طرح‌های ارتش و سپاه برای فتح خرمشهر چه بود + صوت
کد خبر: 4059303
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۲
صابری در گفت‌وگو با ایکنا تشریح کرد:

طرح‌های ارتش و سپاه برای فتح خرمشهر چه بود + صوت

جانشین سابق سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران به تشریح تاکتیک‌ها و پیشنهادات ارتش و سپاه برای فتح خرمشهر پرداخت.

سردار صابری

سردار سیروس صابری، جانشین سابق سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران در گفت‌وگو با ایکنا، درباره سوم خرداد روز آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: در عملیات بیت‌المقدس تقریباً 112 گردان از گردان‌های سپاه و بسیج و بیش از 50 گردان هم از ارتش در این عملیات شرکت داشتند، اما اگر به قبل از عملیات بیت‌المقدس بازگردیم خود رزمندگان و بسیجیان از این عملیات به عنوان یک غیرممکن یاد می‌کردند.

وی افزود: رزمندگان می‌گفتند اگر ما بخواهیم خرمشهر را آزاد کنیم، از جنوب و شرق کارون را داریم و در غرب آن هم شلمچه واقع شده و تنها یک راه خاکی از اهواز به سمت خرمشهر وجود داشت و در این راه هم تعداد انبوهی مین، تیرآهن و ماشین‌های سوخته وجود داشت که حتی چتربازهای ما هم نمی‌توانستند به راحتی فرود بیایند تا معبر را بگشایند.

فتح خرمشهر و اتحاد ارتش و سپاه

پیشکسوت دوران دفاع مقدس یادآور شد: نیروهای ارتش می‌گفتند ما باید از اهواز مستقیم به سمت خرمشهر حرکت کنیم اما نیروهای سپاه معتقد بودند باید از پهلو به دشمن حمله کنیم، یعنی از رودخانه کارون رد شویم. قرارگاه معایب و محاسن این دو طرح را بررسی کرد؛ مثلاً معایب پیشنهاد سپاه این بود که تجربه عبور از رودخانه کارون را نداشتیم و حسنش هم این بود که از پهلو به دشمن ضربه وارد می‌کردیم و اما حسن پیشنهاد ارتش هم این بود در هر مرحله‌ای اگر نمی‌توانستیم ادامه دهیم، متوقف می‌شدیم و معایبش این بود که مسیر طولانی را در پیش داشتیم و عراق می‌دانست ما از این مسیر عملیات خواهیم کرد و نیروهایش را صف به صف چیده بود.

صابری افزود: فتح خرمشهر نقطه عطفی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود، چون ارتش و سپاه با یکدیگر متحد شده بودند و اختلاف در آن زمان کاهش یافت. اتحاد ارتش و سپاه در آن مقطع باعث شد تا همکاری سازنده میان این دو شکل بگیرد و در چینش گردان‌ها مشورت‌های خوبی انجام می‌دادند.

وی بیان کرد: دشمن تمام نیروهای خود را چیده بود تا به هر طریق خرمشهر را حفظ کند، چون خرمشهر به یک دژ برای بعثی‌ها تبدیل شده بود، اما دشمن را فریب دادیم و به سمت شلمچه حرکت کردیم و دشمن فکر کرد که می‌خواهیم بصره را تصرف کنیم و به همین دلیل کمی از نیروهای خود را به سمت بصره اعزام کرد و نیروهای ایرانی هم از فرصت استفاده کردند و به سمت خرمشهر راهی شدند و نتیجه آن فتح دوباره خرمشهر بود.

این راوی دوران دفاع مقدس با بیان اینکه فتح خرمشهر غیرممکنی را در اذهان ممکن ساخت، گفت: فتح خرمشهر این نوید را داد که بسیاری از غیرممکن‌ها را می‌توان انجام داد. در 200 سال گذشته هرگاه به ایران تجاوز شده، یک بخشی از خاک کشورمان به تصرف دشمن درآمده و ایرانی که زمانی شبیه شتر نشسته بود را به یک گربه تبدیل کردند.

صابری تأکید کرد: در سوم خرداد علی‌رغم اینکه از لحاظ مالی و لجستیکی از دشمن ضعیف‌تر بودیم و هیچ ابرقدرتی از ما حمایت نمی‌کرد، با این حال خرمشهر را بازپس گرفتیم و عملیات‌های پیروزی یکی پس از دیگر رقم خورد تا جایی که حتی وارد خاک دشمن شدیم.

پرچم حاج قاسم دنیا را متحد کرد

وی با بیان اینکه امنیت امروز کشور از دستاوردهای مهم دفاع مقدس و فتح خرمشهر است، گفت: امروز دشمن جرئت حمله به ایران را ندارد و با برافراشته شدن پرچم حاج قاسم سلیمانی، همه دنیا علیه متجاوزان و داعشی‌ها متحد شدند و همین را هم باید یکی از دستاوردهای فتح خرمشهر دانست.

جانشین سابق سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران یادآور شد: اوایل انقلاب من 16 سال داشتم و پیرمردها می‌گفتند دشمن به خط شده و اگر شاه برود اینها کشور را اشغال می‌کنند! اما آیا واقعاً امروز از این سخنان دوباره می‌شنوید؟ ایران امروز، ایران بااقتدار و باقدرت است. این کشور با ازخودگذشتگی‌های مدافعان حرم و رزمندگان نیز بیمه شده است.

صابری گفت: فتح خرمشهر برگ زرینی در تاریخ ایران محسوب می‌شود و موتور محرک اقتدار کشور بود و ان‌شاءالله فتح خرمشهرهای دیگر را در حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی شاهد خواهیم بود و همچنین نابودی اسرائیل سریع اتفاق خواهد افتاد.

کد

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام
captcha