ایران در تکاپوی اقامه عزای حسینی
کد خبر: 4074157
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۲
برخط جامعه

ایران در تکاپوی اقامه عزای حسینی

مجموعه‌های دولتی و مردمی در هفته‌ای که گذشت با اتخاذ تدابیری آماده اقامه عزای حسینی شدند که از جمله می‌توان به برپایی رویداد عطر سیب به منظور ارائه خدمات به هیئت‌های عزاداری اشاره کرد.

برخط جامعهبه گزارش ایکنا، گروه اجتماعی این خبرگزاری طی هفته‌ای که گذشت، اخبار مهمی با تیترهای؛ ارائه خدمات به هیئت‌های مذهبی در بیستمین رویداد «عطر سیب»، آماده‌سازی ۳۷۵ موکب توسط سازمان اوقاف در اربعین، برگزاری نخستین آیین تکریم «یک‌ عمر نوکری»، رونمایی از شعار «نجات اهل عالم با حسین(ع) است»، انتصاب اعضای کارگروه ارزیابی صلاحیت تخصصی مدیران جهاد دانشگاهی، سامان‌دهی محتوای مناسب هدف یارستان کودکستان است، مباهله حقیقت زنده و قدرت نرم اسلام است، بانوان را محدود به موضوع خانواده نمی‌دانیم؛ آنها رهبر هستند، برگزاری مراسم گرامیداشت چهل و دومین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی، آمار غیرواقعی از فوتی‌های کرونایی و گورخوابی؛ واقعیت یا شایعه، ۳۵ جهادگر برتر جهاددانشگاهی معرفی و تجلیل شدند، استقرار مه‌پاش‌ و سایبان‌ در مرزهای چهارگانه کشور برای اربعین، برگزاری آیین اختتامیه نخستین کنفرانس بین‌المللی «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری»، انتشار دومین شماره فصلنامه مطالعات آئینی «ع» با موضوع هیئت و رسانه، برگزاری همایش «خدمات سلامت در زیارت اربعین ۱۴۰۱»، اعطای بسته‌های حمایتی فضاسازی محیطی محرم به مساجد تهران، برگزاری ویژه‌برنامه بصیرت عاشورایی در بیش از ۳ هزار بقعه متبرکه، نحوه ارائه خدمات سلامت در اربعین ۱۴۰۱ بررسی شد، تغییرات سبک زندگی در حکمرانی سایبری، برگزاری مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین‌المللی «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری»، دعوت از بانوان برای حل مشکلات محلات با محوریت مساجد، کودکان را در خانواد‌ه‌های «دوفضایی» چه کسی تربیت می‌کند، تأثیر سلامت روان بر روابط عاطفی و فعالیت‌های معنوی را منتشر کرد که در ادامه به برخی از مهمترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

ارائه خدمات به هیئت‌های مذهبی در رویداد «عطر سیب»

نشست خبری تشریح جزئیات بیستمین رویداد عطر سیب روز یکم مردادماه با حضور سید‌علیرضا فاطمیان‌پور، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران و حجت‌الاسلام مصطفی جامه‌دار، مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۲، رئیس فرهنگسرای عترت و دبیر اجرایی این رویداد برگزار شد.

فاطمیان‌پور با اشاره به برگزاری بیستمین رویداد فرهنگی «عطر سیب» گفت: این رویداد بیش از دو دهه قبل با هدف کمک به هیئت‌ها و تأمین نیازهایشان راه‌اندازی شد و به ارائه خدمت به هیئت‌های بزرگ و کوچک و حتی روضه‌های کوچک خانگی پرداخت.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران از برگزاری بیستمین رویداد فرهنگی «عطر سیب» طی دوم تا ۹ مرداد‌ماه، از ساعت ۱۶ تا ۲۳ در میدان آیینی امام حسین(ع) خبر داد.

آماده‌سازی ۳۷۵ موکب توسط سازمان اوقاف در اربعین

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در همایش امنای اعتاب مقدسه جهان اسلام اظهار کرد: تقاضا می‌کنم شناخت مسائل مهم را در دستور کار این جلسه قرار دهید؛ باید توجه کنیم که مسائل فعلی عالم تشیع و جغرافیای عالم اسلام چه مسائلی است تا براساس آن مسائل، طرح و برنامه سال خود را تنظیم کنید.

وی در خصوص واقعه غدیرخم تأکید کرد: غدیر همان وحی الهی است که اگر پیامبر گرامی اسلام (ص) نمی‌گفت، رسالتش را تمام نکرده بود؛ غدیر اصلی‌ترین رکن حکومت‌های اسلامی است که بر زعامت، ولایت و مرجعیت تاکید دارد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در در این همایش گفت: حدود ۳۷۵ موکب اربعین در داخل ایران و داخل عراق توسط سازمان اوقاف و امور خیریه در حال تجهیز و آماده‌سازی است.

برگزاری نخستین آیین تکریم «یک‌ عمر نوکری»

آیین «یک‌ عمر نوکری» با تجلیل از حدود ۳۰۰ پیر غلام غیر مداح سراسر کشور توسط نمایندگان بنیاد دعبل از عید غدیر آغاز شده است. در این آیین که در تمام استان‌های کشور برگزار خواهد شد با برقراری برنامه‌ای در دیدار از پیر غلامان و برقراری مجلس روضه همراه با اهدای لوح تقدیر و هدیه تبرکی از این بزرگواران تجلیل به عمل خواهد آمد.

یادآوری می‌شود، از جمله مراسم برگزار شده از این رویداد می‌توان به تجلیل از پیر غلام اهل‌ بیت(ع) محمد پارسا از هیئت جان‌نثاران گرگان با ۸۶ سال سن نام برد که به مدت ۷۰ سال با عنوان خادم در چایخانه این هیئت در حال نوکری خاندان عصمت و طهارت بوده است. همچنین از استان گلستان به همت نمایندگان بنیاد دعبل خزاعی در این استان از حجت‌الله قائمی یکی دیگر از پیر غلامان اباعبدالله علیه‌السلام با ۸۴ سال سن و ۶۵ سال خدمت در هیئت ابوالفضلی شهرستان کردکوی این استان تجلیل و قدردانی به‌عمل‌آمده است.

جمعه///////////هفته‌ای همراه با تجلیل از جهادگران برتر جهاددانشگاهی

«نجات اهل عالم با حسین(ع) است»

نشست دبیران شورای ملی شبکه‌های هیئت با هدف رونمایی رسمی از شعار محرم ۱۴۰۱، اول مردادماه با حضور حجت‌الاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات در سازمان دارالقرآن برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام باباخانی اظهار دارد: موضوع یک شعار، بیانگر اهمیت اهداف است. وقتی شعاری معین می‌شود، در اصل هدف و حرکت مشخص شده است. محورهای متعددی برای انتخاب شعار در نظر گرفته شد که در این زمینه بر اساس تصمیم کنشگران، اندیشمندان و هنرمندان عرصه هیئت «نجات اهل عالم با حسین (ع) است» به عنوان شعار هیئت در محرم ۱۴۰۱ با هشتگ کشتی نجات انتخاب شد.

یادآور می‌شود، در پایان این نشست، پوستر شعار محرم ۱۴۰۱ با عنوان «نجات اهل عالم با حسین (ع) است» با حضور حجت‌الاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی در سازمان دارالقرآن رونمایی شد.

انتصاب اعضای کارگروه ارزیابی صلاحیت تخصصی مدیران جهاد دانشگاهی

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، رئیس جهاد دانشگاهی، طی حکمی اعضای کارگروه ارزیابی صلاحیت تخصصی مدیران جهاد دانشگاهی را منصوب کرد.

در بخش‌هایی از حکم انتصاب این اعضا آمده است: «احتراماً، نظر به مراتب تعهد و تخصص جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان «عضو کارگروه ارزیابی صلاحیت تخصصی مدیران جهاد دانشگاهی» منصوب می‌شوید.

امید است با استعانت از پروردگار متعال در انجام وظایف محوله موفق و مؤید باشید. لازم است برای نیل به اهداف عالی جهاد دانشگاهی موارد ذیل مورد توجه ویژه قرار گیرد: ۱- بررسی صلاحیت تخصصی افراد پیشنهاد شده برای تصدی پست‌های مدیریتی. ۲- جستجو و گزینه‌یابی برای انتخاب مدیران جهادی و کارآمد برای تصدی پست‌های سازمانی.۳- تدوین شاخص‌های مناسب برای ارزیابی عملکرد جاری مدیران در دوره‌های فصلی.

شایسته است کارگروه برای بهره‌مندی بهتر از تجربیات سازمانی، بنا به شرایط و تناسب از نخبگان، پیشکسوتان و صاحبان تجارب مدیریتی در جهاد دانشگاهی به نحو احسن استفاده کند. همچنین، لازم است به مسائل محرمانه بودن ارزیابی‌ها اهتمام ویژه داشته باشید».

سامان‌دهی محتوای مناسب هدف یارستان کودکستان است

نشست خبری برنامه «یارستان کودکستان» روز یکشنبه دوم مرداد با حضور مجتبی همتی‌فر، رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک در ساختمان وزارتخانه برگزار شد.

مجتبی همتی‌فر در ابتدای نشست خبری برنامه «یارستان کودکستان» اظهار کرد: تربیت دوره کودک سازنده نظام آموزش و پرورش است و اگر دنبال تحول در تعلیم و تربیت هستیم، ناگزیر توجه به این دوره هستیم. اگر این سازمان، ملی نبود چه اتفاقی می‌افتاد؟ به این معناست که توجه به این دوره صرفاً توسط آموزش و پرورش و دولت محقق نمی‌شود و عزم ملی نیاز دارد اما متأسفانه برای برخی نهادها این عنوان جا نیفتاده است.

رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک گفت: رویداد یارستان کودکستان با هدف سامان‌دهی و ارتقای سطح کمی و کیفی محتواهای مناسب برای کودکان زیر هفت سال برگزار می‌شود.

مباهله حقیقت زنده و قدرت نرم اسلام است

هفتمین همایش بزرگ مباهله، روز یکشنبه دوم مرداد از سوی بنیاد بین‌المللی غدیر در دانشگاه افسری امام حسین(ع) برگزارشد.

در ابتدای مراسم، سردار نعمان غلامی، فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این همایش در جمع دانشجویان افسری این دانشگاه، گفت: مباهله صحنه اثبات حقانیت اهل بیت(ع) است، صحنه به میدان آوردن همه ظرفیت اسلام برای دفاع از حقانیت اسلام و شما سربازان پذیرفته‌اید برای دفاع از دین امتداد مسیر مباهله باشید.

در ادامه مراسم حسین ظریفمنش، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر به بیان مختصری از ویژگی‌های واقعه مباهله پرداخت و گفت: روز مباهله اگر چه یک رویداد تاریخی است و به آن می‌توان مثل سایر رویدادهای تاریخی نگاه کرد، اما دارای ویژگی‌ها و برجستگی‌های خاص و نورانی است که ما در سال‌های قبل به آن توجه نکرده‌ایم.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر با تأکید بر اینکه باید مباهله را به عنوان یک حقیقت زنده، جاری و تاثیرگذار در زندگی امروز و به عنوان قدرت نرم اسلام بشناسیم، گفت: مباهله سندی برای سرمایه گذاری برای ساخت آینده است.

جمعه///////////هفته‌ای همراه با تجلیل از جهادگران برتر جهاددانشگاهی

بانوان را محدود به موضوع خانواده نمی‌دانیم؛ آنها رهبر هستند

حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم افتتاحیه مهرواره بانور، (مهرواره تخصصی بانوان برای حل مسائل خانواده و جمعیت در محلات با محوریت مسجد) که روز دوشنبه سوم مردادماه در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به اینکه مایه مسرت است که در امر مهم اما تا حدی مغفول مانده خانواده، تکاپوهایی می‌بینیم که نشان می‌دهد بیش از پیش موضوع خانواده مورد اهتمام قرار گرفته است، گفت: بدون تعارف کسانی که هر وقت در هر مسئله غامضی وارد شدند تفاوت متنابه در وضعیت ایجاد کرده‌اند، بانوان بودند. تاریخ به این مسئله گواهی می‌دهد و مبانی فکری متقنی در این مطلب وجود دارد.

وی ادامه داد: هر آنچه تجلی خداوند عالم است، منور و نورانی است و حقیقت نوری دارد؛ شاید این محبوب‌ترین بنای الهی که خانواده باشد، فی حد ذاته بهره‌ای از نور دارد منتهی نقطه ثابت پرگار در پدیده محتشم خانواده، زن است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم افتتاح مهرواره بانور، گفت: اینطور نیست که نقش بانوان را محدود به مسئله خانواده بدانیم بلکه بدون تعارف خانم‌ها را رهبر می‌دانیم.

برگزاری مراسم گرامیداشت چهل و دومین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی

مراسم گرامیداشت چهل و دومین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی، روز سه‌شنبه چهارم مردادماه با حضور رئیس جهاددانشگاهی، رؤسای واحدهای مختلف جهاد و جهادگران نمونه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

سیدروح‌الله دهقانی فیروزآبادی، رئیس جهاددانشگاهی طی سخنانی در این مراسم گفت: ما کار تیمی در حوزه علم را پس از انقلاب از جهاددانشگاهی آموختیم؛ الگوی موفقی که در حوزه علم، فرهنگ و ... خوش درخشید و الگوی بسیاری از مجموعه‌های دانش‌بنیان شد، جهاددانشگاهی بود. این نهاد انقلابی با توجه به فرهنگ جهادی با موقعیت‌شناسی به موقع نیازها را شناسایی و برای رفع آنها اقدام می‌کرد و الگوی علم نافع برای کشور بود.

وی تصریح کرد: باید به یک سؤال مهم توجه داشته باشیم که حرکت جهاددانشگاهی و کلمه جهاد چه تفاوت محتوایی و فرهنگی با سایر حرکت‌ها دارد؟ اگر به این سؤال درست جواب ندهیم، اشکالات هویتی پیدا می‌کنیم. اگر تفاوت هویتی جهاددانشگاهی را درست نشناسیم با سایر نهادهایی که مأموریت‌های مشترکی با ما دارند ممکن است دچار موازی‌کاری شویم.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ما کار تیمی در حوزه علم را پس از انقلاب از از این نهاد آموختیم، گفت: جهاددانشگاهی با توجه به فرهنگ جهادی و موقعیت‌شناسی، نیازها را شناسایی و برای رفع آنها اقدام می‌کند و الگوی علم نافع برای کشور بوده است.

۳۵ جهادگر برتر جهاددانشگاهی معرفی و تجلیل شدند

۳۵ نفر از جهادگران برتر جهاددانشگاهی روز سه‌شنبه چهارم مردادماه در آستانه چهل و دومین سالروز تأسیس این نهاد انقلابی با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، رئیس جهاددانشگاهی و جمعی از رؤسای واحدهای مختلف این نهاد معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.

در این مراسم که به دلیل مصادف شدن ۱۶ مرداد، سالروز تأسیس جهاددانشگاهی با تاسوعای حسینی (ع)، زودتر از موعد مقرر برگزار شد، جهادگران نمونه کشوری معرفی و تجلیل شدند.

پنج پیشنهاد اجرایی رئیس جهاددانشگاهی به رئیس جمهور

 سیدروح‌الله دهقانی فیروزآبادی، رئیس جهاددانشگاهی در آستانه چهل و دومین سالگرد تشکیل این نهاد، ۵ مردادماه پیش از سخنان رئیس جمهور در مراسم دیدار با پژوهشگران و مدیران جهاددانشگاهی در پژوهشگاه رویان، چند پیشنهاد اجرایی که می‌تواند کارآمدی شبکه جهاددانشگاهی را افزایش دهد، تقدیم رئیس جمهور کرد.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه اگر تمام خریدها و خدمات خارجی ملزم به این باشند که خرید یا به‌کارگیری خدمات خارجی صرفاً با پیوست انتقال تکنولوژی انجام گیرد، اتفاقات بسیار مبارک در توسعه کشور و کم شدن وابستگی‌های کشور خواهد افتاد، پیشنهاد کرد مسئولیت انتقال تکنولوژی در خریدهای خارجی بزرگ حداقل در بعضی حوزه‌های تخصصی به جهاددانشگاهی الزام شود.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی به‌عنوان یک محیط پویا و بالنده تخصصی می‌تواند یک تجربه‌ امیدآفرین و مؤثر در تربیت نیروی انسانی برای فرصت‌های مطالعاتی دانشجویان، اساتید و همچنین دوره‌های خدمت سربازی نخبگان باشد، ادامه داد: بسیاری از کسانی که چنین تجربه‌ای را در جهاددانشگاهی داشتند، در کشور ماندگار و مؤثر شدند. از طرفی پویایی جهاد به جذب نیروهای جوان، کسب تجربه و خروج از این نهاد است، همان‌طور که بارها مورد تأیید رهبر انقلاب بوده است، جهاددانشگاهی باید بتوانند بستری سیال و جوان برای تربیت دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی باشد.

رئیس جهاددانشگاهی با انتقاد از اینکه متأسفانه بعضی قوانین که در مورد نهاد عمومی غیردولتی به‌صورت یکجا و بدون ملاحظه شرایط تغییر و تعبیر می‌شود، مشکلات جدی در این مسیر ایجاد کرده است، گفت: جهاددانشگاهی باید بتواند سیال و روان و فارغ از قالب‌های استخدامی محدود دولتی از ظرفیت جوانان کشور استفاده کند، لذا خواهشمند است تمهیدات لازم برای این موضوع در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه عضویت جهاددانشگاهی در شورا و مجامع علمی کشور که در حوزه‌ها فناوری و نوآوری تصمیم سازند، قطعاً می‌تواند تأثیرگذار و منشأ اثرات خوب باشد، ادامه داد: با توجه به شبکه ظرفیت‌های استانی جهاددانشگاهی، این نهاد می‌تواند در سفرهای استانی بسته به صلاحدید بعضی بارهای روی زمین‌مانده مانند مباحث درمان، احیای صنایع و کارخانه‌های نیمه تعطیل، مسائل محیط‌زیست و بهداشت پسماند، همکاری در موضوعات اجتماعی و فرهنگی و ... را به عهده بگیرد.

آمار غیرواقعی از فوتی‌های کرونایی و گورخوابی؛ واقعیت یا شایعه

گروه اجتماعی خبرگزاری ایکنا طی هفته گذشته اقدام به انتشار گفت‌وگویی ویژه با سعید غضنفری، مدیرعامل سازمان بهشت حضرت زهرا(س) و شهردار حرم مطهر امام خمینی(ره) در رابطه با مسائل مربوط به این حوزه پرداخت که در بخش‌هایی از این گفت‌وگو آمده است: « سازمان بهشت حضرت زهرا(س) جزو سازمان‌های خاص کشور علی‌الخصوص در کلانشهر تهران(الگوی جهان اسلام) است. از روزی که آقای زاکانی بر مسند مدیریت شهری تهران تکیه زدند، تأکید کردند که سازمان از حیث درآمد تبدیل به یک سازمان خدماتی و درآمدی شود و بخش زیادی از فعالیت‌ و خدمات خود را بدون نگاه مالی و تأمین منابع مالی انجام دهد.

برای ما مهم است که وقتی خانواده‌ای بابت فوت عزیز خود به سازمان ما مراجعه می‌کند، غیر از دغدغه برگزاری مراسم برای متوفی و آبرویی که می‌خواهد برای او حفظ کند، درد دیگری را به آن خانواده اضافه نکنیم و آلام خانواده متوفی را کم کنیم. در قدم اول برای اینکه حسن نیت خود را ثابت کنیم، بخشی از پارکینگ سازمان بهشت حضرت زهرا(س) _ که سال‌های سال در اختیار پیمانکار بود(پارکینگ منتهی به سالن عروجیان سازمان که نقطه انتهایی حضور خانواده‌های متوفی و داغدار بود) و مردم با مراجعه به این سازمان حتی برای دقایقی معطل شده یا برای قطعی دستگاه کارت‌خوان یا به واسطه نداشتن پول نقد دچار مشکل و اذیت می‌شدند _ از ابتدای بهمن‌ سال گذشته تاکنون به صورت رایگان در اختیار مراجعان و خانواده‌های متوفی و داغدار قرار گرفته است».

برای مطالعه کامل این گفت‌وگو اینجا کلیک کنید!

جمعه///////////هفته‌ای همراه با تجلیل از جهادگران برتر جهاددانشگاهی

استقرار مه‌پاش‌ و سایبان‌ در مرزهای چهارگانه کشور برای اربعین

احمد وحیدی، وزیر کشور در نشست ستاد مرکزی اربعین حسینی(ع) که روز سه‌شنبه چهارم مردادماه با حضور نمایندگان دستگاه‌های مسئول در اربعین در وزارت کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران به تشریح نتایج این نشست پرداخت و گفت: در این نشست مسائلی از قبیل لزوم آمادگی پایانه‌های مسافربری و جاده‌ها و انجام پیش‌بینی‌های لازم برای تأمین آب، برق و سرویس‌های خدماتی نزدیک مرزها مورد بحث قرار گرفت و بنا شد زیر ساخت‌ها تکمیل و بازسازی شوند.

وحیدی افزود: روند کارها در حوزه زیرساخت‌های عمرانی در استان‌های کرمانشاه، ایلام و خوزستان برای تسهیل تردد زائران به نحو مؤثری انجام شده است و البته باید به صورت پیوسته و جهادی تداوم یابد.

وزیر کشور ضمن تأکید بر تقویت حمل و نقل عمومی در مراسم اربعین حسینی(ع) اعلام کرد: با توجه به گرمای هوا مه‌پاش و سایبان در مرزهای خروجی کشور به سمت عراق نصب شده است.

برگزاری آیین اختتامیه نخستین کنفرانس بین‌المللی «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری»

آیین اختتامیه نخستین کنفرانس بین‌المللی «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری»، ۴ مردادماه در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.

علی نیکزاد، نائب رئیس اول مجلس که از حاضران در این اختتامیه بود، درباره بحث فیلترینگ فضای مجازی و ضرورت ایجاد اینترنت امن گفت: هیچ‌وقت در مجلس هیچ‌یک از اعضا به دنبال مباحث فیلترینگ نبود؛ اما هیچ رخداد اجتماعی بدون قانون نمی‌تواند شکل بگیرد. حتی اگر قانون بد باشد باید قانونی شکل بگیرد.

نیکزاد ادامه داد: در هیچ کجای دنیا حکمرانی بی‌نظیری که نه غربی و شرقی است و در جمهوری اسلامی ایران جریان دارد را بر نمی‌تابند. اگر ما نتوانیم خودمان باشیم، آن‌ها با ارزش‌های خودشان کار را پیش می‌برند.

نائب رئیس اول مجلس گفت: اگر می‌خواهیم در کشور کارهای بزرگی را انجام دهیم، باید رنگ و بوی توزیع عدالت هم داشته باشد.

انتشار دومین شماره فصلنامه مطالعات آئینی «ع» با موضوع هیئت و رسانه

آئین رونمایی از دومین شماره فصلنامه علمی تخصصی مطالعات آئینی «ع» در موضوع هیئت و رسانه با حضور سیدمجید بنی‌فاطمه و مهدی رسولی و با اجرای سید بشیر حسینی به همت مرکز تخصصی احیای امر در آستانه محرم‌الحرام ۱۴۴۴ هجری قمری برگزار شد.

در ابتدای این نشست سیدمجید بنی‌فاطمه هیئت را قلب تپنده رسانه شیعه معرفی کرد و ضمن اظهار خوشحالی از تدوین و انتشار این شماره از نشریه با موضوع هیئت و رسانه، جای چنین محتوایی را تا امروز خالی دانست و گفت: برخی جوانان هیئتی گلایه دارند که ما دسترسی به برخی بزرگان و اساتید نداریم برای اینکه در موضوعات مورد نیاز در هیئت مانند رسانه، خدمات اجتماعی، فعالیت‌های فرهنگی و ... آگاهی پیدا کنیم. خدا را شاکریم که نشریه «ع» به این امر مغفول مانده پرداخته است و امیدواریم روز به روز توانمندتر شود.

بنی‌فاطمه اظهار کرد: خوشحالم از اینکه این فصلنامه منتشر شده و از همه عزیزان می‌خواهم که آن را تهیه و مطالعه کنند و استفاده کنند و برای خودم هم خیلی قابل استفاده بود. امیدواریم که همه به این نشریه دسترسی پیدا کنند تا بتوانند بهتر از پیش عرض ادب کنند و هیئت را با موفقیت بیشتر جلو ببرند.

برگزاری همایش «خدمات سلامت در زیارت اربعین ۱۴۰۱»

حجت‌الاسلام سیدعلی قاضی‌عسکر، تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در همایش «خدمات سلامت در زیارت اربعین ۱۴۰۱» که روز چهارشنبه پنجم مردادماه با رویکرد تقویت هماهنگی بین بخشی و انسجام و هم‌افزایی میان گروه‌های ارائه کننده خدمات سلامت و با حضور مسئولان بلندپایه بهداشتی عراق و جمعی از موکب‌داران اربعین در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به اینکه قرآن یکی از ویژگی‌های مؤمنان را پرهیز از کار لغو بیان کرده است، گفت: معنای این آیه شریفه این است که همه کارهای مؤمنان باید برنامه‌ریزی شده، دقیق و هدف‌گذاری شده باشد و به گونه‌ای حرکت کنند که بتوانند خودشان را به اهداف نزدیک کنند.

تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با تأکید بر اینکه مراسم اربعین بیعت با امام حسین(ع) است، گفت: باید اهداف و سمت و سوی پیاده‌روی اربعین برای مردم روشن و بیان شود که اینجا محل بیعت با امام حسین(ع) برای ایجاد یک مدینه فاضله اسلامی است.

جمعه///////////هفته‌ای همراه با تجلیل از جهادگران برتر جهاددانشگاهی

اعطای بسته‌های حمایتی فضاسازی محیطی محرم به مساجد تهران

نشست خبری رضا صیادی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران و معاونین این سازمان با موضوع تشریح فعالیت‌های سازمان زیباسازی شهر تهران روز چهارشنبه ۵ مردادماه در آستانه فرا رسیدن ماه محرم در ساختمان مرکزی این سازمان برگزار شد.

رضا صیادی در ابتدای این نشست با قدردانی از مساعدت و همراهی‌های اصحاب رسانه گفت: امسال پس از چند سالی که شرایط کشور به دلیل کرونا بحرانی‌تر بود فضا نسبت به سال‌های قبل بهتر شده است؛ البته حتماً باید دستورالعمل‌های بهداشتی را جدی گرفت؛ اما در مورد اقدامات که محرم امسال برنامه‌ریزی‌شده باید عنوان کرد که هر سال با محوریت سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان متولی این حوزه عملیاتی تحت عنوان شعار سال طراحی می‌شود که این اقدام توسط سازمان تبلیغات اسلامی انجام شد و شعار امسال «نجات اهل عالم با حسین است» اعلام می‌شود. واژه نجات در این روزگار مؤثر است و امیدبخشی آن می‌تواند روحیه جامعه را افزایش دهد.

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران از توزیع بسته‌های حمایتی فضاسازی محیطی به مساجد تهران خبر داد و گفت: به بیش از هزار و ۵۰۰ مسجد در شهر تهران بسته‌های حمایتی فضاسازی محیطی اعطا شد.

برگزاری ویژه‌برنامه بصیرت عاشورایی در بیش از ۳ هزار بقعه متبرکه

حجت‌الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری که در راستای تشریح برنامه‌های سازمان اوقاف و امور خیریه در ایام محرم و صفر در ساختمان شهید سلیمانی این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: برنامه‌های سازمان اوقاف و امور خیریه در ایام محرم و صفر در قالب ویژه‌برنامه‌های «بصیرت عاشورایی» و «شمیم حسینی» برگزار خواهد شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه رمز بقای اسلام، رشادت حضرت سیدالشهدا(ع) و یارانش بوده است، افزود: این اتفاق بزرگ رقم خورد تا دین زنده بماند، بنابراین برپایی مجالس عزاداری برای حضرت سیدالشهدا(ع) یکی از موضوعات مهم برای زنده نگه‌داشتن این مکتب شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری ویژه‌برنامه بصیرت عاشورایی در ۳ هزار و ۲۷۳ بقعه متبرکه خبر داد و افزود: این ویژه‌برنامه در سه سطح برگزار خواهد شد؛ سطح‌بندی با توجه به ظرفیت‌های بقاع متبرکه و امامزادگان انجام شده است؛ ۴۰۰ امامزاده در سطح اول، ۹۰۰ امامزاده در سطح دوم و مابقی امامزادگان در سطح سوم میزبان عزاداران و هیئت‌های مذهبی خواهند بود.

نحوه ارائه خدمات سلامت در اربعین ۱۴۰۱ بررسی شد

همایش «خدمات سلامت در زیارت اربعین ۱۴۰۱» روز چهارشنبه پنجم مردادماه با رویکرد تقویت هماهنگی بین‌بخشی و انسجام و هم‌افزایی میان گروه‌های ارائه کننده خدمات سلامت با حضور حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ حسینعلی شهریاری، رئیس مجمع خیرین سلامت کشور؛ حجت‌الاسلام قاضی‌عسکر، تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)؛ اسماعیل بیگی، نماینده ستاد بازسازی عتبات عالیات، جمعی از موکب‌داران اربعین حسینی، مسئولیت بهداشت تولید آستان امام حسین(ع)، مسئول بهداری حشد‌الشعبی و رئیس اورژانس عراق در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به عظمت و ماندگاری حرکت و فداکاری امام حسین(ع)، گفت: در عصری زندگی می‌کنیم که بشر رشد کرده و تکنولوژی بیشتر شده است اما اخلاقیات کاهش پیدا کرده است؛ تا چند سال پیش مسئله همجنس‌گرایی به عنوان یک اختلال در کتاب‌های پزشکی مطرح بود اما اکنون به عنوان یک گرایش مطرح می‌شود و حتی با افتخار برای آن گردهمایی و راهپیمایی برگزار می‌کنند.

تغییرات سبک زندگی در حکمرانی سایبری

گروه اجتماعی خبرگزاری ایکنا طی هفته گذشته اقدام به انتشار گزارش ششمین پیش‌نشست از نخستین کنفرانس بین‌المللی «رسانه،‌ ارتباطات و حکمرانی سایبری» با محوریت حکمرانی سایبری و تغییرات سبک زندگی کرد. این پیش‌نشست با حضور معصومه حاتمی، فوق دکتری روانشناسی سلامت و مدرس دانشگاه و حجت عرفانیان‌پور، کارشناس ارشد ارتباطات اجتماعی و روانشناس برگزار شد.

در بخش‌هایی از گزارش این نشست آمده است: « درگذشته‌های دور اقتدار نیاکان ما بر روی سرزمین‌هایشان بود. این قلمرو خاکی بعدها به قلمرو دریایی تبدیل شد و در گذر زمان قلمرو دریایی به قلمرو هوایی و در قرن اخیر هم به قلمرو فضایی تبدیل شد. امروز که ما در کنار یکدیگر هستیم پیشرفت کشورها را با فضای سایبری و میزان تأثیرگذاری حکومت‌ها بر این فضا می‌شناسند.

چند دیدگاه در مورد حکمرانی یا حاکمیت سایبری وجود دارد. اولین دیدگاه این است که فضای سایبری با حاکمیت سایبری متفاوت است و حامیان این دیدگاه معتقدند که تعریف فضای سایبری با تعریف حاکمیت دو مقوله از هم جدا هستند و نمی‌توان این دو مقوله را در کنار یکدیگر قرار داد یا ادغام کرد.

دومین دیدگاه نسبت به دیدگاه اول کمی نرم‌تر است و حامیان این دیدگاه معتقدند که فضای سایبری یک محیط عمومی است و حاکمیت می‌تواند فضای کوچکی از این فضا را مدیریت کند. حامیان سومین دیدگاه معتقدند حاکمیت باید وارد فضای سایبر شود، ولی زیرساخت‌های استفاده از فضا را برای مردم فراهم و به صورت جزئی در این زمینه ورود پیدا کند؛ اما امروزه کشوری مقتدر است که حاکمیت در فضای سایبری با هم داشته باشد».

برای مطالعه کامل گزارش این نشست اینجا کلیک کنید!

جمعه///////////هفته‌ای همراه با تجلیل از جهادگران برتر جهاددانشگاهی

برگزاری مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین‌المللی «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری»

مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین‌المللی «رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری» روز سه‌شنبه چهارم مردادماه در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزارشد.

در این مراسم سیدمحمد حسینی، معاون امور مجلس رئیس جمهور؛ عبدالکریم خیامی، رئیس کمیته رسانه و فضای مجازی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر شورای علمی کنفرانس؛ حسن خجسته، رئیس شورای علمی کنفرانس؛ علی نوریجانی، دبیرکل کنفرانس؛ معصومه نصیری، دبیرکل باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانه‌ای یونسکو و تعدادی از اساتید و فعالان این حوزه حضور داشتند.

سیدمحمد حسینی، معاون امور مجلس رئیس جمهور طی سخنانی در این مراسم با بیان اینکه ارتقای سطح سواد رسانه‌ای از تسلط دشمنان جلوگیری می‌‌‌کند، گفت:‌ باید از علما درخواست شود در زمینه فقه رسانه ورود پیدا کنند. مرجع تقلید باید پویا باشد چون دائماً مسائل جدیدی مطرح می‌شود که باید به آن ورود کرد.

دعوت از بانوان برای حل مشکلات محلات با محوریت مساجد

مراسم افتتاحیه مهرواره بانور، مهرواره تخصصی بانوان و تلاش بانوان محله برای حل مسائل خانواده و جمعیت در محلات با محوریت مسجد، روز دوشنبه سوم مردادماه در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست مریم زادقاسمی، عضو دفتر امور بانوان بنیاد هدایت و دبیر ستاد مرکزی مهرواره بانور به تشریح فعالیت این مهرواره پرداخت و گفت: این مهرواره کار مشترک بنیاد هدایت و اداره کل امور بانوان سازمان تبلیغات است. یکی از مهم‌ترین کارکردهای مسجد حل مشکلات محله است و یکی از مشکلات محله مباحث خانواده است و از آنجایی که مسجد بهترین جایی است که می‌تواند در حوزه رفع مشکلات خانواده‌‌ها ورود کند و بهترین کنشگران بانوان محله‌ها هستند، تصمیم گرفتیم از کنشگران زن محله‌ها دعوت کنیم در مسجد با ما همراه شوند.

مهرواره بانور با محور استفاده از توانمندی و مشارکت بانوان در حل مشکلات محلات با محوریت مساجد، فراخوان خود را اعلام و از بانوان کنشگر محلات برای مشارکت در این مهرواره دعوت کرد.

کودکان را در خانواد‌ه‌های «دوفضایی» چه کسی تربیت می‌کند

بیست و چهارمین پیش‌نشست حضوری و آنلاین اولین کنفرانس بین‌المللی خانواده و تربیت معنوی با موضوع «تربیت معنوی خانواده در عصر تکثر متولیان تربیت» با همکاری مشترک پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مؤسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی «خاتم» به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.

در ابتدای این نشست خدیجه ذوالقدر، دکتری مطالعات ادیان از دانشگاه کنکوردیا کانادا و عضو هیئت علمی گروه مطالعات زنان دانشگاه علوم و تحقیقات، با اشاره به گرایش همیشگی بشر به معنویت، گفت: بشر همچنان به معنویت گرایش دارد، اما به دلیل اینکه راه گرایش به معنویت و معنویت اصیل و صحیح را پیدا نکرده، در دستیابی به معنویت باشکست مواجه شد است.

در نشست «تربیت معنوی خانواده در عصر تکثر متولیان تربیت»، با اشاره به جایگاه مهم خانواده در تربیت معنوی کودکان و اینکه خانواده‌ها دو فضایی شده‌اند؛ فضای مجازی و فضای واقعی،‌ رسانه‌ها به عنوان رقبای قدرتمند خانواده در تربیت معنوی معرفی شدند که باید در مواجهه با آنها سواد رسانه‌‌ای داشته باشیم.

تأثیر سلامت روان بر روابط عاطفی و فعالیت‌های معنوی

بیست و پنجمین پیش نشست نخستین کنفرانس بین‌المللی خانواده و تربیت معنوی با موضوع «تربیت معنوی و چالش‌های پیش رو» با همکاری مشترک پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مؤسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی «خاتم» به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد با حضور احمد مروارید، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی؛ وحید ارشدی، عضو هیئت‌علمی گروه اقتصاد پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی و سیده سلیل ضیائی، متخصص روانشناسی بالینی برگزار ‌شد.

احمد مروارید، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی درباره تأثیر سلامت روان در روابط عاطفی و فعالیت‌های معنوی گفت: انسان مطلوب دارای سلامت روان از دیدگاه دینی باید دو ویژگی تربیتی داشته باشد؛ اولین ویژگی ارتباط صحیح انسان با خالق و دومین ویژگی ارتباط صحیح انسان با خلق است.

انتهای پیام
captcha