گفتمان انقلاب اسلامی به آمریکای جنوبی راه یافته است
کد خبر: 4043527
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۳
بهرامی در گفت‌وگو با ایکنا:

گفتمان انقلاب اسلامی به آمریکای جنوبی راه یافته است

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: مردم آمریکای جنوبی به راحتی می‌توانند تغییر دین دهند و مسلمان شوند و معتقدم گفتمان انقلاب اسلامی به این منطقه راه پیدا کرده است،

عطا بهرامی

عطا بهرامی، کارشناس و تحلیلگر حوزه بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، با توجه به جو کشورهای آمریکای لاتین و عطشی که مردم آن برای شنیدن حرف‌های نو دارند، گفت: فرهنگ مردم آمریکای لاتین یک فرهنگ احساسی خاصی است که با فرهنگ شرقی مطابقت دارد. فضای این کشورها با اروپای غربی و شرقی فرق می‌کند؛ به همین خاطر میل و گرایششان به اسلام زیاد است. این فضا بسیار مستعد فعالیت فرهنگی است. از این جهت یک رسانه مستقلی که از آن پارادایم‌های عادی دور باشد، مورد استقبال قرار می‌گیرد. بنابراین شبکه هیسپان تی‌وی در این جغرافیا با استقبال مواجه شده است.

اثرگذاری فوق‌العاده دیپلماسی رسانه‌ای

وی افزود: متأسفانه این منطقه درگیر ادبیات چپ است و هر زمان که می‌خواهد با آمریکا درگیر شود سراغ این ادبیات می‌رود که کاستی‌ها و ناراستی‌هایش روشن است. ما در دوره‌های نهم و دهم ریاست جمهوری که سیاست خارجی‌مان با آن منطقه متمایل بود، شاهد بازخوردهای فوق‌العاده‌ای بودیم. از این جهت دیپلماسی رسانه‌ای وقتی بخواهد در یک جو مدنی کار کند، اثرگذاریش فوق‌العاده خواهد بود. طبیعتاً یک شبکه اسپانیایی زبان برای این شرایط و جوی که گفته شد، بسیار می‌تواند اثرگذار باشد.

کارشناس و تحلیلگر حوزه بین‌الملل با توجه به مفاهیم مشترکی که بین مردم ایران و آمریکای جنوبی وجود دارد و رویکردی که در آمریکاستیزی دارند، گفت: این اشتراکات نشان می‌دهد که رویکرد جمهوری اسلامی باید این باشد که فعالیت هیسپان تی وی را ضرب در هزار کند، همانطورکه گفته شد اشتراکاتی وجود دارد که نشان‌دهنده گرایش بالای مردم این منطقه به اسلام است، بنابراین باید از این پتانسیل بهره بالایی بود. من مطمئنم که این منطقه با ظرفیت‌های بالایی که دارد، بخش زیادی از آینده نظام جهانی را رقم می‌زند و یک نهضت بیداری را ایجاد خواهند کرد.

وی به ظرفیت‌های هنری و ادبی این منطقه اشاره کرد و گفت: مردم آمریکای لاتین ادبیات قدرتمندی دارند؛ نوبلیست‌های ادبیات این منطقه حاکی از روح ادبی و هنری جاری در مردم است؛ اینها همان اشتراکات فرهنگی است که هیسپان تی‌وی باید به آن بپردازد. فرهنگ‌های بومی موجود در این منطقه شباهت زیادی به فرهنگ‌های شرقی دارند و این مسئله کمک می‌کند تا بتوان گفتمان اسلامی را در آنها پیش برد.

این تحلیلگر حوزه بین‌الملل با اشاره به برخی حوادث تاریخی که در منطقه آمریکای جنوبی و آمریکای لاتین رخ داده است، گفت: آمریکای جنوبی از سال 1973 درگیر کودتا شد و کشور شیلی تقریباً سه دهه در استعمار آمریکایی‌ها بود. با اینکه مردم آنجا مذهبی هستند ولی به خاطر کمبود اطلاعات و سخت‌های مربوط به جنگ و استعمار، بسیار خرافه‌پرست هستند، بنابراین یک رسانه می‌تواند در بیداری مردم نقش داشته باشد. مردم آمریکای جنوبی به راحتی می‌توانند تغییر دین دهند و مسلمان شوند ولی به این راحتی نمی‌توان در اروپای غربی به تبلیغ اسلام پرداخت؛ چراکه در آنجا ساختار دینی ساختار متمرکزتری است. از این جهت عرصه کار کردن در آمریکای جنوبی بسیار بیشتر است.

بهرامی گفت: معتقدم گفتمان انقلاب اسلامی به این منطقه راه پیدا کرده است، از این جهت گام اول کاملاً فکری است و باید دانشگاهیان پای کار بیایند و رسانه‌ها نیز نقش مهمی دارند و باید تحولات دنیا را با یک لنز دیگری برای این مردم روایت کنند و آنها را از دایره بسته امپریالیسم، سوسیالیسم و کمونیست خلاص و به سمت راه دیگری هدایت کنند. هیسپان تی‌وی با الهام گرفتن از فرهنگ بومی مردم این خطه و در آمیختن آن با آموزه‌های دینی اسلامی می‌تواند الگوی موفقی را ارائه کند که مطمئنا با استقبال زیادی مواجه خواهد شد.

انتهای پیام
captcha