بازنگری در عرصه مدیریت فعالیت‌های قرآنی تحول را به دنبال دارد
کد خبر: 4018748
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۷
حجت‌الاسلام حاج‌ابوالقاسم:

بازنگری در عرصه مدیریت فعالیت‌های قرآنی تحول را به دنبال دارد

نماینده مجلس خبرگان رهبری در مورد وضعیت فعالیت‌های قرآنی کشور و نیاز به تحول در این امور گفت: اهتمام جدی در بین مسئولان برای تحول‌آفرینی در فعالیت‌های قرآنی وجود ندارد. شاهدیم کسانی در امور قرآنی تصمیم‌گیر هستند که بعضاً اهل فن و تخصص در این زمینه‌ها نیستند.

نیاز به سه مدل تغییر برای رسیدن به تحول در عرصه فعالیت‌های قرآنی

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حاج‌ابوالقاسم، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا در مورد وضعیت تحول‌آفرینی در حوزه فعالیت‌های قرآنی کشور که اخیراً بسیار جدی شده است، گفت: فعالیت‌های قرآنی در کشور آسیب‌های بسیار جدی‌ دارد و به نظر می‌رسد باید هرچه زودتر به آن پرداخته شود. هر مقدار زودتر بتوانیم برای تحول در عرصه فعالیت‌های قرآنی برنامه‌ریزی کنیم یک گام رو به جلو رفته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه اگر در گذشته این اتفاق رخ می‌داد الان در وضعیت به مراتب بهتری قرار داشته و حداقل یک گام از وضعیت فعلی جلوتر بودیم، گفت: نباید در این زمینه منتظر بمانیم و باعث از دست رفتن فرصت‌ها باشیم، مطمئناً اگر خود امروز این برنامه‌ریزی انجام شود از تأخیر بیشتر جلوگیری خواهد شد.

نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری به بیان برخی آسیب‌هایی که عرصه فعالیت‌های قرآنی با آن مواجه بوده است پرداخت و تصریح کرد: آسیب‌های عرصه فعالیت‌های قرآنی متعدد است و از جمله آنها می‌توانم به عدم حمایت جدی از مراکز قرآنی مردمی و فعالیت‌های این حوزه اشاره کنم. این موضوع باعث شده بسیاری از فعالیت‌های قرآنی در این مسیر با مشکلات متعددی مواجه شوند.

این حافظ کل قرآن به شعار دولت سیزدهم که دولت مردمی است اشاره و اظهار کرد: اگر این اهتمام در مسئولان قرآنی باشد که از شعار این دولت استفاده کنند و بهره‌برداری‌های لازم برای حمایت از بخش مردمی در عرصه فعالیت‌های قرآنی ببرند می‌توان به نتیجه بهتری رسید و همین یک تحول در عرصه فعالیت‌های قرآنی به دنبال خواهد داشت.

حاج‌ابوالقاسم بیان کرد: از اینها که عبور کنیم، ورود متخصصان و نخبگان این حوزه به عرصه‌ برنامه‌ریزی در رسانه و حوزه تدوین مقررات و نیز استفاده از نظریات اصحاب قرآن در این بخش می‌تواند بسیار موثر باشد. متأسفانه شاهدیم کسانی در عرصه قرآنی تصمیم‌گیر هستند که بعضاً اهل فن و اهل تخصص در این زمینه‌ها نیستند، لذا یک بازنگری در عرصه مدیریت فعالیت‌های قرآنی می‌تواند تحول در این عرصه را به دنبال داشته باشد.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به اجرای فعالیت‌های موازی در عرصه‌های قرآنی که باعث هدررفت بسیار زیاد انرژی می‌شود اشاره و بیان کرد: این موازی‌کاری علاوه بر از دست رفتن انرژی باعث می‌شود تا هم‌افزایی در بین دستگاه‌ها نیز به حداقل برسد. اگر شورای توسعه فرهنگ قرآنی که محور اتحاد فعالیت‌های قرآنی کشور است جدی گرفته شود و بودجه مناسبی در اختیار این شورا قرار می‌گرفت شاید می‌توانست به تحول در فعالیت‌های قرآنی کمک کند.

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری در بخش پایانی این گفت‌وگو در پاسخ به سوالی در مورد اهتمام مسئولان امر به بحث تحول‌آفرینی در عرصه فعالیت‌های قرآنی گفت: من اهتمام شایسته و جدی را مشاهده نکرده‌ام، البته شاید چون در اوایل کار دولت جدید هستیم توقع کمی نابجا باشد چون حقیقتاً خرابی‌های به جا مانده از دولت قبل به حدی زیاد است که مسئولان فعلی بیشتر هم و غم خود را به مسائل اقتصادی اختصاص داده‌اند، شاید این باعث شود این اهتمام اندک توجیه شود، اما از مسئولان فرهنگی توقع بسیار بیشتری می‌رود و امیدواریم هرچه سریع‌تر به این مسائل بپردازند.

حاج‌ابوالقاسم در بخش پایانی این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال که در حال حاضر از بین تغییرات نگرشی، تغییرات فرایندی و تغییرات ساختاری کدامیک می‌تواند منجر به تحول در عرصه فعالیت‌های قرآنی شود،‌ گفت: هر سه عرصه تغییر، لازم است،‌ یعنی هم در نگرش، هم در ساختار و هم در فرایندها باید شاهد تغییر باشیم تا بتوانیم به تحول برسیم. البته هر کدام از این سه مدل تغییر نیز به تنهایی اتفاق بیفتد یک گام رو به جلو است، اما اگر می‌خواهیم حرکتی انجام دهیم که منجر به تحول در این عرصه شود حتماً باید به هر سه تغییر بپردازیم تا به نتیجه مورد نظر برسیم.

انتهای پیام
captcha