برداشت غلط از مفهوم بازسازی ساختار فرهنگی
کد خبر: 4004222
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۲
امیرحسین بانکی‌پور فرد بیان کرد:

برداشت غلط از مفهوم بازسازی ساختار فرهنگی

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به مفهوم بازسازی ساختار فرهنگی کشور تصریح کرد: یکی از اشکالاتی که نیروهای انقلابی دارند این است که تا وارد مجموعه‌ها و سازمان‌ها می‌شوند دچار تب تغییر ساختار اداری و سازمانی شوند در حالی که تحول ساختاری غیر از تغییر ساختار سازمانی و اداری است.

امیرحسین بانکی پور فرد، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس

امیرحسین بانکی‌پور فرد، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره مشکلاتی که ساختار فرهنگی کشور را نیازمند یک بازسازی انقلابی کرده است، گفت: با وجود آنکه تخصص اصلی رهبران انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگی بود و بنیان‌های انقلاب نیز فرهنگی بود اما در این 42 سال در عین حال که موفقیت‌های زیادی داشتیم در بخش فرهنگ به اهداف مد نظر دست پیدا نکردیم.

وی افزود: یکی از دلایل اصلی این عدم موفقیت این است که ساختارهای فرهنگی متناسبی ایجاد نکردیم و روال های فرهنگی ما نیازمند یک بازسازی و مهندسی جدید است که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کردند. البته مقام معظم رهبری بیش از 20 سال قبل با عبارت مهندسی فرهنگی به این امر اشاره کردند و الان با ادبیات دیگری مسئله را مطرح کردند. اخیراً هم ایشان در مراسم اربعین به جهاد تبیین و در مراسم تنفیذ به هزینه چندین برابری دشمن در مسائل تبلیغی و فرهنگی نسبت به مسائل اقتصادی تأکید کردند اما ما تا چه اندازه در حوزه تبیین، تبلیغ و به عبارت کلی‌تر حوزه فرهنگ کار کردیم؟


بیشتر بخوانید: 


بانکی‌پور فرد بیان کرد: حجم هجمه فرهنگی دشمن با اقدامات تبلیغی و تبیینی در جبهه خودی واقعا غیر قابل مقایسه و نابرابر است. مجموعه‌های انقلابی در مسائل سیاسی و امنیتی خوب حرکت می‌کنند اما در مسائل فرهنگی خیلی با تسامح برخورد می‌کنند در حالی که جبهه دشمن در رو در رویی‌های سیاسی و امنیتی خیلی زود کوتاه می‌آید اما در حوزه فرهنگی به هیچ وجه عقب‌نشینی نمی‌کند و همه جانبه حمله می‌کند، لذا حوزه فرهنگی نیازمند افرادی است که فهم عمیقی از این حوزه داشته باشند، ساختارها را بشناسند و رویکردهای نوآورانه داشته باشند. با نگاه‌های سطحی، روزمره، سیاسی و اقتصادی به فرهنگ نمی‌توان تحول اساسی ساختاری در این حوزه ایجاد کرد.

تحول ساختاری فراتر از تحول اداری و سازمانی است

بانکی‌پور فرد در پاسخ به این سؤال که آیا تحول ساختاری در فرهنگ محدود به نهادها و سازمان‌های فرهنگی است یا عرصه ذهنیت‌ها و رفتارهای عمومی را نیز در برمی‌گیرد، گفت: یکی از اشکالاتی که نیروهای انقلابی دارند این است که تا وارد مجموعه‌ها و سازمان‌ها می‌شوند دچار تب تغییر ساختار اداری و سازمانی شوند در حالی که تحول ساختاری غیر از تغییر ساختار سازمانی و اداری است. در واقع تغییر ساختار اداری بخش کوچکی از تحول ساختاری است نه همه آن.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تأکید کرد: منظور مقام معظم رهبری از بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی محدود به یک تغییر ساختار اداری نیست. برای فهم دقیق این مسئله باید مدیران فرهنگی، متخصصان این حوزه را که فهم درست و عمیق از فرهنگ دارند در قالب اتاق فکر و هیئت‌های اندیشه‌ورز به کار بگیرند و تعامل خوبی با آنها داشته باشند تا از تمرکز یا به عبارت دیگر انحراف ذهنی مدیران به سمت تغییر در ساختار و نظم سازمانی و اداری جلوگیری شود.

چرایی کم اثری طرح‌های فرهنگی در مواجهه با هجمه فرهنگی دشمن

بانکی‌پور فرد درباره مشکل اصلی در ناکامی یا کم اثری طرح‌ها و برنامه‌‌های فرهنگی ما در مقابل هجمه‌های فرهنگی دشمن به ویژه در موضوع سبک زندگی با همه ابعاد آن گفت: مشکل این است که ما بیشتر از روش اعلام موضع و بیان یک سری بایدها و نبایدها استفاده کنیم و تصور می‌کنیم همین که به طور مثال اعلام کردیم که باید جلوی سگ‌گردانی گرفته شود کافی است و وظیفه خود را انجام داده‌ایم و این معضلی است که در خیلی از بخش‌های فرهنگی دیده می‌شود.

وی ابراز کرد: هر یک از این بایدها و نبایدها، چگونگی‌هایی دارد و نیازمند وقت گذاشتن و تمرکز برای حل مسئله است در حالی که اغلب فعالان عرصه فرهنگی چون می‌خواهند در همه حوزه ها و مسائل فرهنگی کار کنند نمی‌توانند تمرکز داشته باشند و طبعاً هم به نتیجه نمی‌رسند در حالی که یک عده باید بر روی فرزندآوری متمرکز شوند و عده‌ای روی حجاب، فضای مجازی و ... متمرکز شوند تا بتوانند مسئله را به صورت عمیق بررسی کنند.

وی با اشاره به اهمیت مسئله پیوست رسانه‌ای و تبلیغاتی گفت: مجموعه‌های انقلابی ما اغلب به صورت جزیره‌های جدا از هم عمل می‌کنند و بعضاً هم کارهای یکدیگر را خنثی می‌کنند و به هم متصل نیستند. در فضای رسانه‌های داخلی یک عده با جریان تبلیغاتی دشمن همراهی می‌کنند و عده دیگر در دفاع کردن ضعیف عمل می‌کنند و در جاهایی هم که باید حمله کنند با ترس و لرز عمل می‌کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان با بیان اینه باید یک اتصال رسانه‌ای میان مجموعه‌های انقلابی شکل بگیرد، گفت: علت این عدم اتصال هم این است که فعالان این عرصه یا تکنیکی پرورش پیدا کرده‌اند و عمق فکری لازم را ندارند و از طرف دیگر آنهایی که عمق فکری دارند تکنیک بلد نیستند و با زبان روز آشنا نیستند و همه نیز در حوزه فرهنگ خود را مجتهد می‌دانند در حالی که در این عرصه فقط یک امام به نام رهبری داریم که باید موضع ایشان را فهم کنیم نه اینکه تفسیر به رأی کنیم که نمونه این تفسیر به رأی‌ها را در موضوع فرزندآوری و فضای مجازی مشاهده کردیم.

انتهای پیام
captcha