هویت‌بخشی به مؤسسات قرآنی به صورت جدی انجام شود / مشکل تمدید مجوز در هرمزگان+فیلم
کد خبر: 4017462
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۱
ناصری:

هویت‌بخشی به مؤسسات قرآنی به صورت جدی انجام شود / مشکل تمدید مجوز در هرمزگان+فیلم

مدیرعامل اتحادیه قرآنی هرمزگان گفت: در استان هرمزگان مؤسسات تحت نظارت سازمان تبلیغات اسلامی با معضل تمدید مجوز، چندین سال است که روبرو هستند. مدیران مؤسسات مدارک را برای صدور مجوز و تمدید مجوز ارسال کرده‌اند، اما هنوز این فرایند تکمیل نشده است تا مجوز آنها صادر شود.

عماد ناصری، مدیرعامل جدید اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت هرمزگان به گزارش ایکنا، عماد ناصری، مدیرعامل جدید اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت هرمزگان درباره وضعیت اتحادیه قرآنی استان و موانع و مشکلاتی که دارد، گفت: استان هرمزگان نسبت به سایر استان‌ها در زمینه قرآنی مهجور واقع شده است، در صورتی که پتانسیل‌های خوبی در این زمینه دارد.

وی ادامه داد: اما مسائل و مشکلات قرآنی این استان بیشتر از سایر استان‌ها است. مؤسسات قرآنی مردمی از هیچ ارگانی حمایت نمی‌شوند و این حقش نیست که به این صورت مؤسساتی که با جان و دل مایه می‌گذارند و با اموال شخصی جهت اعتلای فرهنگ قرآنی تلاش می‌کنند، از کوچک‌ترین حمایت برخوردار نباشند.

ناصری با اشاره به اینکه چرا سازمان‌هایی چون اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برون‌سپاری‌ها را به صورت شفاف انجام نمی‌دهند، اضافه کرد: چنانکه رهبر معظم انقلاب در سخنانشان فرموده‌اند «از ابتدای انقلاب تا کنون بارها نشان داده شده است که اگر کار و فعالیتی به مردم واگذار شده است، به خوبی انجام شده است و هر کاری را انحصاری در اختیار مسئولان و رؤسا قرار دادیم، متوقف مانده است».

مدیرعامل اتحادیه قرآنی هرمزگان به چرایی تشکیل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت اشاره کرد و گفت: مگر نه اینکه برای امور مؤسسات قرآنی باید از سوی اتحادیه، تسهیل‌گری صورت گیرد؟! چرا این امر انجام نمی‌شود. معتقدم باید از سوی سازمان‌ها هرچه سریع‌تر، فعالیت برون‌سپاری انجام شود تا نتایج آن را مؤسسات شاهد باشند.

وی ادامه داد: اگر برون‌سپاری و هویت‌بخشی به مؤسسات به صورت جدی انجام شود، مؤسسات مشکل مالی نخواهند داشت. موضوع دیگر صدور مجدد مجوز مؤسسات قرآنی است. در استان هرمزگان مؤسسات تحت نظارت سازمان تبلیغات اسلامی با معضل تمدید مجوز، چندین سالست که روبرو هستند. مدیران مؤسسات مدارک را برای صدور مجوز و تمدید مجوز ارسال کرده‌اند، اما هنوز این فرایند تکمیل نشده است تا مجوز آنها صادر شود.

ناصری بیان کرد: مدیران دستگاه‌ها و نهادها در جلسات متعدد به اولویت‌دار بودن قرآن و برنامه‌های قرآنی تأکید دارند و حال آنکه در عمل، کمتر به این موضوع معتقد هستیم. همچنین مربیان و معلمان در مؤسسات از خدمات حداقلی چون بیمه برخوردار نیستند. مربیان اکثر عمرشان را در جهت آموزش قرآن صرف کردند و با توجه به اینکه در حال حاضر پس از گذراندن عمری در راه قرآن از بیمه برخوردار باشند و از آن بهره‌مند شوند، از آن بی‌بهره‌ هستند. همچنین این اساتید قرآنی، شغل دیگری نیز ندارند و در ایام کرونا با مشکل معیشتی و اقتصادی نیز روبرو شدند از همین جا از نمایندگان مجلس و رئیس محترم جمهور می‌خواهم که به این موضوع به سرعت رسیدگی کنند و ردیف بودجه‌ای را مختص فعالان قرآنی قرار دهند.

وی اضافه کرد: مشکل دیگر، مبحث مالیات است که مدیران مؤسسات قرآنی در کشور و در سطح استان هرمزگان با هزینه شخصی خود مکانی را اجاره می‌کنند یا تجهیزات مؤسسه را فراهم می‌کنند و آموزش قرآن را بدون دریافت شهریه و یا با کمترین هزینه‌ها دریافت می‌کنند، اما از آن طرف باید جوابگوی اداره مالیات با آن پیج و خم‌های مالیاتی و اظهارنامه مالیاتی نیز باشند، لذا خواهشمند است یکبار برای همیشه با مسئولان امر به توافق برسند و هدف از این امر نیز تسهیل‌گری امور قرآنی است. در کشور به دلیل بحث مالیات و بستن مالیات گزاف به مؤسسات قرآنی که درآمدی ندارد، روبه انحلال و تعلیق آنها در پیش است.

ناصری با تأکید بر اینکه درست است بر اساس قانون مؤسسات قرآنی مردمی از مالیات معاف هستند، اظهار کرد: اما ادارات مالیات توجهی به این موضوع ندارند و مؤسسات درگیر پر کردن دفاتر مالیاتی آنهم با صرف هزینه‌های بالا هستند.

وی با تأکید بر اینکه مؤسسات به دنبال پول و بودجه نیستند، تصریح کرد: مؤسسات خواهان برون‌سپاری عملی هستند تا برنامه‌ها و فعالیت‌ها به سمت مؤسسات سوق پیدا کند و خودشان به واسطه اتحادیه‌ها بر اجرای فعالیت‌ها نظارت داشته باشند.

مدیرعامل اتحادیه قرآنی هرمزگان با اشاره به اینکه طی امسال چهار موضوع طی تفاهم‌نامه اتحادیه کشوری و با پیگیری‌های اتحادیه کشوری به اتحادیه‌های استانی و سپس مؤسسات واگذار شد، گفت: آموزش عمومی قرآن کریم، فعالیت در فضای مجازی، برگزاری دوره توانمندسازی مدیران و حمایت از تولید محتوای قرآنی از جمله این برنامه‌ها بود که شاهد موفقیت‌هایی نیز در این زمینه بودیم.

وی با تأکید بر اعتماد به بخش مردمی و عدم تصدی‌گری دولتی، اظهار کرد: معتقدم خیلی از مشکلات مؤسسات بدون اینکه بودجه‌ای به آنها تزریق شود، قابل حل است، کما اینکه خیلی از مؤسسات در بحث فضای آموزشی و اداری مشکلاتی دارند و خیلی در فضای حسینیه‌‌ها و مساجد دوره‌های خود را برگزار می‌کنند و از استقلال فضای آموزشی برخوردار نیستند بنابراین دستگاه‌های دولتی متولی می‌توانند با رایزنی دولت و مجلس به مؤسسات فعال در استا‌ ها قطعه زمینه‌هایی دهند و تسهیلاتی نیز به آنها داده شود و مدیران مؤسسات با حمایت خیرین ساختمان خود را بنا کنند.

یادآور می‌شود، این گفت‌وگو طی ارتباط تلفنی در برنامه مصباح شامگاه گذشته، هشتم آذرماه با اجرای مهدی صفری انجام شد. همچنین حجت‌الاسلام الهایی سحر، معاون توسعه ارتباطات و مشارکت‌های مردمی سازمان دارالقرآن الکریم میهمان حضوری این برنامه بود که درباره چرایی تأخیر صدور مجوز تمدید فعالیت مؤسسات قرآنی هرمزگان پاسخ داد و خواستار دریافت اسامی و مشخصات مدیران مؤسسات قرآنی این استان که در صف انتظار تمدید مجوز هستند، شد.

انتهای پیام
captcha