چگونگی برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن بنگلادش در شرایط کرونا
کد خبر: 3977357
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۴
در گفت‌وگو با علیرضا بیژنی مطرح شد؛

چگونگی برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن بنگلادش در شرایط کرونا

نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور بنگلادش ضمن تشریح فرایند این رقابت‌ها و دریافت رتبه اول، گفت: این مسابقات در مرحله اول به صورت قاره‌ای و در فینال با حضور نمایندگانی از قاره‌های مختلف برگزار شد.

کم و کیف مسابقات بین‌المللی قرآن بنگلادش / تأکید بر سطح مطلوب مسابقات

علیرضا بیژنی، نفر اول مسابقات بین‌المللی قرآن کشور بنگلادش، درباره این رقابت‌ها و نحوه حضور در آن در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا گفت: پیش از این و بعد از دریافت رتبه در مسابقات کشوری، به عنوان نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی مالزی انتخاب شدم. به سبب شیوع کرونا مسابقات مالزی برگزار نشد و ایران تنها کشوری بود که به برگزاری رقابتی بین‌المللی به صورت مجازی اقدام کرد و در ادامه کشور بنگلادش هم مسابقاتش را مجازی پیش برد.

وی افزود: طی تماس کمیته اعزام و دعوت از قاریان با اینجانب، ‌اعلام شد که اگر تا پایان سال 1400 مسابقات مالزی برگزار نشود، سهمیه من برای حضور در مسابقات از بین خواهد رفت، لذا پیشنهاد دادند به جای حضور در مسابقات مالزی، بین‌المللی بنگلادش را برگزینم. با اساتید مشورت کردم و با توجه به اینکه امکان برگزاری مسابقات مالزی ضعیف است، این پیشنهاد را پذیرفتم.

بیژنی با اشاره به اینکه مسابقات بنگلادش در دو مرحله برگزار شد، تصریح کرد: بر اساس اعلام برگزارکنندگان، مرحله اول به صورت قاره‌ای برگزار شد و از هر قاره، سه نفر به فینال مسابقات راه پیدا کردند. در این مرحله رتبه اول را کسب کردم و در فینال که روز گذشته 23 خرداد برگزار شد نیز از بین 15 قاری راه‌یافته به فینال، موفق به کسب رتبه اول شدم. در فینال، شرکت‌‌کنندگانی از کشورهای مصر، ترکیه، دانمارک،‌ مالزی، پاکستان، هند و ... حضور داشتند و نماینده کشورهای بنگلادش و ترکیه نیز رتبه‌های دوم و سوم را کسب کردند.

نفر اول مسابقات بین‌المللی قرآن بنگلادش در مورد رقبایی که در این مسابقات حضور یافته بودند، گفت: معمولاً در مسابقات بین‌المللی چند قاری سطح بالا حضور دارد و بقیه نسبتاً ضعیف هستند. در فینال مسابقات که اکثر تلاوت‌ها را به صورت آنلاین شنیدم تلاوت ضعیفی وجود نداشت و همه تقریباً در سطح خوبی بودند.

وی با اشاره به اینکه این مسابقات به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: براساس آنچه به صورت مجازی مشاهده کردم، جمعیت در سالن محل برگزاری حضور داشت و فایل تلاوت قاریان شرکت‌کننده برای آنها و داورانی که به صورت مجازی نمره می‌دادند، پخش می‌شد. بعد از اینکه تلاوت مرحله اول را ضبط و ارسال کردم، به شرکت‌کنندگان یک روز مهلت داده شد تا تلاوت مرحله فینال را ارسال کنند. سپس با همکاری و هماهنگی اوقاف استان در مدت اندکی تلاوت انجام و ارسال شد. در طول برگزاری مسابقات نیز شرکت‌کنندگان از طریق نرم‌افزار zoom در جریان تلاوت‌ها قرار گرفتند.

نماینده ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور بنگلادش در مورد تیم داوری اظهار کرد: اطلاع‌رسانی خاصی در مورد این موضوع صورت نگرفت، اما بر اساس آنچه مشاهده کردم، متوجه شدم داورانی از کشورهای مصر و بنگلادش حضور داشتند. در مورد اختتامیه، میزان جوایز و ... نیز اطلاع‌رسانی نشده است. مسابقات روز گذشته برگزار شد و پس از پایان، نفرات برتر را اعلام کردند.

وی در پاسخ به سؤالی در مورد حضور در مسابقات کشوری طی امسال یا سال‌های آینده گفت: علاقه‌ای به حضور در مسابقات ندارم و همان سال که در مسابقات کشوری حضور یافتم و صاحب رتبه شدم، گمان می‌کردم که همه چیز تمام شده است، اما کرونا همه چیز را تغییر داد، لذا اگر کسب رتبه در این مسابقات بتواند عنوان بین‌المللی را به همراه داشته باشد، از این پس در مسابقات حضور نخواهم یافت و بیشتر به تلاوت خواهم پرداخت، چراکه مسابقات را امر مضری برای تلاوت قرآن می‌دانم. قاریان در مسابقات حضور می‌یابند، زیرا فضا به گونه‌ای است تا همه مجبور به شرکت در مسابقات شوند.

بیژنی افزود: سبک تلاوت من چندان مسابقاتی نیست. امسال در مسابقات ثبت‌نام نکرده‌ام، اما احتمال دارد به دلیل کسب رتبه در مسابقات بنگلادش از برخی مراحل معاف شوم. با توجه به اینکه تلاوتم با مسابقات، منافات دارد به احتمال 90 درصد در مسابقات حضور نخواهم یافت.

وی در پایان از اساتیدی که طی این مدت او را یاری کرده‌اند، قدردانی کرد و گفت: به خصوص از استاد سعید بیژنی قدردانی می‌کنم که فضا را به خوبی فراهم کردند و بخش عمده‌ای از پیشرفت قرآنی‌ام را مدیون ایشان هستم.

انتهای پیام
captcha