مؤسسه فرهنگی روایت شهدای مدافع سلامت تأسیس می‌شود
کد خبر: 4071477
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۰
طی تفاهمی بین وزارت بهداشت و بنیاد شهید؛

مؤسسه فرهنگی روایت شهدای مدافع سلامت تأسیس می‌شود

مؤسسه فرهنگی روایت شهدای مدافع سلامت با هدف حفظ یاد و نام شهدای مدافع سلامت با حضور وزیر بهداشت و رئیس بنیاد شهید تأسیس شد.

مؤسسه فرهنگی روایت شهدای مدافع سلامت تأسیس شدبه گزارش خبرنگار ایکنا، اولین همایش ملی لاله‌های سپید با هدف پاسداشت مجاهدت‌های کادر سلامت در مبارزه با کرونا، تجلیل از مقام‌شهدای سلامت و رونمایی از پایگاه اطلاع‌رسانی «لاله سپید» امروز یکشنبه 26 تیرماه با حضور خانواده‌های شهدای سلامت، وزیر بهداشت، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و جمعی از مسئولان برگزار شد.

در ابتدای این نشست، عباس شیراوژن،‌ معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه مدافعان سلامت عافیت‌طلبی نکردند و وفادارانه و فداکارانه ایستادند تا مردم عزیز ما کمتر سوگوار شوند، گفت: وظیفه داشتیم از زحمالت 30ماهه کادر درمان و خانواده 238 شهید مدافع سلامت قدردانی کنیم.

وی تصریح کرد: شهدای عزیز نیازی به این جلسات تکریم ندارند آنها که به این محافل نیاز دارند ما هستیم؛ ما نیاز داریم که شهدای عزیز دست ما را بگیرند و از چرخه معیوب سرگردانی‌ها رها سازند.

شیراوژن ضمن قدردانی از خانواده شهدای مدافع سلامت، یکی دیگر از اهداف این جلسه را پاسداشت نعمت بزرگ ولایت عنوان کرد و گفت: بزرگداشت این عید بزرگ یکی از کارهایی است که برای پاسداشت این نعمت می‌توانیم انجام دهیم.

پخش بیانات مقام معظم رهبری در تقدیر از خدمات کادر درمان و مداحی مرتضی طاهری، ادامه بخش این مراسم بود.

مؤسسه فرهنگی روایت شهدای مدافع سلامت تأسیس شد

حجت‌الاسلام پناهیان نیز در این مراسم طی سخنانی، گفت: تعبیر سنگرسازان بی‌سنگر در ابعاد مختلف زندگی اجتماعی ما همیشه جاری است. مدافعان امنیت همیشه در معرض ناامنی قرار دارند به همین دلیل شهدای امنیت شهدای گرانقدری هستند. مدافعان سلامت هم در معرض انواع آفات و آسیب‌ها قرار می‌گیرند و هر کسی در معرض تأمین یک نیاز بزرگ در جامعه قرار می‌گیرد باید با از خودگذشتگی به میدان بیاید.  

ایثار محقق‌کننده حقوق بشر است

وی تصریح کرد: این از خودگذشتگی است که حقوق بشر را تأمین می‌کند چون جامعه بشری این از خودگذشتگی را نیاموخته حقوق بشر محقق نشده است. برخی از کشورهای منطقه تازه متوجه شده‌اند که گرامیداشت شهدا در ایران اسلامی که رسم باعظمتی است و امام راحل و مقام معظم رهبری بر انجام آن تأکید دارند، چقدر مهم است.  

پناهیان افزود: بعد از دفاع مقدس تنها شخص رهبر معظم انقلاب بودند که برای گرامیداشت شهدا ایستادند؛ وقتی فرماندهان شهدا جمع شدند که یکی از کارهای بعد از جنگ رسیدن به امامزاده‌ها باشد، مقام معظم رهبری فرمودند که شما به شهدای خود برسید؛ بزرگداشت شهدا انقلاب را بیمه کرد.

وی با یادآوری این مسئله که اگر شهدای مدافع سلامت معرفی شوند، سطح معنویت عرصه پزشکی تقویت شده و متجلی می‌شود، گفت: اگر دانشجویان پزشکی، اساتید و پزشکان الگوهای خودشان را از میان این شهدا پیدا کنند آینده این قشر تضمین است و نیازی نیست کسی به این قشر آموزش اخلاق پزشکی بدهد. پاسداشت یاد شهدا را حضرت امام راحل به ما یاد دادند و فرمودند: 70 سال عبادت کردید خدا قبول کند بیایید و وصیت‌نامه شهدا را بخوانید.

این خطیب مذهبی کشورمان با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس مردم به کادر درمان اضافه شدند و در ماجرای کرونا هم مردم به کادر درمان اضافه شدند که اتفاق خوبی بود، گفت: اینها صحنه‌هایی است که می‌ماند، جنگ رفت، کرونا هم خواهد رفت، اما باید این صحنه‌ها را ثبت کرد و هم بنیاد شهید و هم وزارت بهداشت باید این صحنه‌ها را ثبت کنند.

بیماری‌های فراگیر جزو حوادث آخرالزمان است

وی ادامه داد: ما همه صحنه‌ها را از دید آخرالزمانی نگاه می‌کنیم. بیماری‌های فراگیر هم جزو حوادث آخرالزمان است؛ آمار بسیار سنگینی از تلفات در آخرالزمان به نام مرگ سفید آمده است، اما نکته جالب این است که در روایت‌ها آمده دوستداران اهل بیت(ع) جزو گروهی هستید که کمترین آسیب را از این مشکلات خواهند دید. نمی‌دانم چه قدر در آخرالزمان هستیم، اما یقیناً اگر ظلم به اوج برسد جریان‌هایی هستند که جنگ بیولوژیک علیه ملت‌ها راه بیندازند.

پناهیان اضافه کرد: اگر بناست در آخرالزمان علیه ملت‌ها چنین حملاتی شکل بگیرد ما مریدان اهل بیت(ع) باید راه‌هایی را پیدا کنیم که دیگران نمی‌توانند به سهولت این راه‌ها را پیدا کنند؛ از دانش ایرانی چنین توقعی می‌رود. اطبا بعید نمی‌دانند که ماجرای کرونا یک مانوری بود برای آماده شدن در مقابل یک نبرد بیولوژیک در آینده؛ پس باید برای آینده سخت‌تر آماده باشیم به حدی که جامعه تضمین شود.

وی تصریح کرد: فرهنگ شهادتی که مدافعان سلامت ترویج و فرهنگ مردمی که به کادر درمان کمک کردند، اگر دست به دست دانش ایرانی بدهد، ما قوی شده قومی می‌شویم که اگر در آینده چنین اتفاق‌هایی پیش بیاید قوی‌تر از بقیه ملت‌ها مقاومت کنیم. صنعت توریسم سلامت پررونق است و باید در آینده پررونق‌تر شود.

این خطیب کشورمان اضافه کرد: عده‌ای در دوران دفاع مقدس ما را رها کردند و رفتند اما آنهایی که ماندند غوغا به پا کردند عده‌ای هم برگشتند. در این شرایط هم ممکن است عده‌ای مردم ما را تنها بگذارند اما پشیمان خواهند شد؛ چون فتنه‌های آخرالزمان کوتاه‌مدت است. اما دانشمندانی که با همه محرومیت‌ها در کنار مردم می‌مانند در آینده الگوی کادر سلامت خواهند بود. ممکن است قدر یک پزشک و پرستار دانسته نشود، اما افرادی که مردم خود را رها نمی‌کنند، الگو هستند.  

خانواده شهدای سلامت در آینده سر فرازتر خواهند بود

وی در پایان سخنانش گفت: به خانواه شهدای سلامت اطمینان می‌دهم در آینده سرفرازتر خواهید بود و این رنج شما را التیام می‌دهد؛ به جاودانگی این رخ داد توجه کنید. باید این فرهنگ باشد که به خانواده شهدای سلامت هم شهادت عزیزشان را تهنیت گفت.

قاضی‌زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و انقلاب اسلامی نیز در این نشست، با اشاره به مجاهدت‌های کادر درمان و شهدای سلامت در زمان کرونا، گفت: در ایامی که هنوز ابعاد این بیماری و نحوه انتقال آن مشخص نبود و این بیماری دارو نداشت، با اینکه کادر درمان عالم و آگاه به خطرات بودند، اما با احساس مسئولیت و فداکارانه کنار کسانی که نیازمند کمک بودند، ایستادند. واجب است بر همه مردم به ویژه مسئولان که قدرشناس این تلاش‌ و فداکاری‌ها باشیم و اگر شکرگزار نباشیم محروم می‌شویم.

وی با تأکید بر اینکه شهدا و خانواده شهدا نیازی به تجلیل ما ندارند، گفت: این جامعه است که نیاز به قهرمان و حماسه دارد و باید حماسه و قهرمان واقعی را به جامعه نشان داد تا چراغ راهنما و راه‌گشای آینده باشد و شهدای سلامت راهنمای آینده هستند، اگر چه گمنام هستند.

باید در خصوص شهدای سلامت خاطره‌نگاری شود

قاضی‌زاده هاشمی افزود: عمده شهدای سلامت گمنام بودند، اما قلب‌های بزرگی به عظمت یک ملت داشتند که دلسوزی می‌کرده، مهربان و فداکار بوده و حاضر شده در این مسیر فداکاری کند. باید در خصوص شهدای سلامت خاطره‌نگاری شود و ابعاد مختلف وجودی این افراد بررسی و از ابزار هنر برای شناساندن این افراد استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه بخشی از این اقدامات در حوزه دفاع مقدس انجام شده اما به اندازه‌ای که باید این اقدام صورت نگرفته است، گفت: ملتی که خودش تاریخ واقعی خود را نمی‌نویسد، دیگران با تحریف آن تاریخ را خواهند نوشت. این مسئولیت اجتماعی ما در دوران معاصر است که تاریخ این فداکاری‌ها را بنویسیم.

پیمان طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری نیز در ادامه به بیان خاطراتی از روزهای اول شیوع کرونا پرداخت و گفت: روز اولی که اولین موارد کرونا در قم شناسایی شد ما در بیمارستان مسیح دانشوری بخشی را برای این بیماری باز کردیم، این بخش روز پنجشنبه باز شد و جمعه تکمیل شد. تمام فکر من این بود که آیا شنبه پرستار و پزشکی در این بخش حضور پیدا خواهدکرد که دیدیم که فردا همه آمدند.

وی تصریح کرد: اعتقادات در مردم ما قوی است و تأثیر این مسئله را در ایام کرونا بسیار در مردم دیدم. کرونا همه جای جهان بود اما تحریم و مشکلات مربوط به آن در سایر مناطق دنیا نبود و این مشکلات برای کادر درمان بیشتر بود اما همه ایستادگی کردند.

مؤسسه فرهنگی روایت شهدای مدافع سلامت تأسیس شد

حجت‌الاسلام رستمی، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها دیگر میهمان این مراسم بود. وی عنوان کرد: دوره کرونا دوره‌ای است که به عنوان یکی از ایام الله باید از آن یاد کنیم و اجازه ندهیم که فراموش شود. کرونا صحنه تنهایی ملت ما بود که مورد هجمه این ویروس قرار گرفته بود و بسیاری از بدخواهان با تمسخر انتظار زانو زدن ملت در مقابل این ویروس را داشتند و حتی ورود دارو را هم محدود کرده بودند.

وی ادامه داد: اما اتفاقی که رخ داد توکل جدی، قوت ایمانی و عشق و نوع‌دوستی بود که در دل تک تک این ملت بود و شهدای عزیز سلامت ما نمونه مردمی بودند که در صحنه این جنگ در خط مقدم بودند؛ توکل یاری خدا را هم آورد و آنچه بر عهده ما قرار دارد این است که این ایثارگری‌ها را فراموش نکنیم.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت نیز با انتقاد شدید از عملکرد کشورهای ابرقدرت در موضوع کرونا گفت: ابرقدرت‌ها و کشورهای پیشرفته در مسئله کرونا رفوزه شدند و مثل نازی‌ها و هیتلر عمل کردند، چرا که هیچوقت بیمارها را تحریم نمی‌‌کنند. آنها می‌گفتند دارو، واکسن و غذا را تحریم نکرده‌ایم، اما من به آنها گفتم از طریق کدام بانک ما می‌توانستیم پول دارو را پرداخت کنیم؟ ما با اتکا به خودمان امروزه شش نوع واکسن پیشرفته را در کشور تولید کردیم. مقاومت ملت ما تاریخی بود و رفوزه شدن ابرقدرت‌ها هم در تاریخ نوشته شده است و این مردم و مدافعان سلامت بودند که ایستادگی کردند.

در بخش پایانی این مراسم نیز تفاهم‌نامه تأسیس مؤسسه فرهنگی روایت شهدای مدافع سلامت بین وزارت بهداشت و بنیاد شهید به امضای رؤسای این دو نهاد رسید و از سایت www.lalehyesepid.ir رونمایی شد.

قدردانی از خانواده شهدای سلامت نیز پایان‌بخش این مراسم بود.

انتهای پیام
captcha