اعطای جایزه ملی البرز به 60 نخبه علمی کشور
کد خبر: 4057543
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۸

اعطای جایزه ملی البرز به 60 نخبه علمی کشور

60 نفر از نخبگان علمی کشور در مراسم اعطای جایزه ملی البرز که 28 اردیبهشت‌ماه با حضور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می‌شود، تجلیل می‌شوند.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری تشریح جزئیات برگزاری همایش ملی نخبگان جایزه البرز و رونمایی از تندیس و نشان جایزه البرز ۱۴۰۱، ۲۶ اردیبهشت‌ماه با حضور حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و دبیرکل جایزه البرز در محل این بنیاد برگزار شد.

در این مراسم و پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز اظهار کرد: بنیاد البرز مجموعه‌ای است که زایش خود را مدیون اندیشه پاک زنده‌یاد حسینعلی البرز است که با وقف تمام اموال خود بنیاد برکت را برای تجلیل از مقام علم و عالمان تأسیس و وقف کرد.

وی افزود: واقف نیک‌سرشت بنیاد البرز با اینکه هیچ‌گونه ارثی جز نام نیک از پدر به ارث برده باشد، با اتکا به توان شخصی خود موفق به اقدامی اقتصادی شد که تبدیل به یکی از ۵۰ کنشگر اقتصادی ایران شده و از کنار این فعالیت، موفق به راه‌اندازی و وقف بنیاد البرز شد.

ارشدی ادامه داد: رویداد ماندگار مرحوم البرز روی آوردن به اقدامات خیرانه و نیک‌اندیشانه بود. اهم این فعالیت‌ها اهدای یک بیمارستان سیار، اهدای چندین دستگاه تولید برق به بیمارستان‌ها و ... بود که این اقدام حتی فراتر از مرزهای ایران رفته و شامل حال فقرای آفریقا، سیل زدگان دیگر کشورها و ... نیز شده است.

وی بیان کرد: البته هیچ‌کدام از این فعالیت‌ها روح بلند مرحوم البرز را ارضا نکرده و در ادامه دست به تأسیس بنیاد فرهنگی البرز زد و مدت سه سال بر روی اساسنامه این بنیاد کار کرد تا اینکه در ۲۷ اسفندماه سال ۱۳۴۲ این اقدام ماندگار را با وقف تمام اموال خود در بنیاد فرهنگی البرز انجام داد.

ارشدی تصریح کرد: حتی فرزندان آن مرحوم نیز سهم‌الارث خود از پدر را وقف بنیاد البرز کردند. مرحوم البرز در طول دوران مدیرعاملی بنیاد البرز علی‌رغم بیماری که داشت، تمام تلاش خود را برای اعتلای این بنیاد به خرج داد. آن مرحوم تمام تلاش خود را برای حمایت از نخبگان علمی کشور به کار برد.

وی تصریح کرد: در دهه ابتدایی تأسیس بنیاد فرهنگی البرز، مرحوم البرز اولین فردی بود که مبدع وام دانشجویی با عنوان وام شرافتی بود. همچنین، ایشان مبدع وام اشتغال به کار در کشور بود و این مهم را در اوایل دهه ۵۰ برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی انجام داد که نشان‌دهنده نگاه حمایتی آن مرحوم از نخبگان است.

وی با بیان اینکه برندگان جایزه البرز از سطح تا دانش‌آموزان و دانشحویان و نخبگان هستند، گفت: این جایزه مختص به رشته و دانش خاصی نیست. نحوه اجرای جایزه البرز نیز از بدو راه‌اندازی آن به صورت ویژه انجام می‌شد و در ابتدا به نخبگان برتر کشور یک فقره چک پنج هزار تومانی اعطا می‌شد به گونه‌ای که پیش از انقلاب اسلامی بیش از سه هزار نفر موفق به کسب جایزه بنیاد البرز شدند.

ارشدی تصریح کرد: جایزه البرز قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور بوده و تنها جایزه‌ای است که براساس سنت حسنه وقف اعطا می‌شود. این جایزه هیچ هزینه‌ای را برای برترین‌های خود ندارد و در تراز جوایز علمی معتبر در جهان است. جوایز بنیاد نیز از رقباتی است که برای آن در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه طی دهه اخیر تا پایان ۱۴۰۰، بنیاد البرز ۹ همایش علمی را با اعطای جایزه به بیش از ۱۴۰۰ نخبه علمی برگزار کرده است، افزود: مراسم اهدای جایزه البرز ۱۴۰۱ در بخش نخبگان، ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و تمهیدات برگزاری جایزه البرز در حوزه دانش‌آموزی نیز در نیمه دوم سال جاری انجام خواهد شد.

ارشدی در ادامه در خصوص نحوه ثبت نام افراد واحد شرایط، بیان کرد: تمامی مخترعان و نخبگان می‌توانستند با مراجعه به سامانه جایزه نسبت به ثبت نام اقدام کنند که امسال تعداد دو هزار و ۸۶۲ نفر برای دریافت جایزه ثبت‌نام کرده‌اند که از میان آن‌ها هزار و ۱۴۳ نفر به بخش داوری راه پیدا کردند. آئین داوری نیز فروردین‌ماه سال جاری از سوی ۴۰ داور برتر کشور انجام شد و در نهایت تعداد ۶۰ نفر به عنوان نفرات برتر کشور انتخاب شدند.

وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: یکی از تغییرات جایزه امسال نسبت به سال گذشته، افزایش مبلغ نقدی آن بود که امسال بالغ بر چهار میلیارد تومان به صورت نقدی به ۶۰ نفر از برگزیدگان جایزه ملی البرز اعطا خواهد شد. در مراسم امسال از پنج دانشمند با اعطای تندیس و لوح جایزه البرز و مبلغ ۲۲۰ میلیون تومان، پنج مخترع با اعطای تندیس و لوح جایزه و مبلغ ۷۰ میلیون تومان، هفت نفر از طلاب با اعطای لوح و تندیس و مبلغ ۵۰ میلیون تومان و ۴۳ نفر از دانشجویان با اعطای لوح و تندیس جایزه البرز و مبلغ ۵۰ میلیون تومان تجلیل خواهد شد.

همچنین، در ادامه این ‌مراسم، رحمت ستوده، استاد دانشگاه تهران و از برگزیدگان سال گذشته جایزه البرز نیز بیان کرد: برای من مایه مباهات است که این‌ افتخار را داشتم در سال ۱۴۰۰ جایزه البرز را دریافت کنم. یاد مرحوم البرز را گرامی می‌داریم که با وسعت دید بسیار بالا آثار فراوانی را از خود به جا گذاشت.

وی افزود: بر این‌ مبنا باید از قالب هنر و پژوهش استفاده کرد تا بتوانیم زوایای پیدا و‌ پنهان چنین حرکت‌هایی را مشاهده کنیم. برترین‌های جایزه ملی البرز نماینده نخبگان فراوانی هستند که در کشور فعالیت می‌کنند.

ستوده تصریح کرد: این پیشنهاد را برای سرمایه‌های خاموش کشور ارائه می‌کنم که می‌توانند از جایزه البرز الگوبرداری کرده و از توسعه دانش‌بنیان کشور حمایت کنند. ایران لانه عقاب‌ها و انسان‌های بزرگی است که می‌توانند در زندگی مردم جامعه و حتی جهان اثر بگذارند.

وی ادامه داد: باید از ظرفیت عظیم بنیاد فرهنگی البرز استفاده شود. طی ۶۰ سال گذشته تمام کسانی که از مسیر جایزه البرز عبور کرده باشند، انرژی و ظرفیت بسیار بزرگی هستند که می‌توانند منشأ اثرات ماندگار در کشور باشد.

ستوده گفت: باید کمک کنیم تا این ظرفیت عظیم و متراکم در یک جا متمرکز شده و بتواند تأثیر خود را در جامعه داشته باشد؛ جوانان بدانند که میدان اصلی همین جامعه است و باید تمام تلاش خود را به کار ببریم تا مشکلات جامعه حل شده و بار علمی کشور توسعه پیدا کند.

وی ادامه داد: کشور برای رشد دانش‌بنیان خود باید بتواند مدل‌هایی همچون بنیاد البرز را توسعه و افزایش دهد. باید به سمتی برویم تا افراد توانمند از بنیاد البرز الگو گرفته و نیات خیرانه خود را در این زمینه به منصه ظهور برسانند.

یادآور می‌شود، در پایان این مراسم، تندیس و نشان جایزه البرز سال ۱۴۰۱، با حضور ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز، رحمت ستوده، استاد دانشگاه تهران و از برگزیدگان سال گذشته جایزه البرز، رونمایی شد.

انتهای پیام
captcha