احتمال افزایش شیوع کووید 19 از شهریورماه
کد خبر: 4060728
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۵
مینو محرز خبر داد:

احتمال افزایش شیوع کووید 19 از شهریورماه

متخصص بیماری‌های عفونی با تأکید بر احتمال فراوان افزایش شیوع کووید 19 از شهریورماه در کشور گفت: مردم باید همچنان از ماسک استفاده کرده و نکات بهداشتی را رعایت کنند.

مینو محرزمینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌و‌گو با ایکنا، در رابطه با وضعیت کنونی بیماری کرونا و احتمال افزایش انتشار آن در کشور اظهار کرد: باید منتظر شیوع مجدد این ویروس در اواخر تابستان باشیم. سویه اومیکرونی که در ایران شاهد آن بودیم از نوع BA1 و BA2 در کشور بود؛ در حالی که در حال حاضر نوع BA4 و BA5 در آمریکا و اروپا شایع شده است.

وی با بیان اینکه دلیل کاهش بیماران طی دوره اخیر مصونیت نسبی بسیاری از افراد در برابر این بیماری از طریق واکسن و یا گرفتار شدن با آن است، گفت: این مصونیت نسبی در اومیکرون معمولاً خیلی به طول نمی‌انجامد و ممکن است افراد دوباره به آن مبتلا شوند.

محرز با اشاره به شیوع اومیکرون نوع BA4 و BA5 در آمریکا و اروپا تصریح کرد: کشور ما نیز در معرض این سویه خواهد بود و به احتمال زیاد از شهریورماه سال جاری موج جدید کرونا در کشور شیوع پیدا می‌کند و مردم باید مراقب این موضوع باشند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه مردم همچنان باید مقرارت بهداشتی را رعایت کنند، ادامه داد: مردم به هیچ وجه نباید ماسک‌های خود را بردارند؛ چراکه هیچ چیزی تمام نشده و ما همچنان درگیر این ویروس هستیم. البته وظیفه رسانه‌ها نیز در این زمینه برای اطلاع‌رسانی به موقع برای جامعه بسیار مهم است و رسانه‌ها باید مردم را نسبت به رعایت نکات بهداشتی آگاه کنند.

وی اظهار کرد: درست زمانی که رعایت نکات بهداشتی به ویژه زدن ماسک در اروپا و آمریکا کاهش یافت، کرونا مجدداً شیوع پیدا کرد و مردم کشورهای مختلف دوباره درگیر شدند.

محرز با بیان اینکه زدن ماسک باعث شده است تا آحاد جامعه در برابر ویروس‌های دیگر نیز مصون باشند، گفت: البته رعایت دقیق نکات بهداشتی کمی دشوار است، اما مردم باید برای جلوگیری از ابتلا به کرونا همچنان ماسک زده و مقررات را رعایت کنند.

وضعیت آبله میمونی 

محرز در رابطه با موضوع بیماری آبله میمونی نیز تصریح کرد: در این زمینه سازمان جهانی بهداشت هنوز به صورت صد درصد و قطعی اظهار نظر نکرده اما این بیماری از گذشته در آفریقای مرکزی و غربی وجود داشته و مسافرانی که به این سرزمین‌ها سفر کرده‌اند، دچار آن شده و برخی از مسافران درگیر شده با این بیماری پس از بازگشت به اروپا آن را انتقال داده‌اند.

وی با بیان اینکه بیشترین راه ابتلا به این بیماری تماس با حیوانات و جوندگان است، گفت: اما این بیماری از انسان به انسان نیز منتقل می‌شود و افراد در تماس با یکدیگر به آن منتقل می‌شوند. البته این بیماری اصلاً شبیه به کووید نیست که به سرعت و از راه هوا به انسان منتقل شود اما در تماس نزدیک قابل انتقال است.

محرز با بیان اینکه مردم باید در این زمینه نیز مراقبت‌های لازم را داشته باشند، تصریح کرد: مردم این‌گونه تصور نکنند که این بیماری نیز شبیه به کووید است. این بیماری اصلاً شباهتی به کووید ندارد اما از طریق تماس نزدیک از انسان به انسان منتقل می‌شود. البته هنوز راجع به این بیماری اطلاعات کافی وجود ندارد اما مردم باید در هر صورت مراقب باشند و بدانند که این بیماری مانند کووید نیست که به صورتی موجی وارد شده و تمام کشور را فراگیرد.

انتهای پیام
captcha