمدار تراز و جلوه‌هایی از الگوی سیاستمدار تراز گردآوری شده است.

وی افزود: در فصل شاخص‌های سیاستمدار تراز، ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری سیاستمدار ذکر شده است. این شخص باید به اسلام ناب، محور بودن مردم و پیشرفت پایبند باشد. سیاستمدار تراز به دنبال محقق کردن معارف اسلام در جامعه اسلامی است. در فصل وظایف سیاستمدار تراز، رعایت تقوا از مهمترین بخش‌های این فصل است. در این فصل نسبت به گناه‌هایی که مسئولان ممکن است مرتکب آن‌ها شوند، از جمله تخطی از قانون اساسی اشاره شده است. در فصل ششم، الگو‌های سیاستمدار تراز از سخنان و الگو‌های تبیین شده از سوی مقام معظم رهبری بیان شده و از دو الگوی بزرگ اسلامی یعنی حضرت امیرالمومنین و امام خمینی(ره) در این بخش بهره گرفته است.

محمدی در پایان با اشاره به معرفی جلوه‌هایی از الگوی سیاستمدار تراز در فصل هفتم بیان کرد: در این فصل عمار یاسر، شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر، سیداسدالله لاجوردی و سردار سلیمانی به عنوان الگو‌های یک سیاستمدار تراز معرفی شده‌اند.

اندیشه و عملکرد کارگزاردر دولت اسلامی

در ادامه این مراسم، محمد اسحاقی، معاون آموزش و پژوهش انتشارات انقلاب اسلامی گفت: اندیشه و بیانات رهبری را با توجه به نیاز‌ها و ضرورت‌ها در اولویت می‌بینم. این اندیشه و بیانات مبتنی بر مبانی وحیانی و تجربه زیسته مقام معظم رهبری است و شناخت باید نسبت به نظام‌های سیاسی و مکاتب و نظرات کارشناسی ایشان صورت گیرد و این اندیشه پویا و سیره تبدیل به کتاب شود.

وی افزود: سه گام «تفقه و شناخت»، «تبلیغ و ترویج» و «تحقق» را باید در راه رسیدن به حکومت اسلامی پیمود. جلوگیری از تحریف و انحراف هم در آن قرار دارد. باید شناخت درستی در این زمینه داشته باشیم، زیرا دولت جوان انقلابی مقدمه تشکیل حکومت اسلامی است.

اسحاقی با اشاره به اینکه کتاب دولت جوان انقلابی در چهار فصل تدوین شد، افزود: در فصل اول این کتاب به بررسی مفاهیمی همچون دولت، دولت اسلامی، جایگاه ویژه دولت در نظام اسلامی، ویژگی‌ها و اوصاف کارگزاران دولت اسلامی پرداخته شده است. در فصل دوم این کتاب با معناشناسی واژه «جوان»، موضوعاتی همچون اهمیت جوان‌گرایی و ویژگی‌های جوانان مورد بررسی قرار گرفته و در فصل سوم با تبیین مفهوم «حزب‌الله» و بیان وظایف و شاخص‌های آن به ضرورت استفاده از نیرو‌های حزب‌اللهی در دولت اشاره شده و در فصل پایانی ضرورت و کارآمدی دولت جوان حزب‌اللهی از دیدگاه حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله العالی) مورد بررسی قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: محوری‌ترین مؤلفه‌ای که در شاخص‌های معرفی شده از سوی امام و رهبر معظم انقلاب برای ایجاد دولت اسلامی مطرح است، مسئله اندیشه و عملکرد کارگزار است. کارگزار شایسته، طراح تمام برنامه‌ها، مجری همه سیاست‌ها، واضع قوانین و متصدی اصلاح و تحقق دولت اسلامی در چهارچوب نظام انقلابی است. کارگزار در تراز دولت اسلامی دارای دو ویژگی تعهد و خصوصیات اخلاقی فردی و اجتماعی از قبیل عدالت، تقوا و معنویت و همچنین داشتن تجربه تخصص لازم مدیریتی و اجرایی برای تصدی امور محوله است تا منجر به کارآمدی در نهاد مربوطه شود. 

اسحاقی در ادامه بیان کرد: فایل الکترونیکی این کتاب روی سایت انتشارات انقلاب اسلامی قرار دارد و این کتاب باید تحول در حکمرانی و نحوه مدیریت را به دنبال داشته باشد. در حال حاضر این اثر می‌تواند چارچوب‌هایی را برای ارزیابی نامزد‌های انتخاباتی به مخاطبان ارائه دهد. در واقع مخاطب با مطالعه این کتاب به این مسئله پی می‌برد که نیاز‌های کشور و شاخصه تحول در حکمرانی چیست. 

سیاست و قدرت هدف شده است

حجت‌الاسلام علی ذوعلم، رئیس اندیشگاه گام دوم انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی فقط یک رویداد تاریخی نیست، بلکه یک نقطه عطف اندیشه‌ای و گفتمانی است، گفت: این انقلاب در بستری شکل گرفت که انگاره‌های لیبرالیستی در رفتار سیاسیون و احزاب حاکم بود و کار را برای پیشرفت مطلوب انقلاب دشوار می‌کرد. آنچه امروز در جامعه می‌بینیم و نمونه‌های آن را می‌توان در تبلیغات سیاسی و مناظره‌ها دید، این است که گویا سیاست و قدرت، هدف است و دستیابی به این قدرت یک امر مستحسنی است. در حالی که سیاست و قدرت یک ابزار و زمینه‌ای برای رشد و رفع موانع پیشرفت جامعه اسلامی است.

وی افزود: ما هنوز عقب‎ماندگی بسیار زیادی در تبیین و ارائه منطق پشتیبان برای نظام سیاسی داریم. هنوز عده‌ای در زمینه اجماع میان جمهوریت و اسلام سوال و شبهه دارند. این مسئله نشان می‌دهد در این زمینه کم‌کاری کرده‌ایم. دو کتاب «رجل سیاسی» و «دولت جوان حزب اللهی» می‌خواهد حکومت تراز انقلاب اسلامی را از زاویه‌ای دیگر تبیین کند. ارزش‌های کلان جمهوری اسلامی باید از درون دولت جوان حزب اللهی بیرون بیاید. در گام دوم انقلاب اسلامی به کادرسازی نیاز داریم که باید براساس فرمایشات رهبری تبیین شود. اگر این امر به عهده احزاب باشد، آن‌ها کادر سازی نمی‌کنند. از این رو باید مسئولینی امور را برعهده بگیرند که خود را در تراز رجل سیاسی تقویت کنند.

ذوعلم تصریح کرد: این کتاب ارزشمند است و باید نقطه آغاز تلقی شود. تدوین منطق پشتیبان این دیدگاه، براساس مبانی عقلی، نقلی، روایی، قرآنی و ... نیاز به امتداد گفتمانی و کاربردی دارد و دولت سیزدهم باید این مسئله را در جلسات خود قرار دهد. 

انتهای پیام
captcha