جایزه علمی مهم جهان اسلام هیچ موقوفه‌ای ندارد
کد خبر: 4004817
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۳
صفاری‌­نیا در گفت‌وگو با ایکنا:

جایزه علمی مهم جهان اسلام هیچ موقوفه‌ای ندارد

مدیر بنیاد مصطفی (ص) با اشاره به اینکه جایزه جهانی مصطفی(ص) هنوز هیچ موقوفه‌ای ندارد گفت: این جایزه برای دانشمندان مطرح جهان اسلام یک جایزه مردمی است و علاقه‌مندان در ترویج علم در جهان می‌توانند در تأمین آن مشارکت داشته باشند.

پنج شنبه/ جایزه علمی مهم جهان اسلام هنوز هیچ موقوفه‌ای ندارد

مهدی صفاری‌­نیا، مدیر بنیاد مصطفی (ص) در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به اینکه این بنیاد به عنوان جایزه علمی مهم جهان اسلام هنوز هیچ موقوفه‌ای ندارد، گفت: جایزه علم و فناوری مصطفی(ص) در سال 91 به عنوان نشان برتر علم و فناوری جهان اسلام مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی شد. در مرحله بعد جایزه مورد تقدیر سازمان همکاری‌های علمی فناوری کشورهای اسلامی (بخش علم و فناوری کامستک) قرار گرفت و اقدامات جایزه با توجه به رویکرد جهانی که برای توسعه همکاری علمی بین کشورهای مختلف دارد، در قالب گزارشی از طرف بخش همکاری‌های جنوب ـ جنوب سازمان ملل مورد تقدیر قرار این سازمان قرار گرفته و در قالب گزارشی در سطح جهان منتشر شد.

جایزه اهدایی بنیاد مصطفی(ص) از منابع دولتی نیست

وی با اشاره به اینکه جایزه مصطفی(ص) یک جایزه علمی برای دانشمندان برتر جهان اسلام است و ظرفیتی است که توانسته همکاری‌های علمی و فناوری را بین کشورهای جنوب ـ جنوب توسعه دهد، گفت: یکی از تصمیماتی که در خصوص جایزه مصطفی از ابتدا گرفته شد این بود که یک جایزه متعلق به مردم و جامعه علمی باشد، به همین جهت با وجود سختی‌های زیاد برای تأمین مبالغ اهدایی جایزه مصطفی به سمت تأمین مالی دولتی نرفتیم.

صفاری‌­نیا ادامه داد: بر همین اساس این جایزه به عنوان «بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص)» و  قالب یک بنیاد غیردولتی و سازمان مردم‌نهاد در وزارت کشور ثبت شد. این بنیاد یک صندوق سرمایه‌گذاری نیکوکاری را از صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیکوکاری سازمان بورس برای تأمین مالی جایزه اهدایی به ثبت رساند.

وی ادامه داد: بیش از پنج سال از عمر صندوق سرمایه‌گذاری نیکوکاری مصطفی(ص) می‌گذرد و این صندوق توانسته بیش از 600 میلیارد ریال منابع مردمی از افراد حقیقی و حقوقی جذب کند. بخشی از این منابع اهدایی بوده و بخشی نیز قرض‌الحسنه است. در بخش قرض‌الحسنه خیر هر مدتی که علاقه‌مند باشد پول خود را در صندوق می‌گذارد و هر زمان هم که خواست می‌تواند آن را بردارد.

شفافیت عملکرد

مدیر بنیاد مصطفی (ص) تصریح کرد: عملکرد این صندوق شفاف است و در سایت آن گزارش عملکرد سالانه و نحوه جذب و هزینه کرد منابع اعلام می‌شود. این صندوق ضامن نقدشوندگی برای افرادی دارد که می‌خواهند پول خود را به صورت قرض‌الحسنه در آن قرار دهند نیز دارد.

در حوزه وقف برای علم و فناوری غفلت شده است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشینه غنی امور خیر و وقف در ایران، گفت: سوابق خوبی در انجام امور خیر و وقف برای علم و فناوری در ایران وجود دارد. کتابخانه‌های وقفی زیادی داریم و مردم موقوفات زیادی به دانشگاه تهران و سایر مراکز علمی اهدا کرده‌اند اما در دهه اخیر علی‌رغم اینکه در حوزه مدرسه‌سازی، ساخت درمانگاه و ... اقدامات خیریه گسترده‌ای انجام شده است، در حوزه وقف برای علم و فناوری غفلت شده است.

صفاری ­نیا با یادآوری این مسئله که وقف برای علم و فناوری از جنس وقف‌هایی است که خیر آن مضاعف‌تر است، گفت: وقف برای علم موجب افزایش علم در جهان، تربیت دانشمندان برتر، ساخت داروها و ابداع روش‌های درمانی جدید و ... می‌شود و امید به آینده را می‌تواند در نسلی از جوانان ایجاد و ارتقا دهد.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری روی جامعه علمی دانش‌آموزی و دانشجویی باعث امیدآفرینی بین آنها شده و حرکت علمی آنها را تسهیل می‌کند و حرکت علمی این افراد، ده‌ها حرکت علمی جدید را به وجود می‌آورد. بنیاد علم و فناوری مصطفی اکنون در همه حوزه‌ها فعال شده است. بیش از 15 هزار دانش‌آموز و دو هزار دانشجو از کشورهای مختلف در منظومه ما قرار دارند و چند دوره با هم رقابت کرده‌اند.

مدیر بنیاد مصطفی (ص) از ارتباط شش هزار دانشمند در حوزه‌های مختلف علمی از کشورهای مختلف جهان با این بنیاد سخن گفت و اعلام کرد: اولویت اول ما اعطای جایزه مصطفی(ص) است و با توجه به اینکه منابع محدود است سایر بخش‌ها به صورت حداقلی اجرا می‌شود در حالی که ظرفیت بالایی در بخش‌های مختلف وجود دارد.

وی ادامه داد: اگر خیرینی که در کشور علاقه‌مند به کار خیر ماندگار هستند وارد حوزه وقف و خیر علم و فناوری شوند منابعی که به این امر اختصاص می‌دهند جزو باقیات‌الصالحات دائمی برای آنها خواهد بود. گاهی ما به یک نفر کمک می‌کنیم که ارزشمند است اما گاهی به فردی کمک می‌کنیم که می‌تواند جریان علمی در سطح جامعه ایجاد و با فعالیت علمی خود به هزاران نفر دیگر کمک کند.

صفاری ­نیا در پایان گفت: در حال حاضر شش شرکت بخشی از سود سالانه خود را در قالب نذر علمی به بنیاد مصطفی(ص) هدیه می‌دهند. مردم علاقه‌مند نیز می‌توانند در قالب هبه، نذر علمی، قرض‌الحسنه، کمک‌های نقدی و غیر نقدی و وقف به این بنیاد کمک و در ارتقای علم در جهان شریک شوند. کسانی که وقف می‌‌کنند حتی می‌توانند برای آن موارد استفاده خاص مثل دانش‌آموزان مستعد یا دانشمندان جوان را تعیین و از این افراد حمایت کنند.  

انتهای پیام
captcha