راهبرد «زدن سر اختاپوس» در قبال ایران، نشانه خطای شناختی رژیم صهیونیستی + صوت
کد خبر: 4064260
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۰
عابد اکبری بیان کرد:

راهبرد «زدن سر اختاپوس» در قبال ایران، نشانه خطای شناختی رژیم صهیونیستی + صوت

مدیرعامل مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران اتخاذ راهبرد «زدن سر اختاپوس» توسط رژیم صهیونیستی علیه ایران را ناشی از یک خطای شناختی دانست و گفت: صهیونیست‌ها براساس شناخت و درک نادرست از مقاومت و جریان‌‌های پیرامون آن تصور می‌کنند با زدن سراختاپوس، اگر جمهوری اسلامی تضعیف شود، گروه‌ها و جریان‌های مقاومت و ضد صهیونیستی نیز تضعیف می‌شوند.

عابد اکبری، مدیرعامل مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران

عابد اکبری، مدیرعامل مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره تشدید تهدیدات ضد ایرانی اسرائیل در قالب دکترین «زدن سر اختاپوس» یا «مرگ با هزار ضربه چاقو» گفت: این دکترین و این نوع کنشگری اسرائیل در مورد ایران و منطقه ناشی از یک خطای شناختی است؛ به نظر می‌رسد اسرائیلی‌ها درک درستی از محور و گفتمان مقاومت ندارند و براساس این عدم درک صحیح است که این راهبرد را علیه ایران در پیش گرفته‌اند.

وی افزود: آنچه تحت عنوان گفتمان مقاومت در مقابل نظام سلطه، چه در شرق چه در غرب، به آن قائل هستیم و به آن شکل دادیم و در جمهوری اسلامی تبلور و تسری پیداکرده، خاصیتی که دارد این است که شیوه تکثیرش مانند قلمه زدن در گیاهان است و اینگونه نیست که یک مرکزی وجود داشته باشد و ذخائر ترویج این گفتمان در آن نقطه باشد که اگر هدف قرار بگیرد دیگر رشد و تسری پیدا نکند.

زدن سر اختاپوس؛ راهبردی با پیش‌فرض‌های غلط

اکبری اظهار کرد: گفتمان، محور و جریان مقاومت امروز در اقصی نقاط جهان، نه فقط در غرب آسیا، در قالب افراد و گروه‌هایی بروز و ظهور پیدا کرده که همگی سلطه‌گری، نظام سلطه و هر چه را که زائیده این نظام است، نفی می‌کنند.

این کارشناس مسائل منطقه بیان کرد: اسرائیل به منزله محصول و تبلوریافته نظام سلطه در غرب آسیا امروز منفور است و توسط افراد و گروه‌های مختلف با گرایش‌های سیاسی و دینی گوناگون نفی می‌شود اما متأسفانه رژیم صهیونیستی و سردمداران و استراتژیست‌های آن، با عدم درک درست از این مسئله، تصور می‌کنند هر جریان و گروه مقاومتی که در هر جای جهان شکل می‌گیرد به صورت مستقیم وابسته به جمهوری اسلامی ایران است و برپایه این دیدگاه نادرست، راهبرد غلط زدن سر اختاپوس را برای خود تعریف کردند و فکر کردند اگر جمهوری اسلامی ایران را تضعیف کنند، گروه‌ها و جریان‌های مقاومت و ضد صهیونیستی را هم تضعیف می‌شوند.

قدرت روزافزون مقاومت؛ نشانه رویکرد پرخاشگرانه رژیم صهیونیستی

اکبری درباره اینکه اتخاذ این راهبرد از سوی اسرائیل تا چه اندازه نشانه قدرت و اثرگذاری بالای محور مقاومت است، گفت: الان صهیونیست‌ها به هر جای جهان که نگاه می‌کنند، شاهد شکل‌گیری گروه‌ها و جریان‌های مقاومت جدید با گرایش‌ها و اهداف جدید و انگیزه‌های متفاوت علیه رژیم صهیونیستی هستند و فکر می‌کنند مجموعه این گروه‌ها و جریان‌های مقاومت یک پیوست منطقی و مستحکم با مرکز و هسته مقاومت؛ جمهوری اسلامی ایران، دارند در حالی که اینگونه نیست. در واقع این گروه‌ها و جریان‌های مقاومت به واسطه احساس تهدید و واهمه‌ای که از اسرائیل دارند، به این کنش دست زده و رو به مقاومت آورده‌اند.

مدیرعامل مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران درباره ارتباط اتخاذ این راهبرد از سوی رژیم صهیونیستی با روند مذاکرات هسته‌ای و اخلال در روند آن گفت: رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر به دنبال سوء استفاده از مذاکرات و روند آن بوده و جمهوری اسلامی با مقاومت در مقابل زیاده‌خواهی‌های طرف‌ غربی در حقیقت از این سوء استفاده صهیونیست‌ها ممانعت کرده و این کنش ایران صهیونیست‌ها را نگران و ناراحت کرده و رفتارهای پرخاشگرانه آنها ناشی از همان ترس و نگرانی است.

وی تأکید کرد: آرزو و خواست رژیم صهیونیستی این است که جمهوری اسلامی به یک نظام سیاسی تابع نظام سلطه تبدیل شود و در چارچوب‌های تعریف شده آنها قرار بگیرد و فعالیت‌های خود را در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه هسته‌ای در این چارچوب انجام دهد. در حالی که جمهوری اسلامی ایران نمی‌خواهد تحت سلطه قرار بگیرد و ساختاری به اجبار برای او تعیین شود تا فقط در آن چارچوب فعالیت کند.

اکبری تصریح کرد: این حق ایران است که براساس راهبردها و اهداف بلندمدتی که برای توسعه کشور تعریف کرده، فعالیت کند و نگرانی صهیونیست‌ها از این رفتار آزادی‌خواهانه جمهوری اسلامی ایران است.

توان روایتگری پایین جمهوری اسلامی

اکبری درباره فضاسازی رسانه‌ای پیرامون حملات و ضربات اسرائیل علیه ایران و دست بسته نشان دادن جمهوری اسلامی در مقابل این حملات گفت: اینگونه فضاسازی‌ها مانند بازیگر شطرنجی است که فقط به صفحه شطرنج خود نگاه می‌کند و توجهش تنها به مهره‌هایی است که از طرف مقابل می‌زند و نگاهی به صفحه طرف مقابل نمی‌کند. الان هم در فضای رسانه‌ای بین‌المللی فعالیت‌های ایذایی مذبوحانه رژیم صهیونیستی علیه ایران بزرگنمایی و برجسته می‌شود اما جمهوری اسلامی ایران هم ساکت ننشسته و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

این کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: متأسفانه در فضای رسانه‌ای این نقطه ضعف برجسته را در طی سال‌های گذشته و امروز داشته‌ایم و باید بپذیریم که توان روایتگری در جمهوری اسلامی پایین است و نتوانستیم رسانه‌های بین‌المللی خوبی را شکل دهیم و امروز از این ضعف در حال ضربه خوردن هستیم. در واقع ضربه‌ای که ما می‌خوریم از رژیم صهیونیستی نیست بلکه ضربه از ضعف روایتگری خودمان است.

اکبری درباره برخی تلقی‌های نادرست در میان برخی مسئولان لشکری و کشوری در عدم بیان برخی اقدامات جمهوری اسلامی علیه رژیم صهیونیستی و شکل‌گیری چنین تصوری در افکار عمومی گفت: وقتی صحبت از ضعف در روایت‌گری می‌شود به مفهوم بسته‌ای است که از صحبت‌های مقامات و مسئولان سیاسی تا یک خبر در خروجی یک خبرگزاری را شامل می‌شود. امروز ضرورت خیلی زیادی وجود دارد که یک راهبرد رسانه‌ای یا راهبرد روایتگری از فعالیت‌های جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی تعریف کنیم.

وی افزود: ما این چالش را در موضوعات مختلف از جمله در مسئله هسته‌ای داریم که از فعالیت‌ها و دستاوردهای خودمان روایت درستی عرضه نمی‌کنیم در حالی که امروز مخاطب تشنه شنیدن یک روایت درست و منطقی در مقابل روایت‌های رقیب است و طبیعی است در این فضا اگر روایتی ارائه ندهیم، مخاطب روایت‌ جایگزین را می‌پذیرد و آن را انتخاب می‌کند. لذا ضروری است به جای تدوین راهبرد در خصوص نظام ارزی یا نظام ساخت مسکن، بیشتر و پیش‌تر استراتژی درستی در خصوص نظام اطلاع‌رسانی و روایتگری داشته باشیم.

اکبری درباره سخنرانی چند سال پیش مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت بیان صریح اقدامات علیه دشمنان گفت: آنچه که رهبر معظم انقلاب در خصوص تحریف بیان کردند در حقیقت آن روی سکه ضعف روایت‌گری است. در واقع وقتی شما روایت خود را عرضه نمی‌کنید، روایت رقیب، شما را تحریف می‌کند. مسئله جهاد تبیین که رهبر معظم انقلاب هم اخیرا چندین بار مطرح کردند در واقع جهاد روایت‌گری و نقطه مقابل جریان تحریف است و امروز اهالی رسانه‌ها، اندیشکده‌ها، کارگزاران سیاسی و ... بازیگران و کنشگران جهاد تبیین هستند که باید در چارچوب یک راهبرد هدفمند فعالیت کنند.

صلح ابراهیم؛ پیمانی برای کاهش شکاف‌های درونی در اسرائیل

اکبری درباره اقدامات رسانه‌ای صهیونیست‌ها برای ارائه چهره‌ای مثبت و صلح‌جو از خود در قالب پیمان صلح ابراهیم و حرکت در مسیر عادی‌سازی روابط با کشورهای عربی و اسلامی گفت: در یکی از آیات قرآن به این مسئله اشاره شده که شما فکر می‌کنید یهودیان خیلی قدرتمند هستند در صورتی که آنها درون خود شکاف‌های عظیمی دارند که در نهایت به همین خاطر از بین می‌روند و این وعده الهی است. از این منظر این همه تصویرسازی‌ها مثبت اسرائیلی‌ها از خود و نمایش‌ اتحاد و همبستگی با کشورهای منطقه یک فرار رو به جلو برای کاهش این شکاف‌های درونی است که هر روز هم بیشتر می‌شود.

کد

این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه امروز رژیم صهیونیستی دچار شکاف‌های عمیقی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و حتی دینی است، گفت: همین شکاف‌ها در حال مضمحل کردن این رژیم از درون است و مجموعه این فعالیت‌ها و ارتباطات بین‌المللی این رژیم نیز برای سرپوش گذاشتن بر روی این مشکلات و کم کردن سطح تنش‌ها و شکاف‌ها در درون اسرائیل است. ‌

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام
captcha